Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 31 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beboete hoogleraar is Ruben Freudenthal
De universiteit Groningen heeft tegen het Financieele Dagblad bevestigt dat de beboete hoogleraar Ruben Freudenthal is. Zijn naam, die het OM in een persbericht niet bekend maakte, lekte uit via de Telegraaf.
Lees verder »
HET JAAR VAN (15) Paul Ramakers: ‘Organische groei én meer overnames’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Deze keer: Paul Ramakers, kersvers CEO van Exact. Hij blikt terug op het afgelopen coronajaar. Ook deelt hij de kansen die hij in de accountancymarkt ziet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 23 maart van Marja van den Oetelaar hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
2020 | NOVEMBER | Administratiekantoren worden accountancy
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Elke dag lees je over de belangrijkste gebeurtenissen uit een van de afgelopen maanden. Vandaag: november, met meer duidelijkheid over wie in de tweede ronde NOW heeft aangevraagd.
Lees verder »
HET JAAR VAN (14) Erik Kolthof: ‘We doen onszelf tekort door gebrekkige communicatie’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Vandaag: Erik Kolthof, sales- en marketingmanager bij Crowe Foederer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat moet de salarisadministrateur weten van de Inkomstenbelasting?

Wetgeving, zoals de WKR, en de WAB werkt niet alleen door in de arbeidsvoorwaarden en salarisstrook, maar vaak ook in de inkomstenbelasting van de medewerker. Casper Mons legt op 16 maart op hoofdlijnen de werking van de inkomstenbelasting uit. En je leert wat voor jouw vakgebied van belang is.

Lees verder »
2020 | OKTOBER | Derdenverklaring NOW, reisaccountant ziet het somber in
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Elke dag lees je over de belangrijkste gebeurtenissen uit een van de afgelopen maanden. Vandaag: oktober, de maand dat er eindelijk duidelijkheid kwam over de derdenverklaring bij de NOW.
Lees verder »
HET JAAR VAN (13) Elly Stroo Cloeck: ‘We moeten ophouden over kwaliteit’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Deze keer: Elly Stroo Cloeck, project- en interimmanager GRC & Audit bij ESCIA, schrijver van samenvattingen en recensies van managementboeken bij 1001Managementboeken. Ze geeft een 2020-boekenpairing: bij […]
Lees verder »
Huishoudens spekken spaarpot en lossen niet af op hypotheek
Door de coronacrisis hebben huishoudens in het tweede kwartaal van dit jaar hun spaarpot extra gevuld, maar tot meer extra aflossingen op de hypotheek is het niet gekomen, signaleert DNB.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondanks brexitdeal vrees voor grote vertragingen
De AV Accountancy Peilstok – Hoe zien accountants het jaar 2021 tegemoet?
HET JAAR VAN (10) Frans Heitling: ‘Veel organisaties hebben – zonder veranderfluisteraars – een forse digitale draai gemaakt’
OPLEIDINGEN
Herstructurering Breed – deel 1
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Webinar De NOW Verantwoord – Samenstellen
NBA Opleidingen
15 januari 2021
Vakopleiding Payroll Services (VPS®)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
VACATURES
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN