Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
dinsdag 5 april 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Bedrijfsklasse micro kan jaarrekening digitaal deponeren

Vanaf 1 april kunnen ondernemingen die in de bedrijfsklasse micro vallen hun jaarrekening digitaal deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Lees meer
 
 
Belastingdienst wil Panama papers onderzoeken

De voor Nederland relevante informatie uit de zgn. Panama papers zal door de Belastingdienst worden onderzocht. De Belastingdienst wil actief zoeken naar gegevens over mogelijke belastingontduikers en -fraudeurs. Dit meldt het Ministerie van Financiën.

Lees meer
 
Stoomcursus Erfrecht |12 mei 2016 | Utrecht Advertorial

Erfrecht is een delicate kwestie. Als u uw cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Bernard Schols praat u in één dag bij over alles wat u moet weten over erfrecht. Na het volgen van deze cursus bent u in staat om uw cliënt zo optimaal mogelijk van advies te voorzien, waarmee uw cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Meer informatie en aanmelden.

 
Nieuw besluit toepassing vrijstelling artikel 11-1g Wet OB 1968 gepubliceerd

De staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, heeft in een nieuw besluit nadere aanwijzingen gegeven over de toepassing van de vrijstellingsbepaling in artikel 11-1g van de wet op de omzetbelasting. In het per 1 april in werking getreden besluit erkent de staatssecretaris dat de vrijstelling openstaat voor niet-Wet BIG-beroepsbeoefenaren. 

Lees meer
 
 
Fiscus gaat inkomensindicaties huurders weer verstrekken aan verhuurders

De Belastingdienst gaat weer indicaties van het huishoudinkomen verstrekken aan verhuurders die een inkomensafhankelijke huurverhoging willen voorstellen.

Lees meer
 
Accountant, help je klanten groeien! Advertorial

Maak invoerwerk een fluitje van een cent en krijg grip op al je processen met mooie dashboards! Ontdek net als 50% van alle Nederlandse accountants Exact Online voor Accountancy en zie hoe je makkelijk online kunt samenwerken met je klant en meer tijd over hebt voor beter advies.

Probeer vrijblijvend.

 
Regeling Beleidsindicatoren en Wijziging regeling kengetallen gepubliceerd

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft twee nieuwe Ministeriële regelingen gepubliceerd die voortkomen uit het Wijzigingsbesluit Vernieuwing BBV. De regelingen gaan over de beleidsindicatoren voor de begroting 2017 en een wijziging in de regeling kengetallen. 

Lees meer
 
 
‘Burgers voelen zich overvallen door afschaffen blauwe envelop’

Burgers voelen zich overvallen door de snelle afschaffing van de blauwe envelop. Dat zegt Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen in het onderzoek naar het verdwijnen van de blauwe envelop.

Lees meer
 
 
Commissie BBV publiceert Notitie rente 2017

De Commissie BBV heeft de Notitie rente 2017 gepubliceerd. In de nieuwe notitie rente wordt ingegaan op de verwerking van de rentelasten en –baten in de begroting en jaarstukken.

Lees meer
 
 
Bibi van den Bragt: Eerste indrukken
Na een paar weken van wachten, speculeren, bijeenkomsten met heftige discussies en bijeenkomsten met voorzichtige doorkijkjes is-ie er dan nu: de rapportage van de tijdelijke commissie Standaard 4410. Mijn eerste indruk? Ik ben wel enthousiast, merk ik. Als ik er langer naar ga kijken (wat ik zeker ga doen), heb ik vast nog wel weer nieuwe vragen. Maar ik wil nu toch mijn eerste, positieve indruk ventileren.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere een vacature bij Schuiteman. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacature
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door