Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 16 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bedrijfsgegevens naar privéadres mailen? Geen verstandig idee
Zes e-mails met bedrijfsinformatie die een werknemer van een accountantskantoor naar zijn privé-mailadres en dat van zijn echtgenote stuurde komen hem duur te staan.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (10): Filewerkzaamheden
De achterlichten van de auto voor haar lichtten fel op en iedereen stond stil. Els vloekte terwijl ze met kracht haar rem intrapte. Dat ging maar net goed. Het leek wel of ze in een waterval stond en met haar nog honderden andere automobilisten. Als dit zo door ging dan kwam ze zeker een uur […]
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: Regiosessie: Belastingplan 2020

Diverse data vanaf 31 oktober 2019 en verschillende locaties • PE 4
Na Prinsjesdag weten we wat we van het Belastingplan 2020 mogen verwachten. Met deze Regiosessie heeft u een volledig overzicht van de wijzigingen in de fiscale wetgeving vanaf 1 januari 2020. U weet van welke fiscale regels u dit jaar nog gebruik kunt maken en hoe u kunt voorsorteren op de nieuwe fiscale wetgeving.
Meld u nu aan voor een Regiosessie: Belastingplan 2020

PwC geeft Oranjewoud alsnog goedkeurende controleverklaring
Het Oranjewoud van topman Gerard Sanderink heeft na veel vertraging vanwege een FIOD-onderzoek vrijdag alsnog de jaarcijfers 2018 gepresenteerd, voorzien van een goedkeurende verklaring van PwC. Het bedrijf herhaalt dat het geen enkele aanleiding ziet voor de inval die eerder dit jaar door de FIOD werd gedaan. ‘De FIOD had alle informatie van tevoren kunnen […]
Lees verder »
OM eist celstraf tegen eigenaar bouwbedrijf voor ‘stelselmatige en geslepen belastingfraude’
Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Zwolle gevangenisstraffen tot 20 maanden geëist tegen de voormalig eigenaar van een bouwbedrijf, zijn vrouw en zijn ex-vrouw. Het OM verwijt de voormalig eigenaar het boeken van privé-kosten op de zaak, valsheid in geschrift en omzetbelastingfraude. De vrouwen zouden hebben geholpen om de fraude te plegen en gelden wit te wassen. […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in >>

Lees verder »
KENNISPARTNER
Verkoop onderneming: wordt de bepaalde prijs ook de te betalen prijs?

Als een onderneming wordt gekocht of verkocht, moeten de koper en verkoper het eerst met elkaar eens worden over de prijs. Maar wat nu als de werkelijke financiële positie van een onderneming wijzigt in de periode tot aan de daadwerkelijke overdracht van de onderneming?

Lees verder »
Consumpties op de werkplek: nihilwaardering of niet?
Consumpties die de werkgever op de werkplek verstrekt en geen onderdeel zijn van een maaltijd waardeer je op nihil. Een vergoeding van een consumptie is loon voor de werknemer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Lees verder »
Steinhoff krijgt boete vanwege boekhoudschandaal
Het statutair in Nederland gevestigde meubelconcern Steinhoff heeft een recordboete van omgerekend ongeveer 3,2 miljoen euro gekregen van de financiële toezichthouder in Zuid-Afrika omdat het bedrijf heeft verzuimd beleggers deugdelijk te informeren over het boekhoudschandaal waar het in verwikkeld is geraakt.
Lees verder »
BTWeetje | 21% BTW voor de levering van magische truffels
Magische truffels zijn genotmiddelen. De levering hiervan wordt daarom belast met 21% BTW, meldt de Belastingdienst. De levering van magische truffels is, anders dan bij paddo’s, niet verboden.
Lees verder »
Grote bedrijven slagen er niet in het MKB sneller te betalen
Het Nederlandse bedrijfsleven betaalt facturen steeds sneller, alleen grote bedrijven slagen er niet in facturen van het MKB sneller te voldoen. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.
Lees verder »
Banken onderzoeken gezamenlijke monitoring transacties in strijd tegen witwassen
ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos Bank en de Volksbank gaan intensievere samenwerking op het gebied van witwasbestrijding onderzoeken, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De ambitie van de vijf grootste banken in Nederland is om een organisatie op te richten die betalingstransacties gaat monitoren: Transactie Monitoring Nederland (TMNL).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, loop jij ook elke jaarrekening weer achter de feiten aan?

Nooit meer heen en weer bellen of mailen met de klant voor het opvragen van bestanden. En AVG-proof communiceren met klanten. Welke accountant droomt daar nou niet van?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
WOZ-waarde naar record, hoogste stijging sinds jaren
KPMG: Blockchain kan belangrijke rol spelen in transparantere productieketen
OPLEIDINGEN
Marketing Day Editie September
Yuki
30 september 2019
Uitglijders; lessen uit het tuchtrecht
NBA Opleidingen
1 oktober 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
17 oktober 2019
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
IT Auditor
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN