Twitter LinkedIn
Banning Bulletin nummer 5, 2020

Geachte relatie,
 
Hierbij ontvangt u het Banning Bulletin met een overzicht van recente publicaties van onze specialisten en diverse actualiteiten. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van dit Banning Bulletin? Neemt u dan gerust contact met ons op via pr@banning.nl.

Met vriendelijke groet,

Banning Advocaten
 
What's New?

Kantoorgenote Paula Kemp gepromoveerd!
 
Met gepaste trots delen wij hierbij mede dat onze kantoorgenote, Paula Kemp, recent is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op het onderwerp "Nakoming van commerciële contracten in Nederland, Singapore en China". Met deze promotie heeft onze groeiende internationale praktijk een verdere impuls gekregen, zodat ons kantoor cliënten, die internationaal willen groeien, nog beter kan bedienen.
 
Lees meer
ACM publiceert leidraad 'Bescherming van de online consument'.
 
Eén van de twee thema's op de ACM agenda 2020 - 2021 is de digitale economie. Bedrijven hebben steeds meer mogelijk-heden tot hun beschikking waarmee zij online consumenten kunnen sturen. Deze tools, waaronder algoritmen, kunnen de keuzevrijheid van consumenten echter aanzienlijk beperken. 
Lees meer
G2C marketing & AVG
 
Bij de term direct marketing is men al snel geneigd te denken aan het commercieel aanprijzen van producten vanuit het bedrijfsleven (B2C = Business to Consumer). Het is echter ook denkbaar dat overheidsinstellingen gebruik maken van het instrument van de direct marketing. Men spreekt dan van government to citizen marketing (G2C). In deze blog zal bij G2C worden stilgestaan vanuit AVG-perspectief. 
Lees meer
Outfittery moet inbreuk op beeldmerk Van Guard staken.
 
Logo's kunnen als merk worden geregistreerd. Zulke merkrechten worden ook wel beeldmerken genoemd. Met een beeldmerk kan de merkhouder optreden tegen het gebruik van een teken dat lijkt op zijn beeldmerk, indien door dat gebruik verwarring kan ontstaan.
Lees meer
Nieuws

Internetconsultatie Besluit kinderopvangtoeslag 2021
Lees verder op de site 'rijksoverheid.nl'

AP onderzoekt aanbieders van nieuwe online rekeningdiensten
Lees verder op de site 'autoriteitpersoonsgegevens.nl'

Forse stijging privacyklachten in 2019
Lees verder op de site 'autoriteitpersoonsgegevens.nl'

Internetconsultatie wetsvoorstel vereenvoudiging Banenafspraak
Lees verder op de site 'rijksoverheid.nl'

ACM kan consumenten beter gaan beschermen tegen warmteleveranciers
Lees verder op de site 'acm.nl'
Agenda
 
Momenteel staan er geen seminars / evenementen gepland.
Noord Brabants Museum Heroes Den Bosch