Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
BDO mocht overeenkomst van opdracht met sjoemelende partner ontbinden
BDO heeft volgens de voorzieningenrechter dit voorjaar terecht en op goede gronden de opdrachtovereenkomst met een partner Advisory ontbonden nadat uitkwam dat hij verzekeraar Achmea opzettelijk structureel heeft misleid. Dat deed hij door voor te wenden dat hij ziek was, terwijl hij ondertussen fulltime als partner bij Deloitte werkte.
Lees verder »
Nieuw feit door weigering vragen te beantwoorden na grootschalige fraude belastingconsulent
Een klant die weigert om vragen van de fiscus te beantwoorden over de aftrekposten die zijn op grote schaal frauderende belastingconsulent in zijn IB-aangifte had opgevoerd levert een nieuw feit op dat naheffing rechtvaardigt, heeft de Hoge Raad geoordeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 1 oktober van Marja van den Oetelaar hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
‘Maak haast met plannen voor een leven lang ontwikkelen, beperk wildgroei aan arbeidscontracten’
Een leven lang ontwikkelen moet nu echt eens van de grond komen, bepleit het Platform Toekomst van Arbeid (PTA). Die alliantie heeft na een oproep van de commissie-Borstlap een reeks aanbevelingen gepresenteerd over werken, leren en verzekeren in de toekomst en aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangeboden.
Lees verder »
Cadeaubonnen nog maar tot 50 euro te gebruiken door nieuwe anti-witwasrichtlijn
De vijfde anti-witwasrichtlijn die sinds mei van kracht is zit het gebruik van cadeaubonnen in de weg. Als gevolg van de implementatie van de nieuwe Europese anti-witwasregels kunnen zulke bonnen nog maar tot een maximum van €50,- per keer worden ingezet. De Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) is boos over de nieuwe regels en stelt dat er geen […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
Personalia | Q-Concepts benoemt nieuwe partner
Met ingang van 1 juli 2020 Q-Concepts drs. Lennard Pluymen RA tot partner benoemd. Lennard Pluymen is sinds september 2018 in dienst bij Q-Concepts en is in Zuid Nederland mede verantwoordelijk voor het kantoor in Maastricht.
Lees verder »
Flynth stopt met Fonkel
Fonkel, het online initiatief dat in 2017 van start ging, wordt vast onderdeel van de Flynth-organisatie. Het label Fonkel verdwijnt daar mee. Fonkel was een online accountingpropositie voor MKB-ondernemers. Klanten kunnen hun huidige software niet meenemen. Hen wordt gevraagd over te stappen op andere accountingsoftware. Flynth heeft dit inmiddels met alle klanten van Fonkel gecommuniceerd. […]
Lees verder »
Accountantskamer: medewerker accountantskantoor was voldoende zorgvuldig bij aanvraag huurtoeslag
Twee erven die na het overlijden van hun (schoon)moeder met de fiscus moesten afrekenen vanwege onjuist aangevraagde huurtoeslag hebben bij de Accountantskamer geen succes met hun zaak tegen de accountant onder wiens verantwoordelijkheid de toeslagaanvraag was gedaan.
Lees verder »
Minder loonstijging en weinig cao-akkoorden
De gemiddelde loonafspraak bedroeg in juni 1,9 procent. Dit is veel lager dan de 3,0 procent die voor de coronacrisis nog werd afgesproken. Het aantal cao-akkoorden was met 9 historisch laag.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
BTW terugvragen bij oninbare facturen. Hoe werkt dat?

Je hebt (meer dan) een jaar geleden een opdracht aangenomen voor een klant en vervolgens keihard gewerkt om de opdracht uit te voeren. Alles is netjes volgens afspraak uitgevoerd en de factuur is zoals afgesproken naar de klant gestuurd. Wat nou als je klant de factuur niet betaalt?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Betaalgedrag onder druk door coronamaatregelen
ING: ongekende volumekrimp in de zorg, uitgaven groeien
‘Thuiswerken en vergaderen op afstand zijn blijvertjes’
OPLEIDINGEN
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
Cursus Autobelastingen, de valkuilen en kansen
Fiscaal Vanmorgen
15 september 2020
Actualiteiten formeel belastingrecht
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN