Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
BDO wil weten waarom ambulances 30.000 euro duurder zijn
Ambulancezorg Groningen krijgt geen goedkeurende verklaring bij de jaarcijfers zolang het niet kan uitleggen waarom acht aangeschafte ambulances 30.000 euro duurder uitvielen dan begroot. Accountant BDO wil antwoord op zijn vragen. Ondertussen dreigt een last onder dwangsom voor Ambulancezorg Groningen.
Lees verder »
AFM: onderzoekende houding accountants bij frauderisico-analyses vraagt nog veel meer scherpte
Accountants vinden een professioneel-kritische instelling om fraude te signaleren belangrijk, maar kunnen dit in de praktijk nog veel scherper toepassen. De verplichte stappen in de frauderisicoanalyse worden wel gevolgd, maar vaak te oppervlakkig. Dit blijkt uit het nieuwe AFM-onderzoek ‘Scherper op frauderisico’s!’. In 27 van de 32 onderzochte wettelijke controles zijn één of meerdere bevindingen […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waar sta jij als accountant of adviseur voor? Wat maakt jou interessant voor klanten?

Wanneer je een pitch opbouwt vanuit wat jou drijft ontstaat een verhaal dat inspireert en mensen raakt. Een pitch die laat zien waar jij voor staat. Tijdens deze summercourse op 30 augustus leer je van Loek Daemen hoe je een pakkende pitch maakt en daar storytelling aan toevoegt.

Lees verder »
Ongebruikelijk: accountant keurt jaarrekening Amsterdams waterschap niet goed
Fracties in de Amsterdamse gemeenteraad hebben geschokt gereageerd op het feit dat de accountant geen goedkeurende verklaring geeft bij de jaarrekening van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Volgens sommige politici is het waterschap ‘technisch failliet’.
Lees verder »
Fiod heeft Nederlander op de korrel voor overtreding sanctiewet
Volgens het Financieele Dagblad onderzoekt de Fiod de betrokkenheid van een Nederlandse joint venture bij het betalen van miljoenen aan dividend aan een Russische oligarch. Arkadi Rotenberg, een persoonlijke vriend van Vladimir Poetin, staat al sinds 2014 op de sanctielijst van de Europese Unie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Voorkom dat een verkeerd advies over erfrecht in de papieren gaat lopen

Erfrecht is een delicate kwestie. Als adviseur moet je op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en valkuilen. Laat je daarom tijdens de summercourse op 30 augustus bijpraten door Prof. Bernard Schols. Na afloop kun jij je cliënt optimaal adviseren, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Certificering van aandelen en de jaarrekening van de STAK
De certificering van aandelen heeft veelal als doel zeggenschap en winstrecht te splitsen. Meestal wordt dit geregeld door een stichting administratiekantoor (STAK) op te richten. Een STAK functioneert hiermee ‘tussen’ de onderneming en de aandeelhouders. 
Lees verder »
KENNISPARTNER
Vaststellingsovereenkomst (vso) – afspraak is afspraak, of toch niet?

Voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan geen concurrentiebeding worden gesloten. Tenzij de werkgever deugdelijk schriftelijk motiveert waarom het beding wegens zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen tóch nodig is. Maar wat nu als een nieuw concurrentiebeding (inclusief relatiebeding) is vastgelegd in een vso? Kan een van beide partijen hier dan toch nog onderuit?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De impact van een hack op de jaarrekening van een bedrijf

Een cyberaanval kan verregaande gevolgen hebben voor de jaarrekening van een bedrijf, afhankelijk van de aard en omvang van de aanval. Ook is de impact afhankelijk van de specifieke boekhoudkundige regels die van toepassing zijn op de organisatie en de industrie waarin deze actief is. Wat zijn de concrete effecten waar u rekening mee moet […]

Lees verder »
NBA: AFM zegt alleen iets over risicoanalyse, geen totaaloordeel over accountants
Het AFM-rapport over frauderisicoanalyse door accountants is in lijn met eerdere aanbevelingen van de NBA. Dat stelt de beroepsorganisatie in een reactie, die benadrukt dat de AFM alleen ingaat op risicoanalyse en geen totaaloordeel heeft over kwaliteit en functioneren van accountants.
Lees verder »
Voor aftrek voorbelasting hoeft ondernemer niet alles te weten
Een geschil tussen een ondernemer en een inspecteur over de contante aankoop van een inventaris is door het gerechtshof Den Haag alsnog beslecht in het voordeel van de ondernemer. De geclaimde aftrek van voorbelasting is ten onrechte gecorrigeerd door zowel de inspecteur als de rechtbank, oordeelt het hof. Het is niet de plicht van de […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen eigenwoningvrijstelling door al gebruikte vrijstelling
Ook in 2022 noteert Visser & Visser forse omzetgroei
Tuchtzaak tegen algemeen directeur ADR na rapport over accountantswerk bij NOW
Kamervragen over Portugese accountant voor Value8
OPLEIDINGEN
E-learning Teamwork
Extendum
30 juni 2023
Post Bachelor Financial Sustainability Officer
Markus Verbeek Praehep
7 juli 2023
Cursus Fiscale echtscheidingsperikelen bij verdeling van lijfrenten en bij alimentaties
Accountancy Vanmorgen
18 september 2023
VACATURES
Beginnend assistent-accountant MKB
Moore MTH
Lelystad
Accountant AA of RA voor samenstelpraktijk (32-40 uur)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Financieel administratief medewerker
Fiscount
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN