Duik in de Dans Magazine Festival Special

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 7 september 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Droom je van een carrière in de danswereld? Vergelijk dansopleidingen in onze opleidingenspecial!

In ons komend nummer lees je naast inspirerende artikelen en interviews ook alles over dansopleidingen. Het auditieseizoen gaat namelijk bijna van start! Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Iedere opleiding heeft echter een eigen gezicht en stem, net als jij.  Welke opleiding sluit het meest aan bij wat jij wil? Waar vind je de beste stages? En hoe word je toegelaten? In dit online magazine vind je alles over een groot aantal hbo-, mbo- en vooropleidingen zodat jij een school kan kiezen die bij jou past. 

Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere dansliefhebber!

 

Dit nummer thuis ontvangen? Neem een abonnement voor 12 oktober!


Dansnieuws

Denise de Boer treedt aan als nieuwe zakelijke directeur ITA
Maandag 4 september maakte de Raad van Toezicht bekend dat Denise de Boer per 1 oktober 2023 van start zal gaan als zakelijk directeur bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Op dit moment is ze nog kwartiermaker / projectdirecteur bij Kunstmuseum Flevoland, zal samen met algemeen directeur Clayde Menso en artistiek directeur Eline Arbo deel uitmaken van ITA’s driekoppige directie. Wie is Denise en wat zijn haar plannen voor de toekomst? Lees daarover meer.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Cirque du Soleil van 7 t/m 17 september in Nederland: er zijn nog kaartjes!

Na het spectaculaire Crystal van vorig jaar, keert Cirque du Soleil dit jaar terug met de kleurrijke show OVO. Deze hoogstaande productie zal niet alleen in Rotterdam, maar ook in de Ziggo Dome in Amsterdam te bewonderen zijn. 

Lees verder


Ballet alleen voor meisjes? Socioloog over verouderd beeld: ''Cliches liggen diepgeworteld in de maatschappij''

Een Instagram post van presentatrice Nicolette Kluijver bracht heel wat reacties teweeg. In het bericht beschreef de presentatrice hoe haar zoontje niet meer naar balletles durfde te gaan omdat hij daar gepest zou worden. Het beeld dat ballet niet voor jongens is, is allang verouderd. Toch blijft het probleem bestaan.

Lees verder


''Dans geeft mij het gevoel dat ik vrij ben om te zijn wie ik ben''

Danseres Melissa Boode groeide op in een gezin vol muziek met een Latijns-Amerikaanse moeder en een percussionist als vader. Het dansen werd haar met de paplepel ingegoten. Na een dansopleiding bij Lucia Martha’s kreeg ze de Young Talents Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds waardoor ze in New York kon gaan dansen. Een droom die werkelijkheid werd.

Lees verder


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.