Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 15 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Belastingdienst adviseert gegevens hypotheekrente goed te controleren
De Belastingdienst adviseert bij de aangifte inkomstenbelasting 2016 de gegevens van de hypotheekrente in de vooraf ingevulde aangifte extra goed te controleren.
Lees meer
 
 
Wel of niet op de hoogte dat RA niet meer ingeschreven stond?
Een in 2007 uitgeschreven accountant heeft voor klaagsters adviserende werkzaamheden verricht. Het advies heeft geleid tot een hogere aanslag vennootschapsbelasting over 2012. Klaagsters zijn van mening dat ze in de waan zijn gelaten dat de uitgeschreven accountant nog steeds accountant was.
Lees meer
 
Whitepaper Intakegesprek met een nieuwe klant Advertorial

Lees hoe je een goede eerste indruk geeft, vaststelt of je klant betrouwbaar is en wat je afspreekt over samenwerken in de boekhouding.

Download gratis >

 
Bed & Breakfast: hogeschoolwerk voor MKB-adviseurs
Dat fiscale haarkloverij voorbehouden is aan adviseurs van internationale concerns is natuurlijk flauwekul. Dit heeft de adviseur van deze B&B aan huis inmiddels waarschijnlijk ook wel ontdekt. 
Lees meer
 
 
Informatieformulier uitfasering PEB vanaf 30 maart beschikbaar
Het formulier dat ingevuld dient te worden als het in eigen beheer verzekerde pensioen wordt afgekocht of wordt omgezet in een aanspraak vanwege een oudedagsverplichting, is vanaf 30 maart 2017 beschikbaar op de site van de Belastingdienst.
Lees meer
 
Cursus Fiscaal innovatief ondernemen in 2017 Advertorial

De innovatiebox is een belangrijke regeling voor innoverende ondernemingen om hun belastingdruk te verlagen. Met ingang van 2017 is het regime onder invloed van BEPS ingrijpend veranderd. De nieuwe regeling bevat nog steeds een forfaitaire benadering die het voor de onderkant van het MKB interessant moet houden om gebruik te blijven maken van de innovatiebox. Meer weten over de mogelijkheden voor úw cliënten? Dan zien wij u graag op 12 april!

 
Welke voordelen en besparingen leveren flexibele arbeid op?
De huidige flexibele schil van meer dan 700.000 flexwerkers werkzaam via intermediairs kan Nederland structureel 2 miljard euro opleveren. Dit blijkt uit een wetenschappelijke studie van Erasmus Research & Business Support (ERBS) in opdracht van Brunel.
Lees meer
 
 
Politie start grote internationale actie in witwasonderzoek
Tientallen agenten, ondersteund door specialisten van Defensie en medewerkers van de FIOD, zijn dinsdag, in het kader van witwasonderzoek, woningen en bedrijfspanden binnen gevallen in Nederland, België, Duitsland en Sint-Maarten.
Lees meer
 
 
Wat is de verjaringstermijn van een factuur of vordering?
Wat is de verjaringstermijn van een factuur of vordering voor zakelijke klanten en voor consumenten? De Zaak zet het op een rij.
Lees meer
 
 
RVO verrast door populariteit subsidie Energiebesparing Eigen Huis
De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is populair onder huizenbezitters. RVO is verrast door het aantal aanvragen: ruim 13.000 in 6 maanden.
Lees meer
 
 
Stand van zaken aangifte: ruim 2,1 miljoen binnen
In de eerste anderhalve week van de aangifteperiode hebben ruim 2,1 miljoen mensen hun belastingaangifte 2016 gedaan. Zo meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
Hoe digitaliseer ik snel genoeg? Contentpartner
“95% kans dat uw baan over 5 jaar niet meer bestaat”. Met dit soort koppen proberen veel marketeers en bedrijven tegenwoordig uw aandacht te trekken op internet. Zelf maak ik mij er ook regelmatig schuldig aan: een spannende kop verzinnen om je lezers te verleiden door te lezen. U kunt dit soort koppen natuurlijk negeren […]
 
Datagerichte eindejaarscontrole Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “datagerichte eindejaarscontrole” is het laatste hoofdblok van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in datagerichte eindejaarscontrole, maar niet de gehele opleiding willen volgen. De opleiding wordt gekenmerkt door een hands-on-benadering. […]
 
Junior klantbeheerder Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dichtbij zichzelf blijven. Want wie dichtbij zichzelf blijft, kan ver komen! Vacature junior klantbeheerder in Heerhugowaard Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als Klantbeheerder en woon je in de regio van Heerhugowaard? Dan is deze vacature zeker iets voor jou. Alfa […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn