3 skarpe om energiåret 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
3 skarpe om energiåret 2023
solcellepark vandel fotoMaleneDissing
En kraftig vækst i antallet af solcelleanlæg er hovedårsagen til, at vores strøm blev markant grønnere i 2023 og brød en magisk grænse på 100 gram CO2 pr. kWh. Til gengæld stod vindenergi stille og et næsten fladt elforbrug vidner om, at det går for langsomt med at skifte fossile brændsler ud med grøn strøm.
Læs mere

 

Batterier bygger bro mellem grøn omstilling og øget indtjening
b17532b8 3ef8 4dc3 923e ef55343b165a
For ikke så længe siden var batterier noget, der blev forbundet med telefoner, høreapparater og MP3-afspillere. I dag er de drivkraften i de elbiler, der er godt på vej til at udfase fossilbiler i vores transport og næste landvinding er containerstore batterier, der kan lagre energien og med få sekunders varsel balancere elnettet i de timer, hvor solen ikke skinner og vinden ikke blæser.
Læs nyhed om storskala-batterier


 

2603 citat
Det har det været en sand fornøjelse at se, hvordan de kerer sig om den grønne omstilling og aktivt støtter op om den grønne industri i Danmark. Om det er at indvie Kriegers Flak Havvindmøllepark, sende den første CO2 ned i undergrunden i Nordsøen, lave grønt eksportfremstød i Indien eller besøge den store Wind Europe konference. Det har en stor betydning for vores erhvervsliv.
2656 kristian jensen 01
Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark, hylder Danmarks nye kongepar som stærke ambassadører for vores kultur, vores værdier og ikke mindst vores virksomheder. 
Kilde: LinkedIn

 

 

 

green power denmark magasinet 2 23 forside
Green Power Denmark Magasinet
Læs interview med Wind Estates adm. direktør Ane Mette Lysbech-Kleis samt artikler om genanvendelige vindmøllevinger, nye fleksible tariffer og om hvorfor sikkerhed omkring vores energiforsyning er vigtigere end nogensinde.
Læs magasinet

 

Dagens tal
1,5 mia. kr.
Elnetselskaberne Cerius-Radius har i 2023 realiseret investeringer i elnettet for næsten 1,5 mia. kr., og forventer frem mod 2030 at skulle bruge 17 mia. kr. på at fremtidssikre nettet til den grønne omstilling og kundernes øgede behov.
Kilde: Cerius-Radius

 

2603 citat
Vi ser en løbende eskalering i forbindelse med Ukraine-krigen. Samtidig må vi desværre konstatere, at de kriminelle over de senere år har fået et blik på kritisk infrastruktur. Det er et voksende marked.
joergen s christensen
Jørgen S. Christensen, teknologidirektør i Green Power Denmark, understreger, at vi er nødt til at hjælpe særligt mindre selskaber med at løfte deres kompetenceniveau i forhold til at imødegå cyberangreb.
Kilde: EnergiWatch

 

 

 

DTU 087 web
Webinar: Rekruttering af international og dansk arbejdskraft

 

Green Power Denmark har inviteret Copenhagen Capacity, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Work in Denmark til at fortælle om, hvordan de kan hjælpe virksomheder med rekruttering af international og dansk arbejdskraft
2659 4 dots lightgreenw
2613 event date time lightgreen 16. januar kl. 9-10
2616 event place lightgreen Online
2615 event ticket price lightgreen Gratis (kun for medlemmer af Green Power Denmark)
Se program og tilmeld dig

 


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
642,89
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
648,13
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
650,00
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
3,20
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
68,19
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2023
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon