Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
BDO tikt Twenterand op vingers, gemeente wast handen in onschuld
Een ambtenaar van de gemeente Twenterand in Overijssel kon ongestoord 24.000 euro achteroverdrukken. BDO, die de fraude vorig jaar ontdekte, stelt nu dat er op het gemeentehuis weinig gedaan is om herhaling te voorkomen. Twenterand zelf ontkent dit.
Lees verder »
Van Rij somt op wat Belastingdienst heeft bereikt
Voorafgaand aan het commissiedebat op 15 februari laat demissionair staatssecretaris Van Rij de Tweede Kamer weten wat er de afgelopen jaren bij de Belastingdienst is bereikt. Het zal voor het eerst zijn dat Van Rij de nieuwe Kamer tegenover zich ziet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar: van data naar strategie

Zet data om in strategie met Visionplanner Insights! Meld je aan voor ons webinar op 27 februari, 10:00 uur, en leer hoe je met branche- en themadashboards trends herkent, gepersonaliseerd adviseert en toekomstplannen maakt. Schrijf je nu in voor een toekomst vol inzichten!

Meld je aan »
Technologie en wet- en regelgeving bepalen 2024 voor accountantskantoren
Accountantskantoren gaan in 2024 flink investeren in technologie. Het aanhoudende personeelstekort en nieuwe wetgeving blijven uitdagingen. Dit blijkt uit het 2024 State of Accounting Firms Trends Report van Caseware International, wereldwijd marktleider in cloud-gebaseerde oplossingen voor audit, financiële rapportage en data-analyse.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Mkb-bedrijven oriënteren zich breder op financieringsmogelijkheden
Er is sprake van een trendbreuk: voor het eerst haalt minder dan de helft van de mkb-ondernemers (48 procent) alleen nog financiering bij banken op. Een belangrijke verklaring hiervoor is de opkomst van nieuwe aanbieders, die ondernemers vandaag de dag meer mogelijkheden bieden voor een passende financiering. Tegelijkertijd maken banken in bepaalde sectoren een terugtrekkende […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werk jij in een onderwijsorganisatie en wil je meer weten over de fiscale regelgeving?

In drie korte online cursussen op 9 april, 14 mei en 11 juni brengt een specialist uit de praktijk je op de hoogte van de basis en actualiteiten van zowel de vpb, omzetbelasting als loonheffingen. We gaan o.a. in op de vpb en btw vrijstellingen, vrijwilligersregeling, het subsidiebesluit, Wkr, renseignering en DBA.

Lees verder »
AV-Top 50 | “Topsport en accountancy hebben veel gemeen”
Met de slogan “The Power of Being You” laat accountants- en adviesorganisatie RSM zien dat ze ontwikkeling belangrijk vindt én dat ze medewerkers een plek biedt waar ze zichzelf kunnen zijn. Vijf topsporters en vijf RSM-medewerkers dragen deze boodschap uit. Zo vertellen rolstoeltennisser Niels Vink en assistent-accountant Yaimo van Gestel waarom plezier, teamwork, uitdaging en […]
Lees verder »
Elf mensen opgepakt voor handel in valse merkkleding en witwassen
De FIOD heeft op dinsdag 30 januari en woensdag 7 februari elf aanhoudingen verricht in een onderzoek naar de handel in merkvervalste kleding en witwassen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Practicemanagement: je nieuwe vriend in de kantoorhectiek
Met software voor practicemanagement kun je eenvoudig bijhouden welke taken er voor jouw cliënten moeten worden uitgevoerd.
Lees verder »
Lente in zicht: eerste lammetje vernoemd naar administratiekantoor
Opbeurend lentenieuws vanuit Ermelo. Het eerste nieuwe lammetje van de plaatselijke schaapskudde is daar vernoemd naar administratiekantoor AGO.
Lees verder »
ING en bestuurders krijgen claim van 500 miljoen aan de broek
ING en diverse bestuursleden hebben woensdag een dagvaarding ontvangen van een groep van 158 anonieme beleggers. Die beweren financiële verliezen te hebben geleden omdat zij niet goed zijn geïnformeerd over de gebreken in het antiwitwasbeleid van de bank, meldt ING in een verklaring.
Lees verder »
Ondernemers eisen opnieuw inzicht in boeken Beverwijkse Bazaar
De Ondernemingsvereniging van de Beverwijkse Bazaar proberen via een hoger beroep alsnog inzicht krijgen in de boeken van de overdekte koopjesmarkt. Ze willen weten waar de zes ton aan servicekosten en de huur per vierkante meter op gebaseerd zijn. Met alleen de controleverklaring van BDO nemen de ondernemers geen genoegen.
Lees verder »
Aanbevelingen AFM over onderbouwen klimaatdoelstellingen
Grote beursgenoteerde ondernemingen zijn tot 2030 vrij transparant in het onderbouwen van hun klimaatdoelstellingen. Maar ze zijn nog vaag over hoe ze in 2050 CO2-neutraal willen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van de AFM.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Rij: 40.000 betalingsregelingen ingetrokken, nu nog 55.000 ondernemers met betalingsachterstand
Minister hoeft werk van accountant niet te checken bij vaststelling NOW
Ook in België klantenstops bij accountants vanwege werkdruk en personeelstekort
Genoten loon kan niet als negatief resultaat uit overige werkzaamheden worden aangemerkt
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
23 februari 2024
Bedrijfsfinanciering
Extendum
13 maart 2024
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
Accountant AA (junior)
Jobs in Finance
Ervaren Assistent Controlepraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Junior belasting adviseur in Waalwijk
Moore DRV
Waalwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN