Kennisbanken E-installatie
Online versie
‘Batterijsystemen in Nederland nog maar mondjesmaat geïnstalleerd’
Koen Broess, business lead energy storage bij DNV GL, vertelt over energieopslag voor thuis. Wat zijn de verwachtingen in de markt? Ook gaat Broess in op veiligheid en de impact van energieopslag.
Lees verder >
Lagere omzet door corona en weersomstandigheden
Februari 2021 was een licht negatieve maand voor de bouw ten opzichte van februari 2020. Dat blijkt uit de maandelijkse Bouwmonitor van Installatie Journaal en USP.
Lees verder >
Aarden in de context van EMC
Wanneer iemand spreekt over ‘aarden’ in de context van elektromagnetische compatibiliteit (EMC) wordt het verbinden met een referentie bedoeld. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
NIEUW: het D-Sign armatuur
Vanaf juni 2021: de D-Sign, hét nieuwe design noodverlichtingsarmatuur van Famostar. Een moderne vormgeving, zonder concessies aan installatiegemak. Wil je als eerste ons nieuwe armatuur bekijken? Meld je dan snel aan voor een online presentatie.
Hoe adviseer je klanten over de juiste capaciteit van hun thuisbatterij?
Het lijkt zo mooi: met zonnepanelen je eigen stroom opwekken zodat je helemaal zelfvoorzienend bent. Veel particulieren doen het al of zijn van plan om op deze manier hun steentje bij te dragen aan de energietransitie. 
Lees verder >
‘Te veel logistiek gestuntel op en rond de bouwplaats’ 
Het probleem van het dichtslibben van binnensteden is groot en complex en het wemelt van de onderaannemers en zzp’ers, allemaal met hun eigen vervoermiddel. Nieuwe regelgeving komt in sneltreinvaart op bouwers en installateurs af. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Dit is waar je op moet letten bij het installeren van indaksystemen
Steeds meer woningeigenaren die zonne-energie willen opwekken, kiezen om esthetische redenen voor een indaksysteem waarbij de panelen niet ‘op’ maar ‘in’ het dak worden gemonteerd. 
Lees verder >
Brandveiligheid is meer dan het installeren van een goede rookmelder
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onlangs een voorgenomen wijziging gepubliceerd van het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). 
Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Overzichtsartikel
Belangrijke aspecten van NEN 1010
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright