Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 12 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
BDO doet boekenonderzoek rond fraude bij Brabants participatiebedrijf
BDO doet forensisch onderzoek naar de administratie van het participatiebedrijf KempenPlus. Daar verdween in zes jaar tijd door fraude zo’n € 4,5 miljoen die ook door controlerend accountant EY niet is opgemerkt.
Lees verder »
Opnieuw sterke groei voor Mazars
Mazars Nederland heeft over het boekjaar 2018/2019 de omzet met ruim 10% weten te vergroten tot € 111,8 miljoen (2017/2018: € 101,3 miljoen). In absolute zin droeg Audit & Assurance het meeste bij aan de toename; procentueel boekte Financial Advisory de grootste stijging.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werk met PBCL van ctrl tijdens het thuiswerken

Heen en weer pingpongen voor het uitvragen van gegevens? Dat is verleden tijd. PBCL (Prepared By Client List) versnelt dit proces, ook op afstand. Standaard vragenlijsten en slimme alerts zorgen voor realtime inzicht in het aanleverproces bij de klant. Zo blijf je niet alleen tijdens corona, maar heel het jaar door in ctrl.

Lees verder »
Corona | Sociale Zaken verduidelijkt regeling grensondernemers
Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de manier waarop ondernemers in de grensregio’s aanspraak kunnen maken op ondersteuning in verband met de coronacrisis.
Lees verder »
Rechter vernietigt navordering: fiscus had geen dossier over familiaire grondverkoop
De rechtbank in Den Haag heeft een streep gezet door een navordering van de Belastingdienst wegens een onzakelijke grondtransactie binnen de familie. De zaak was al eerder onderzocht, maar niet opgenomen in het dossier van de vrouw die de navordering opgelegd kreeg. Ambtelijk verzuim, zo oordeelt de rechter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
‘Per 2027 in één keer over naar nieuw pensioenstelsel’
Het nieuwe pensioenstelsel gaat pas in 2027 in, maar dan wel met een ‘big bang’. Dat is het plan waarover nu wordt gesproken bij de uitwerking van het pensioenakkoord, meldt het FD op basis van anonieme bronnen. 
Lees verder »
Corona | Koolmees: ‘Geen boete meer voor ontslag in tweede steunpakket’
In het tweede steunpakket voor bedrijven, dat vanaf volgende maand beschikbaar zal komen, vervalt het verbod op het ontslaan van werknemers voor ondernemingen die steun ontvangen. Dat heeft minister Koolmees (Sociale zaken en werkgelegenheid) aangekondigd. Vakbonden zijn boos.
Lees verder »
Fiscus controleerde mensen met dubbel paspoort strenger
De Belastingdienst heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan etnisch profileren bij de controle van IB-aangiften, schrijft Trouw. Mensen met een dubbel paspoort werden extra gecontroleerd, zo heeft de fiscus toegegeven.
Lees verder »
Aanhouding FIOD na opzichtige correcties belastingaangiften
De FIOD heeft maandag een 37-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden wegens belastingfraude. Hij deed eind maart opnieuw aangifte over de laatste drie jaar, maar had bijzonder grote correcties toegepast.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Proces-automatisering: de volgende stap voor je bedrijf

Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse taken niet iedere keer opnieuw hoeft te doen. Hoeveel tijd zou je dan over hebben voor je kerntaken? Juist, heel veel. Misschien is het tijd voor verandering.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | SRA werkt praktijkhandreiking bij
Nieuwe versie RGS-rapport GBNED
Corona | Creditmanagers willen nu en na de crisis duurzaam incassobeleid
Minder BFI’s actief in Nederland
OPLEIDINGEN
Webinar Fraude en geheimen
NBA Opleidingen
12 mei 2020
Webinar: Update toelichting financiële maatregelen Covid-19
Fiscount
12 mei 2020
Webinar Snel inzicht in de cijfers van je cliënt met Comandi en Client Online
Pinkweb
14 mei 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
ICT & Kantoor
Nieuw | Lees hier het ICT & Kantoortijdschrift

Accountants- en administratiekantoren hebben vaak moeite overzicht en inzicht te krijgen, zowel met betrekking tot praktische ICT-vraagstukken als met het inbedden van het onderwerp ICT in de algehele kantoorvisie. Hierdoor stellen ze besluitvorming uit of komen keuzes op verkeerde gronden tot stand. Voor Fiscount en Accountancy Vanmorgen reden om de handen ineen te slaan.

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN