In deze editie leest u meer over podcasts van BDO, het Familiebedrijvenboek en opgavegericht werken.
    Bekijk online versie
BDO nieuwsbrief
Nieuwe perspectieven van BDO
6 november 2019

In deze editie leest u meer over podcasts van BDO, het Familiebedrijvenboek en opgavegericht werken. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

BDO PODCAST
 

In de BDO podcast wordt het vuur aan de schenen gelegd van BDO collega’s en externe experts over relevante ondernemersvraagstukken en actuele thema’s. Luister nu naar drie nieuwe afleveringen met familiebedrijven specialist Joost Vat en wetenschapper Pursey Heugens over opleidingen, diversiteit en wederkerige loyaliteit binnen familiebedrijven. De podcast is te beluisteren via Soundcloud, de Apple podcast app, YouTube en Spotify:

LUISTER PODCAST
nieuwe perspectieven
 
EU-groeiprospectus voor financiering MKB

Aantrekken van financiering eenvoudiger gemaakt voor mkb

Boek voor familiebedrijven over goed werkgeverschap

Een onderneming die in Nederland geld wil aantrekken door middel van effecten  moet een prospectus maken met relevante informatie voor beleggers. Dit is meestal een lijvig document. Sinds 21 juli kan een MKB-onderneming een eenvoudigere variant aanbieden: een EU-groeiprospectus.

Vraag nu ons zesde familiebedrijvenboek ‘Mensenwerk’ aan en ontdek welke stappen te zetten om als familiebedrijf een nóg betere werkgever te worden.  

Lees meer
Lees meer

De fiscale transparantie van multinationals: ‘Kent u als commissaris de tax governance van uw organisatie?’

Definitief wetsvoorstel oppositiepartijen aftrekversobering liquidatie- en stakingsverliezen

Nederland wil haar imago als land dat belastingontwijking faciliteert van zich afschudden. Hoe moet je als commissaris van een multinational omgaan met deze trend?

Eerder dit jaar en met onze Belastingplan 2020-update hebben wij bericht over een (concept) initiatiefwetsvoorstel van drie linkse oppositiepartijen GL, SP en PvdA...

Lees meer
Lees meer

Opgavegericht werken; op weg naar een nieuwe organisatiefilosofie

Participatiewet van kracht sinds 2015; wat zijn de ervaringen tot dusver?

BDO onderzoekt ‘opgavegericht werken’, op welke manier dit het best kan worden toegepast en of implementatie ook echt leidt tot verbeteringen in de organisatie. 

Sinds 2015 is de Participatiewet voor gemeenten en sociale werkvoorzieningsbedrijven van kracht. Wat zijn de lessen die we kunnen leren uit de afgelopen periode?

Lees meer
Lees meer
Werkgevers moeten transitievergoeding proactief uitbetalenWetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021 ingediend

Werkgevers moeten transitievergoeding proactief uitbetalen

Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021 ingediend

Het gerechtshof Den Haag heeft recent geoordeeld dat werkgevers verplicht zijn om proactief de transitievergoeding uit te betalen wanneer er geen discussie bestaat over de verschuldigdheid daarvan.

Welke 5 zaken worden in het wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021 voorgesteld ter wijziging? 

Lees meer
Lees meer

WNT-norm bij ontslag bestuurder verdient meer aandacht

Recent bleek dat bij een 30-tal WNT-instellingen bestuurders een beëindigings- of transitievergoding ontvingen, waarbij de WNT-norm werd overschreven. 5 tips bij ontslag!

Lees meer
Integrated reporting
 

Op 26 november vindt onze rondetafelbijeenkomst, onder leiding van Dick de Waard (Hoogleraar Financial Auditing Rijksuniversiteit Groningen) over integrated reporting voor culturele of fondsenwervende organisaties plaats. Na afloop zijn CFO’s, managers bedrijfsvoering en controllers in staat om binnen hun organisatie een eerste analyse te maken van stakeholders en de behoeften die zij hebben. Bovendien kunnen ze dit vertalen naar KPI’s en hun jaarverslag en hebben zij meer handvaten om naar het bestuursverslag van hun organisatie te kijken en dit naar een hoger niveau te tillen. Bent u er ook bij?

Meld u aan
Blog
 

Digitale transformatie bij verzekeraars: nieuwe verdienmodellen en compliance eisen

Technologie biedt verzekeraars kansen, maar ook zaken om rekening mee te houden. Toezichthouders zijn scherp op risico’s en er gelden strenge IT compliance eisen.

Lees blog
Cultuur en gedrag bij NGO’s
 

Op 2 december organiseren wij een rondetafelbijeenkomst voor CFO’s en COO’s die op strategisch niveau met elkaar – en enkele experts – in gesprek gaan over cultuur en gedrag binnen NGO’s zodat u meer inzicht in het effect van deze aspecten op de beheersing van uw organisatie krijgt. Meike van Ginneken, CEO bij SNV, zal een deel van het programma voor haar rekening nemen. Bent u er ook bij? Bekijk het programma of meld u aan.

Meld u aan
nieuwe
perspectieven
BDO
Stripe
Contact - Gegevens wijzigen - - Afmelden