Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 3 juli 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VEB: aanstelling Portugees accountantskantoor Value8 kan niet door de beugel
Beleggersvereniging VEB toont zich buitengewoon kritisch op de aanstelling van het Portugese accountantskantoor CFA als controlerend accountant bij de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8. Wat de beleggers betreft kan die aanstelling niet door de beugel. De VEB heeft ‘ernstige bedenkingen’, reageert de vereniging in een uitgebreide verklaring.
Lees verder »
BDO: penningmeester basketbalclub Donar spiegelde verkeerde cijfers voor
BDO heeft het boekenonderzoek afgerond bij de in ernstige financiële problemen verkende Groningse basketbalclub Donar. “Uit de rapportage van BDO blijkt dat er langdurig sprake is geweest van het verstrekken van onjuiste informatie en het geven van een verkeerde voorstelling van zaken door de voormalig penningmeester. Daarnaast hebben we geconstateerd dat hij buiten mandaat heeft […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg de cursus CSRD voor financials

Vanaf 2024 moeten steeds meer organisaties rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Maar wat moet er worden gedaan? En op welk moment? Leer in 6 bijeenkomsten de belangrijkste wet- en regelgeving, en hoe je dit doet en meet. Speciaal voor financials. Praktische opzet bij de HAN University of Applied Sciences.

Start 3 of 10 oktober in Arnhem »
Van Rij licht uitwerking box 3-opties voor startups toe
Bij de nadere uitwerking van de hervorming van box 3 zal het belang van investeringen door business angels in startups en aandelen van medewerkers in startups worden meegenomen. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij van Financiën in antwoord op Kamervragen over de zorgen die er bestaan over de gevolgen van de hervorming van de box 3-heffing voor […]
Lees verder »
WW-uitkering terecht geweigerd wegens gefingeerd dienstverband bij administratiekantoor?
Volgens zijn papieren was een man in dienst geweest als assistent-boekhouder bij een administratiekantoor. Het UWV stelde echter dat sprake was van een gefingeerd dienstverband en wees de aanvraag voor een WW-uitkering af. De rechtbank Den Haag boog zich onlangs over de rechtmatigheid van de afwijzing.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en btw?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Wat is een prijssubsidie? Hoe krijg je een belastingvoordeel door een subsidie in de btw heffing te betrekken? Joep Swinkels geeft je op 13 september antwoord op o.a. deze vragen en praat je helemaal bij.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Maakt kortere opleiding de accountancy weer aantrekkelijk?
De instroom van studenten accountancy daalt al jaren. Dat heeft vele oorzaken, maar een van de knelpunten, zo blijkt uit onderzoek, is de opleiding. De accountantsstudie geldt als onevenredig zwaar en dus onaantrekkelijk. Is korter studeren de oplossing?
Lees verder »
Personalia | PwC benoemt vijf nieuwe assurance-partners
De assurance-praktijk van accountants- en (belasting)advieskantoor PwC benoemt per 1 juli 2023 vijf nieuwe partners.
Lees verder »
Fiscale tegenvaller Ahold Delhaize: goodwill niet op Nederlandse balans na juridische fusie
Winkelconcern Ahold Delhaize is ook in hoger beroep niet in het gelijk gesteld over de fiscale verwerking van de juridische fusie van het Belgische Delhaize en het Nederlandse Ahold. Het gerechtshof in Amsterdam gaat niet mee in de bezwaren die het moederbedrijf van Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en bol.com had tegen de belastingaanslag […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf tips voor documentbeheer in de samenstelpraktijk

Als je binnen de samenstelpraktijk werkt, krijg je hoe dan ook te maken met veel documenten. Deze documenten veilig en overzichtelijk beheren kan een flinke uitdaging zijn. Zeker tijdens de piekperioden die zogeheten ‘samenstelstress’ veroorzaakt. In dit artikel geven we je dan ook vijf tips waardoor het beheren van documenten een stuk makkelijker wordt en […]

Lees verder »
Hoge Raad: reservefonds VvE behoort tot box 3
Het vormen en in stand houden van een reservefonds voor een VvE is wettelijk verplicht. Dat doet volgens de Hoge Raad echter niets af aan de wijze waarop dit vermogensrecht moet worden gerekend tot box 3 van de appartementseigenaar.
Lees verder »
Personalia | Sander Dekker nieuwe voorzitter raad van toezicht AFM
Sander Dekker is door de minister van Financiën benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming gaat in per 1 juli 2023 en is voor een periode van vier jaar.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
OESO kritisch over belastingstelsel en klimaatplannen Nederland
KPMG en Naturalis bundelen krachten
Wat verandert er per 1 juli? (Dat is dus zaterdag)
Van Rij stuurt lange brief over BOR naar Kamer
OPLEIDINGEN
Masterclass Digitale Transformatie voor Financials
Markus Verbeek Praehep
11 juli 2023
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
4 september 2023
Cursus Ontslag van A tot Z
Accountancy Vanmorgen
21 september 2023
VACATURES
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Apeldoorn
Opdrachtleider / Controleleider
Coney Minds
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN