Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 8 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
B&S: ‘KPMG won het van Mazars’
Het beursgenoteerde handelshuis zat na het opstappen van Deloitte maanden zonder controlerend accountant. Begin juli werd KPMG als nieuwe accountant aangesteld. Beleggersvereniging VEB stelde er vragen over aan B&S en kreeg deze week antwoord.
Lees verder »
Deloitte boekt recordomzet dankzij duurzaamheidstrend
Deloitte boekte in zijn gebroken boekjaar 2022-2023 wereldwijd een omzet van omgerekend 60 miljard euro. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder en een record voor de audit- en consultancyreus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenstelproces optimaliseren?

Stap vóór 1 oktober over naar Visionplanner Compilation: dé cloudsoftware voor jaarrekeningen. Geniet van 50% korting voor 3 maanden, gratis inrichting en een persoonlijke expert voor al je vragen. Perfect voor elk accountants- en administratiekantoor.

Ontdek meer »
‘Boekhouding theatergroep Likeminds vertoont grote gebreken’
Een onderzoek van NRC naar de inclusieve theatergroep Likeminds brengt tal van misstanden aan het licht. Behalve een ‘intimiderende’ directeur zou ook de boekhouding aan alle kanten rammelen. Onder meer de bezoldiging van de directeur is schimmig.
Lees verder »
Spaartaks op de helling: Van Rij kiest voor compromis
De coalitie heeft een compromis bereikt over de box 3-taks, beter bekend als de ‘spaartaks’. Er komt een mengeling van belastingvormen voor verschillende soorten vermogen. Hiermee heeft demissionair staatssecretaris Van Rij (Financiën) de VVD, D66, CDA en CU over de streep gekregen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Op 5 oktober bespreekt Ewoud de Ruiter zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Wat zijn de aandachtspunten bij de beide varianten? Wanneer kies je welke variant? Waar moet je op letten en hoe kun je eventuele obstakels oplossen?

Lees verder »
Jan Zwiers: van accountant (en profkeeper) tot burgemeester
Jan Zwiers (57) is sinds deze week burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe. Zwiers werkte vijftien jaar als accountant bij De Jong & Laan, maar liet zich in 2017 uitschrijven nadat zijn politieke carrière zijn andere werk was gaan overvleugelen.
Lees verder »
NBA: ‘Toetsing duurzaamheidsinformatie overlaten aan accountants’
De NBA ziet vooralsnog niets in het inzetten van ‘independent assurance services providers’ bij het toetsen van duurzaamheidsinformatie. Deze rol zou bij de accountant moeten liggen, zo blijkt uit een reactie van de beroepsorganisatie op het wetsvoorstel Implementatie richtlijn duurzaamheidsrapportering.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een gezonde werkomgeving: tips voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid; een begrip dat vele voordelen biedt aan werkgevers, medewerkers en de maatschappij als geheel. Het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers kan een uitdaging zijn. Daarom geeft Sazas in dit artikel tips over hoe u uw klant kunt helpen bij het verbeteren en vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

Lees verder »
Jarenlange onbetaalde huishoudelijke arbeid beloond met legaat, geen vrijstelling erfbelasting
Volgens een mantelzorgster hoeft ze over de financiële beloning voor vijftien jaar onbetaalde huishoudelijke arbeid in de vorm van een legaat geen (erf) belasting te betalen. De A-G stelt echter dat voldoening aan een natuurlijke verbintenis niet is vrijgesteld van erfbelasting.
Lees verder »
Meeste fiscale voorstellen niet controversieel
Het gros van de voorliggende fiscale wetsvoorstellen vindt de vaste commissie financiën niet controversieel. Alleen het voorstel over ‘betalen naar gebruik’ voor de auto zal niet meer in behandeling worden genomen. Volgende week stemt de commissie over onderdelen uit het Belastingplan 2024.
Lees verder »
Wetsvoorstel toekomst accountancysector waarschijnlijk snel naar Kamer
Woensdag 6 september vergaderde de vaste Kamercommissie voor financiën over tal van voorliggende (fiscale) wetsvoorstellen. De zesde voortgangsrapportage van de kwartiermakers toekomst accountancysector werd niet controversieel verklaard. Waarschijnlijk stuurt demissionair minister Kaag haar wetsvoorstel binnenkort naar de Kamer.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountant/belastingadviseur probeerde aanschaf privé gebuikte auto’s als zakelijke uitgave te presenteren
Belastingdienst publiceert handreiking voor een betrouwbaar afrekensysteem
Accountant weigert verklaring, NOW ondanks gegrond beroep terecht teruggevorderd
EY: Nederlandse zorgsector in zeer zwaar weer beland
OPLEIDINGEN
Webinar; Bijpraatsessie Wwft
Extendum
22 september 2023
Register Tax Accountant (RTA)
Markus Verbeek Praehep
25 september 2023
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte
Accountancy Vanmorgen
9 oktober 2023
VACATURES
Fiscalist bij RSM Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Externe Accountant
Coney Minds
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN