Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 28 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Banken branden vingers aan Wwft-opzeggingen klanten
Rabobank en Van Lanschot zijn onlangs allebei door de rechter teruggefloten in zaken waarin de banken een klantrelatie wilden opzeggen met een beroep op de Wwft. De twee zaken illustreren dat banken na enkele forse boetes serieus werk lijken te maken van naleving van de antiwitwaswet, maar ook dat die aanpak niet altijd succesvol blijkt.
Lees verder »
Kabinet komt met aanvullingen op derde steunpakket
Het kabinet stelt vanwege de economische gevolgen van de aanvullende maatregelen tegen het coronavirus ongeveer een half miljard euro extra beschikbaar voor ondernemers en verruimt enkele steunregelingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Scan & Herken voor Accountancy

Weg met die volle schoenendozen. Scan & Herken is dé tool waarmee je invoerwerk automatiseert. Scan bonnen en facturen en laat Exact Online het werk doen. Onze specialisten geven je een demonstratie van de mogelijkheden.

Bekijk de webinar »
Wat verandert er aan de TVL?
Het kabinet maakte dinsdag bekend dat er enkele aanvullingen op het derde steunpakket komen. Wat wijzigt er aan de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)? Accountancy Vanmorgen zet het op een rij.
Lees verder »
RJ-Uiting 2020-14: Overgangsbepaling in RJ 122 ‘Prijsgrondslagen voor vreemde valuta’
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2020-14: Overgangsbepaling in RJ 122 ‘Prijsgrondslagen voor vreemde valuta’ gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Optimaal online samenwerken met de klant

Als accountant is optimaal samenwerken met je klant een must. Maar hoe doe je dit? Met het online samenwerkingsplatform van KING Software! Wij automatiseren je workflows zodat jij en je klant vanuit één online platform samenwerken. Van alle onderlinge communicatie, tot geautomatiseerde uitvraaglijsten, tot het accorderen en AVG-proof uitwisselen van documenten. Meer weten?

Lees verder »
Aanhouding in onderzoek naar BTW-fraude met auto’s
De FIOD heeft in Utrecht een 26-jarige eigenaar van een autobedrijf aangehouden die wordt verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrifte, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
RA tussen twee vuren na echtscheiding: 38 klachten, 0 gegrond
Een ondernemer die het maar niet eens kan worden met zijn voormalige echtgenote over de vermogensverdeling richtte zijn onvrede daarover onlangs bij de Accountantskamer ook op de door de voormalige echtelieden ingeschakelde RA. Die zou er medeschuldig aan zijn dat er maar geen oplossing wordt gevonden.
Lees verder »
Vaststelling NOW 2 schuift half jaar op
Bedrijven die een beroep doen op de tweede ronde van de NOW-steun moeten langer wachten op de definitieve vaststelling van het subsidiebedrag, meldt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
Ontslag op staande voet: Whatsapp-berichten als bewijs?
WhatsApp-berichten op de laptop van een werknemer gebruiken als grond voor ontslag op staande voet: mag dat? Over die vraag oordeelde de rechtbank Amsterdam onlangs.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo beveilig je jouw thuiskantoor

Niemand had gedacht dat we in 2020 in een wereldwijde pandemie terecht zouden komen, maar toch is het onze nieuwe realiteit. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
10 tips om bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen in tijden van crisis

Eén van de voordelen van een vennootschap, zoals een BV of een NV, is dat de (natuurlijke) personen erachter niet direct aansprakelijk zijn voor de schulden van het bedrijf. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een eenmanszaak, maatschap of een VOF (na invoering van het wetsvoorstel Personenvennootschappen gaat dat overigens wel enigszins veranderen).

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Flinke toename fysieke klachten door thuiswerken’
Tweede Kamer wil MKB meer van BIK laten profiteren
OPLEIDINGEN
Inbreng van een onderneming in een bv – deel 1
Register Belastingadviseurs
3 november 2020
Pensioen, lijfrente of stamrecht – hoe pakken de verschillen uit bij een inkomensplanning?
Fiscount
12 november 2020
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
14 december 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Director assurance / externe accountant
CROP
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN