Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 14 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
BAAT accountants niet verantwoordelijk voor onverschuldigde managementvergoedingen na ziekmelding
Het Venlose IT-bedrijf INSIGN.IT heeft geprobeerd om Baat accountants & adviseurs uit Roermond en een verzekeringsadviseur aansprakelijk te stellen, nadat bleek dat de ziekte van een salesmanager die op basis van een managementovereenkomst werkte niet gedekt was door de ziekteverzuimverzekering bij Nationale Nederlanden.
Lees verder »
Bestuurder na turboliquidatie aansprakelijk voor onbetaalde facturen accountantskantoor
Een accountantskantoor verrichtte jarenlang werkzaamheden voor vijf BV’s, maar nadat de (indirect) bestuurder de vennootschappen via turboliquidatie liet ontbinden leek het kantoor met een flink bedrag aan onbetaalde facturen achter te blijven. Het accountantskantoor liet het er echter niet bij zitten en stelde de ondernemer op grond van onrechtmatige daad persoonlijk aansprakelijk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uitnodiging van Basecone, kom langs!

Zien is geloven. Wil je graag meer weten over Basecone, heb je liever persoonlijk contact? Kom dan woensdagochtend 22 juni naar ons hoofdkantoor in Hoevelaken! Wij organiseren een leuke sessie, zo kom je zeker meer te weten over Basecone!

Meld je aan »
Stolwijk Kelderman opent vestiging in Deventer
Begin mei heeft Stolwijk Kelderman een vestiging geopend in Deventer. Naast Doetinchem, Wijchen en Zevenaar is Deventer nu de vierde locatie waar een kantoor van Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) te vinden is.
Lees verder »
Ruimere mogelijkheden indexatie pensioenfondsen
Het Besluit financieel toetsingskader pensioenfondsen wordt op 1 juli 2022 gewijzigd, waardoor pensioenfondsen al dit jaar onder voorwaarden gebruik kunnen maken van de gewijzigde indexatieregels. Dit is gelijk aan de regels zoals die ook in de transitieperiode naar het nieuwe stelsel gelden. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 29 juni de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Initiatiefvoorstel aanpassingen box 2 en BOR ingediend
Tweede Kamerleden Maatoug, Van der Lee (beiden GroenLinks) en Nijboer (PvdA) hebben een initiatiefvoorstel ingediend waarmee wordt beoogd om enkele knelpunten in de fiscale behandeling van aanmerkelijk belang weg te nemen. Het gaat om aanpassingen van de gebruikelijk-loonregeling en de doelmatigheidsmarge, de doorschuifregeling, de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en het belastingtarief voor Box 2.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | Kantoren met en zonder krabbel
Er is een groeiende wisselwerking tussen accountantskantoren en administratiekantoren. Zo ontstaat ruimte voor overstappers, zoals administratiekantoor Verstraten & Bergkamp, dat uit de accountancy stapte. MenL uit Vlaardingen is juist accountantskantoor geworden. Portretten van twee overstappers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 redenen waarom KPI’s onmisbaar zijn voor jouw accountantskantoor

KPI’s zijn een onmisbare tool binnen de strategische en operationele werking van het moderne accountantskantoor. Waarom? Het levert concrete en meetbare data op, waarmee je meer rendement behaalt uit de backoffice van jouw kantoor. Ontdek in dit blog 5 redenen waarom KPI’s onmisbaar zijn.

Lees verder »
Oudedagsverplichting omzetten in een nabestaandenlijfrente?
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst heeft onlangs een vraag aangepast over de oudedagsverplichting (ODV). De wetgever lijkt zich onvoldoende bewust te zijn geweest van alle fiscale consequenties van de ODV. Dit leidt tot wat merkwaardige gevolgen, ook hier.
Lees verder »
Recht op loonkostenvoordeel na wijziging rechtsvorm onderneming
Een werkgever heeft recht heeft op een LKV oudere werknemer, ook al is de onderneming van een eenmanszaak overgegaan op een vof. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld. Bij de overgang van onderneming zijn alle uit de arbeidsovereenkomst met de werknemer voortvloeiende rechten en verplichtingen ook overgegaan op de vof.
Lees verder »
Grootschalig witwassen via vakantieparken
Vakantieparken worden op grote schaal gebruikt door criminelen om geld wit te wassen. Dat kan ook relatief gemakkelijk, want lokale overheden doen daar vanwege een gebrek aan kennis en capaciteit vaak niets aan. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Oost-Nederland, waar de Telegraaf over bericht.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Marc Broskij nieuwe COO en lid van Raad van Bestuur bij KPMG
Werkgevers: functies veranderen sterk door technologische ontwikkelingen
Relatief veel onbenut arbeidspotentieel boven de grote rivieren
Advies belasting- en accountantskantoor om nalatenschap zuiver te aanvaarden is beroepsfout
OPLEIDINGEN
Word interne vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
22 juni 2022
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
22 juni 2022
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
12 juli 2022
VACATURES
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Controleleider (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider
SNP Adviseurs
Twello
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN