Bekijk online versie
Nieuwe perspectieven
16 december 2020

Podcast Zorggesprekken #1

De noodzaak voor een transformatie van de zorgsector is door de uitbraak van het coronavirus urgenter dan ooit. BDO spreekt erover met Wim van Harten, bestuurder bij Rijnstate en hoogleraar aan de Universiteit Twente. Benieuwd naar de visie van Wim op het zorglandschap en hoe ‘zijn’ ziekenhuis zich in deze turbulente tijd staande houdt? Luister onze nieuwste ‘Zorggesprekken’-podcast via Spotify of Youtube. 

Luister podcast
nieuwe perspectieven
 

Coronacrisis en betaalpauze hypotheekverplichtingen

Financiering reguliere (bancaire) kanaal: Wat zijn de alternatieven?

Hoe zorgt u ervoor dat tijdelijk uitstel van het betalen van de aflossing en rente voor de hypotheeklening niet tot ongewenste fiscale gevolgen leidt? Het beleidsbesluit van 16 juni 2020 biedt hier mogelijkheden voor.

Vanwege de diversiteit in aanbieders en dat onestopshopping niet vaak in de optimale structuur resulteert, is de complexiteit van financieren toegenomen.

Lees meer
Lees meer
Toegangsbeveiliging digitale patintdossiers

De impact van brexit voor ondernemers

Nieuwe auditverplichting voor ziekenhuizen

Wat betekent een no deal-brexit op het gebied van douane en btw voor uw onderneming?

Ziekenhuizen zijn verplicht een audit uit te voeren op basis van de nieuwe gedragscode ‘Toegangsbeveiliging digitale patintdossiers’.

Lees meer
Lees meer

Belangrijke fiscale aandachtspunten bij woningverkoop

Uitbestedingsrichtlijn EBA voor banken: DNB monitort actief op naleving

In dit artikel wijzen wij u op enkele fiscale aandachtspunten die komen kijken bij het verkopen van een eigen woning wanneer u al in een nieuwe eigen woning woont.

DNB monitort actief op de naleving van richtlijn EBA voor uitbestedingen van banken en betaalinstellingen.

Lees meer
Lees meer

Update noodmaatregelen loonheffingen

De meeste fiscale goedkeuringen lopen per 31 december 2020 af. Drie goedkeuringen die van belang zijn voor de loonheffingen lopen per 1 januari 2021 af.

Lees meer
Blog
 

10 aandachtspunten bij een management buy-out met een investeerder

Bij een management buy-out wordt het belang van het management wel eens over het hoofd gezien. Waar moet u aan denken?

Lees blog

Onderzoek naar de kracht en inzet van data

In de huidige wereld is er geen bedrijf dat kan opereren zonder data. In onze praktijk zien we dat veel MKB-ondernemingen mogelijkheden zien om ‘meer’ met data en data-analyse te doen. Ondernemingen lijken echter de data-kansen nog niet te kunnen benutten, omdat zij bijvoorbeeld niet over voldoende kennis, expertise en kwalitatief goede data beschikken. BDO Advisory doet onderzoek naar de inzet en het gebruik van data binnen het MKB om ondernemers concrete handvatten te bieden om de kracht van data te benutten. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het onderzoek. 

Vul hier de vragenlijst in
nieuwe
perspectieven
BDO
Stripe
Contact - Gegevens wijzigen - - Afmelden