Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 27 februari 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Lees Dans Magazine!

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral: dans dóét. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld.

Heb jij een passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine. Profiteer nu van introductiekorting én cadeaus.

Ook leuk om cadeau te geven. 


Top-3 dansnieuws

Dans en Anne Frank: een bijzondere combinatie
Het is misschien niet een combinatie die je snel zou verwachten, maar in de dansvoorstelling Anne Frank: Words from the Shadows wordt er op bijzondere wijze stilgestaan bij 75 jaar bevrijding.

Ballerina Michaela DePrince op de cover van CosmoGIRL
Wanneer je een donkere huidskleur hebt, is het lastig om de top te bereiken binnen de balletwereld. Toch lukte het Michaela DePrince om carrière te maken bij Het Nationale Ballet. 

Balletdansers te zien in de nieuwe videoserie van Nike
Nike is begonnen met een nieuwe videoserie met verschillende verhalen van atleten. En het begon gelijk goed met de bijzondere verhalen van twee Afro-Amerikaanse balletdansers.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Dansen in New York: een week met vier ambiteuze Lucia Marthas-studenten

New York. Een walhalla voor dansers, waar de top van de danswereld zich verzamelt en waar verschillende dansstijlen ooit zijn begonnen. Ieder jaar gaan de vierdejaars studenten van de hbo-dansopleiding Lucia Marthas naar New York voor een week vol met inspirerende voorstellingen en bijzondere workshops van bekende dansers en choreografen. Vorige week was het de beurt van de bijna-afgestudeerden van dit jaar. Vier ambitieuze studenten vertellen over hun ervaring in the city that never sleeps. 


ingezonden mededeling

Makers van het indrukwekkende Betroffenheit terug in Amsterdam

Crystal Pite & Jonathon Young brachten met Betroffenheit (Julidans 2017) de dans- én theaterhit van jaar en ontvingen o.a. een Olivier Award, de hoogste onderscheiding in het Britse theater. ‘Een verbluffende demonstratie van wat er kan gebeuren als het leven kunst wordt’, aldus The Globe and Mail. Hun tweede samenwerking Revisor belooft weer vuurwerk: 

'Geestig, hartverscheurend, prachtig en van het hoogste niveau.' Toronto Star
'This stunning work is imprinted on my brain.' Vancouver Sun
 
11 t/m 13 maart, Internationaal Theater Amsterdam


4 tips om effectiever te stretchen

Als danser kun je flexibiliteit goed gebruiken. Wanneer je regelmatig stretcht houd je je lichaam in topvorm en worden je bewegingen beter en mooier uitgevoerd. Daarnaast ervaar je meer ontspanning in je spieren, wordt het risico op blessures verminderd, en heb je meer lichaamsbewustzijn. Maar wat is nu de beste manier om dit aan te pakken?


60 (OFFprojects, Amos Ben-Tal, ICK Amsterdam)

Dansvoorstelling over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd.
Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en de dansers het begrip 'tijd' vakkundig uit elkaar.

"Smaakvolle, veelzijdige voorstelling van een denkende danser."

 


Dansen op spitzen? Wees voorzichtig! Voorkom blessures met deze 5 tips

Als je aan ballet denkt, dan denk je misschien al snel aan ballerina’s die elegant op de top van hun tenen zwierige bewegingen maken. Het lijkt soms wel of ze zweven. Spitzen vereisen echter heel wat onderhoud. Nieuwe zijn niet alleen duur, het kost ook heel wat tijd om ze ‘in te dansen’. Het is dus niet zo gek dat veel dansers de levensduur van hun oude paar proberen te rekken. Maar wist je dat wanneer je danst op spitzen van ver over de houdbaarheidsdatum, je het risico op blessures verhoogt?


Kalpanarts | Hitting True North

Vier dansers uit alle windstreken maken een innerlijke reis naar ieders ware noorden. Tijdens deze rituele tocht vinden zij in zichzelf en in de krachtige live-muziek van Oene van Geel en Oleg Fateev een navigator en saboteur.
"...de virtuoze muzikanten en dansers, met hun uiteenlopende stijlen, maken Hitting true north absoluut een spannend geheel." - Theaterkrant –
Theater de Nieuwe Regentes, Den Haag
Za 7 mrt | 20.15 uur


Dans Magazine zoekt online redactiestagiair(e)

Wij zoeken een (web) redactie stagiair! Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waar je de leukste artikelen mag schrijven én zelf de topics mag kiezen? Solliciteer dan nu!


Word ambassadeur van Dans Magazine en kom in de spotlight

Onze missie: heel Nederland kennis laten maken met dans. Onze ambassadeurs helpen ons dit doel te behalen en in ruil daarvoor zetten we hen in de spotlight. Heeft jouw dansschool een mooi verhaal? Dan besteden wij er graag aandacht aan! Word ambassadeur van Dans Magazine, en wij schrijven het verhaal op. Het artikel zal verschijnen op onze website en geeft jouw dansschool meer bekendheid. Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.