Nieuwe perspectieven: magazine Anders, btw-regels in 2020 n de brexit.
    Bekijk online versie
BDO nieuwsbrief
Nieuwe perspectieven van BDO
24 april 2019

In deze editie leest u over de gevolgen van de brexit, de veranderende btw-regels rondom e-commerce in 2021 n de fiscale steekproeven vanuit de Belastingdienst. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

 

nieuwe perspectieven
 
Toezicht belastingplicht sportvereniging -stichtingen Btw e-commerce goederen buiten EU

Belastingdienst intensiveert toezicht op stichtingen en verenigingen

Btw 2021: e-commerce goederenleveringen afkomstig buiten de EU

Sportverenigingen en -stichtingen opgelet! De Belastingdienst kondigt intensiever toezicht op de belastingplicht van stichtingen en verenigingen in de sportbranche aan.

In 2020 en 2021 wijzigen de btw-regels voor internationale handel. Gedurende 7 weken wekelijks een update. Deel 5: de nieuwe regels voor e-commerce bij goederenleveringen van buiten de EU.

Lees meer
Lees meer
Btw wijzigingen e-commerce platforms

Btw 2021: e-commerce en de btw-positie van platforms

Initiatiefwetsvoorstel beperking liquidatie- en stakingsverliezen

In 2020 en 2021 wijzigen de btw-regels voor internationale handel. Gedurende 7 weken wekelijks een update. Deel 6: de btw-positie van platforms bij e-commerce.

Op 16 april is een initiatiefwetsvoorstel gepubliceerd om de liquidatieverliesregeling en de stakingsverliesregeling te beperken. Het voorstel is in consultatie gegaan.

Lees meer
Lees meer

Nieuw beleid over btw-vrijstelling beheer collectief vermogen

Roerige brexit tijden; situatie blijft onvoorspelbaar

Recent heeft de Staatssecretaris nieuw beleid bekend gemaakt over de btw-vrijstelling voor beheer van collectief bijeengebrachte vermogens. Wat moet u weten?

We bevinden ons momenteel in roerige brexit tijden. Op welke aspecten kan uw organisatie zich alvast voorbereiden?

Lees meer
Lees meer
Fiscale steekproef
 

De Belastingdienst controleert bedrijven via statistische steekproeven. Een kleine fout in uw aangifte heeft soms grote gevolgen. Wij leggen uit hoe zo’n steekproef werkt en geven inzicht in uw fiscale risico’s n kansen. 

Zo werkt het
Blog
 

Data analytics: voorkom verwarring door dezelfde taal te spreken

Begripsverwarring over mooie, dure termen is bij data analytics niet vreemd. Maar lastig werken is het wel. Een veelvoorkomend misverstand gaat over de begrippen artificial intelligence (AI) en machine learning. 

Lees blog

Toename en verandering compliance eisen binnen Financiële Sector door technologie

De impact van nieuwe technologie op de Financiële Sector is groot. De sector ondergaat een digitale transformatie waarin traditionele business modellen in een hoog tempo worden vervangen door (volledig) digitale diensten.

Lees blog

Zelforganisatie vraagt een dynamisch samenspel met ondersteunende diensten

Het succes van zelforganisatie valt of staat met de creatie van de juiste context voor medewerkers om zelfsturend te werken. 4 aandachtspunten voor ondersteunende diensten!

Lees blog
Voorinschrijving familiebedrijvenonderzoek
 

Familiebedrijven laten zich er vaak op voorstaan dat zij hun werknemers zien als onderdeel van hun uitgebreide familie. Maar is dat ook de beleving van hun medewerkers? En wat kunnen familiebedrijven doen om een (nog) betere werkgever te worden? Op 8 mei publiceren Erasmus Centre for Family Business (ECFB), Rabobank en BDO in een gezamenlijke uitgave het nieuwe familiebedrijvenonderzoek. U kunt zich nu alvast inschrijven, zodat u begin mei als eerste het onderzoek ontvangt met daarin o.a. 7 praktische adviezen over goed werkgeverschap. 

IK ONTVANG GRAAG HET ONDERZOEK
nieuwe
perspectieven
BDO
Stripe
Contact - Gegevens wijzigen - - Afmelden