ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-09-2022
AZ-talent Maxim Dekker zit vol ambitie: “Ik werk hard om een basisplaats te veroveren”

We hadden al Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. Maar kijk straks niet vreemd op als Maxim Dekker (18) zichzelf aan dat rijtje toevoegt. De talentvolle verdediger van AZ behoort wekelijks tot de wedstrijdselectie en maakte zelfs al zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Alkmaar.


lees verder
De onrustige tijd van Mohamed Ihattaren bij Ajax

Toen Ajax zich een dik half jaar geleden verzekerde van de diensten van Mohamed Ihattaren waren de fans van de Amsterdammers erg blij en tegelijkertijd benieuwd of hij zijn pure klasse ook in de hoofdstad kon laten zien. Dat deed hij bij vlagen, maar veel vaker kwam hij negatief in de aandacht. 

lees verder
Nick Wolters op zijn plek in Zweden: "Ik dacht f*ck it, ik doe het!"

Nick Wolters (29) vertrok na een tegenvallende periode bij FC Dordrecht in 2018 naar Zweden. In het Scandinavische land bloeide de Limburger helemaal op. Op zijn vrije dag vertelt de doelman van AFC Eskilstuna, uitkomend op het tweede niveau van het land, aan de telefoon over lange ballen en kamperen in het bos.

lees verder
Dit zijn de conclusies van Van Gaal na de interlandperiode

Voor het Nederlands elftal zit de interlandperiode er weer op en dus reizen de spelers weer af naar hun clubs. Het geeft Louis van Gaal tijd tot nadenken en hij zal aan deze periode belangrijke conclusies kunnen verbinden. Nu het WK in Qatar dichterbij komt, lijkt dat voor sommige spelers grote gevolgen te hebben.

lees verder
Van Canada tot Azerbeidzjan: voor deze landen komen de Eerste Divisie-spelers uit

Internationals uit de Keuken Kampioen Divisie vind je meestal in de verste uithoeken van de wereld terug. Voor deze landen komen de vijf huidige internationals uit de Eerste Divisie deze week in actie.

lees verder
Dit zijn de keuzes die gemaakt moeten worden in de angstaanjagende voorhoede van Brazilië

Over de favorietenrol tijdens het WK in Brazilië, kan gedubd worden. Over wie de beste voorhoede heeft, bestaat geen twijfel. Brazilië beschikt op dit moment over de beste aanvallers van de wereld. Dit zijn de spelers waaruit bondscoach Tite drie basisspelers moet gaan kiezen.

lees verder
Prince Aning kiest voor nieuwe start bij Borussia Dortmund: "Ik speelde ineens met Marco Reus en Donyell Malen"

Ajax 1 leek de locatie van bestemming voor de achttienjarige linkervleugelverdediger Prince Aning. De Amsterdammer speelde liefst tien jaar in de jeugd van de club, voordat hij, redelijk onverwacht, afgelopen zomer de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Het plan van onze oosterburen sprak hem meer aan. Wat dat plan mag zijn, houdt hij liever voor zichzelf, maar hij heeft absoluut geen spijt van de keuze. "Bij Dortmund kan ik me beter ontwikkelen."

lees verder
Wie zijn de favorieten voor het WK 2022?

Het grootste voetbalevenement ter wereld staat weer voor de deur. Nog iets meer dan vijftig dagen voordat de bal gaat rollen tijden het WK 2022 in Qatar. Wie heeft de grootste kans om te winnen? Wij zetten de favorieten op een rijtje. 

lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer"

Spits ben je vanaf je geboorte, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Joshua Zirkzee maakte zijn doelpunten in de jeugd van Feyenoord, voor Bayern München, FC Parma, vorig seizoen RSC Anderlecht en in de huidige jaargang voor FC Bologna. Maar van wie leerde hij de kneepjes van het vak? "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer."

lees verder