Bekijk online

16 juni 2021
 banner banner
Opnieuw meer medewerkers, vaker psychische klachten

De personele bezetting bij gemeenten is vorig jaar 1,5 procent verder gegroeid, naar ruim 171.000 medewerkers. Psychische klachten maakten een opmars als oorzaak van verzuim.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Rotterdam opent circulair loket voor ondernemers

De gemeente Rotterdam opent een circulair loket. Bedrijven kunnen bij deze onestopshop terecht voor vragen over ondernemen met afval. Procedures zitten daarbij vaak nog in de weg.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Coronaschade zit verstopt in een zwarte doos
In coronajaar 2020 werden gemeenten gewaarschuwd dat problematische schulden onder invloed van de pandemie zouden toenemen. Als hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt Peter Hein van Mulligen de vinger zo goed mogelijk aan de pols, maar eenvoudig is dat niet. De schade zit verstopt in een zwarte doos.
Klik hier voor meer info
Gemeente_20210616_adv_BKR
 
Gemeenten aan de bak tegen vervuiling afval

Van oudpapier tot verpakkingsplastic en gft. Gescheiden ingezamelde grondstoffen raken steeds meer vervuild, en dat is funest voor recycling. Wat te denken van de pizzadooskliko?

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
400 Rotterdammers helpen luchtkwaliteit meten

Meer dan vierhonderd Rotterdammers gaan de gemeente helpen met het meten van de luchtkwaliteit in hun straat. De Luchtclub is een zogenoemd citizen science-project.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Betrouwbare, snelle verbindingen voor lokale overheden
Door verdere digitalisering van lokale overheden worden themas als connectiviteit, security en snelheid belangrijker. Het uploaden en delen van documenten dient veilig te verlopen, zonder in te leveren op snelheid. Om gemeenten hierin te ondersteunen werkt PinkRoccade Publiekszaken intensief samen met integratiespecialist Enable U, om met behulp van interconnectieplatform DCspine datacenters rechtstreeks te koppelen.
Klik hier voor meer info
Gemeente_20210616_adv_PinkRoccade
 
Opinie - Misvattingen over de bedrijfsvoeringsorganisatie
Lees meer
 
Inwoners Amersfoort adviseren over data
Lees meer
 
Advertorial
Centric en Gripvol vergemakkelijken Bbz-aanvraag ondernemers
Centric en Gripvol maken het voor ondernemers makkelijker om steun aan te vragen via het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). De Bbz-regeling ondersteunt zelfstandig ondernemers met financile problemen. Centric en Gripvol werken samen om het volledige aanvraagproces bij de gemeente te automatiseren, van de intake tot de beoordeling en afhandeling.
Klik hier voor meer info
Gemeente_20210616_adv_Centric
 

Uitschrijven