In deze nieuwsbrief aandacht voor het Koningshuis. In de YouTubevideo het verhaal achter de documentaire die Beatrix over buitenlandse kinderen maakte. Daarnaast is dit weekend het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Andere Tijden interviewde in 2010 de inwoners van Katendrecht- een wijk bekend om Entartete vrijheid en fantastische jazz.
 
 
Beatrix en de buitenlanders
YouTube: De schatkamer van Andere Tijden

Beatrix en de buitenlanders


 
De kroonprinses die een documentaire maakt over de staat van Nederland. Kun je het je voorstellen van Amalia? Vlak voor prinses Beatrix de macht overnam, deed zij het: een film over de kinderen van gastarbeiders in 1979.
 
Bekijk online
 

Korea - de oorlog die nooit eindigde
 
Kijk de uitzending hier terug

Korea - de oorlog die nooit eindigde

 

Artikelen

Verboden voor Duitsers
 

Verboden voor Duitsers

 
 
In de tweede wereldoorlog mochten minderheden in het Nederlandse volk weinig. Joodse en donkere mensen werden als tweedeklas burgers beschouwd, terwijl Duitse inwoners van Nederland meer privileges hadden dan Nederlanders in het algemeen; behalve in Katendrecht. 'Verboden voor Duitse soldaten' stond op een bordje voor de wijk. Toen er na de bombardement van Rotterdam weer behoefte aan vertier kwam, lag Katendrecht als uitgaansplek voor de hand. Katendrecht werd een vrijstaat, met hoeren, opium en verboden jazz. Andere tijden over de gemeenschap Katendrecht en de heerlijke verboden jazz die daar vandaan kwam.
 
Bekijk de uitzending hier
 
De eerste lijntjes cocaïne

De eerste lijntjes cocaïne

Nose Candy, Yayo, Booger Sugar; door de jaren heen noemt men cocaïne net wat anders. Sinds de jaren '70, begint deze drug populairder te worden. In de havens van Rotterdam en Amsterdam worden steeds meer kilo's cocaïne uit zeecontainers gehaald. Voor de narcoticabrigade van de politie betekent het een nieuw hoofdstuk in de drugshandhaving. Waar tot dan toe vooral wordt opgetreden tegen de heroïne, krijgt de cocaïnehandel steeds meer prioriteit. In 2018 ging Andere tijden op zoek naar getuigen en verhalen van de beginjaren van de cocaïnehandel.

Bekijk hier de uitzending
De blonde schrik van het circuit

De blonde schrik van het circuit

Vandaag de Britse Grand-prix, waar het merendeel van het Nederlandse volk hun eigen Max Verstappen toejuichen. Nu hij het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane Engeman. Bloedmooi en razendsnel in haar bolides. De blonde schrik van het circuit, zo werd de Haarlemse in de jaren 60 van de vorige eeuw genoemd. Andere Tijden Sport over een bijna vergeten sportvrouw, die flirtte met de dood en een carrière in de Formule 1.

Bekijk hier de uitzending
 


NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Hoe is de liefde voor de Tour ontstaan?
De Tour de France is vanaf 1903 uitgegroeid tot het grootste wielerspektakel ter wereld. Hoewel 'we' zelden zegevieren, zijn we verknocht aan de Tour. En dat geldt niet alleen voor sportliefhebbers. Ontdek op NPO Kennis waarom zoveel Nederlanders van de Tour houden.
 
Ontdek het hier
 

Andere Tijden tipt

2022 - De toekomst | Door de ogen van de Koning

2022 - De toekomst | Door de ogen van de Koning

Afgelopen week hebben wij veel van Amalia en Alexia gehoord over hun toekomst, maar hoe zit Koning Willem Alexander erin? In de laatste aflevering van deze podcast serie uit vertelt de koning hoe hij de toekomst in elkaar ziet zitten.

Luister de podcast hier
 

Indonesië | Museum Volkenkunde

Indonesië | Museum Volkenkunde

Vele Indonesische schatten gaan terug naar het land van herkomst- maar hier in het Museum Volkenkunde is er nog een collectie te zien. De beelden en andere voorwerpen die hier opgesteld zijn bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van Indonesië.

Meer Informatie
 
 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.