Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 21 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Einde samenwerking NBA en VRC uitgesteld
De datum waarop de samenwerking tussen de Vereniging van Registercontrollers en de NBA wordt beëindigd, is uitgesteld tot 31 augustus 2017. Dat meldt de VRC op haar website.
Lees meer
 
 
Overzicht belastingverlichtende regelingen
De Algemene Rekenkamer heeft een overzicht beschikbaar gesteld met fiscale regelingen die een voordeel in de belastingafdracht voor burgers of bedrijven kunnen opleveren.
Lees meer
 
Vijf tips voor de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk Advertorial

Hoe u zich kunt onderscheiden van de concurrentie

In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk. Dit vraagt om meer dan alleen een simpele website met een overzicht van uw diensten en contactgegevens.

Misschien hebt u wel een website, maar bent u er niet helemaal gelukkig mee? Of u bent wel online actief maar nog niet naar tevredenheid? Hoever u ook gevorderd bent met uw online aanwezigheid of online presence, wij hopen dat deze whitepaper u inzicht biedt in de verschillende manieren waarop u van een online presence kunt profiteren.

 
‘Accountantscontrole grote kantoren vertoont nog steeds gebreken’
Een nieuw, nog vertrouwelijk, onderzoek van de AFM zou aantonen dat de accountantscontrole bij de grote accountantskantoren tot nu toe niet ‘’significant betere resultaten’ oplevert dan het vorige onderzoek uit 2014. Dat zeggen kenners van de sector met wie het FD op basis van anonimiteit heeft gesproken.
Lees meer
 
 
PwC: Voorstel verlaagd BTW-tarief e-pubs mogelijk in Belastingplan 2018
Minister Dijsselbloem geeft, in antwoorden op Kamervragen, aan dat het verlaagde BTW-tarief voor e-publicaties al in potlood in het Belastingplan 2018 staat. Daadwerkelijke invoering is afhankelijk van het nationale formatieproces en de Europese voortgang van aanpassing van de BTW-richtlijn.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
NBA van start met debat over visie op beroep
Vanaf 23 maart vervolgt de NBA het visieproces met een reeks debatten. Gestart wordt met discussies met de commissies en ledengroepen van de beroepsorganisatie. De commissie GRC (governance, risk en compliance) is de eerste in de rij.
Lees meer
 
 
KPMG viert 100-jarig jubileum
Vrijdag 17 maart was het 100 jaar geleden dat Piet Klijnveld zijn accountantskantoor aan de Herengracht in Amsterdam begon. Honderd jaar later is KPMG uitgegroeid tot een van de leidende accountants- en advieskantoren in de wereld. Het jubileum staat in het teken van WAARDE, de True Value.
Lees meer
 
 
Salaris Certified Management Accountants 45% hoger dan niet-CMA’s.
Het salaris van de Certified Management Accountants (CMA’s) is wereldwijd 45% hoger dan dat van niet-CMA’s. Zo blijkt uit Global Salary Survey van Institute of Management Accountants (IMA).
Lees meer
 
 
‘Geen nieuwe inzichten hoe banksparen kan bijdragen aan beter pensioenresultaat’
Het onderzoek naar hoe banksparen zou kunnen bijdragen aan een beter pensioenresultaat heeft niet tot nieuwe inzichten geleid. De combinatie van een bankspaarproduct met een verzekering lijkt op dit moment niet commercieel uitvoerbaar. Doorbeleggen tijdens de uitkeringsfase wordt als een aantrekkelijker alternatief gezien om de effecten van de lage renteomgeving voor de deelnemer te verzachten. 
Lees meer
 
 
Vijf spraakmakende cryptocurrencies
Met enige regelmaat worden nieuwe Blockchains (de technologie die cryptocurrencies als Bitcoin mogelijk maakt) ontwikkeld en ontstaan er nieuwe cryptocurrencies. Momenteel zijn er meer dan 700 van deze zogenaamde alternatieve valuta op de markt. Axveco heeft een lijstje gemaakt met vijf spraakmakende cryptocurrencies waarin wordt gehandeld en betaald.
Lees meer
 
 
Consumentenvertrouwen op hoogste punt in bijna 10 jaar
De stemming onder consumenten is in maart opnieuw iets positiever, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt op 16. Dat is de hoogste waarde sinds juli 2007.
Lees meer
 
Bloemen, bloembollen en planten: real time transactievastlegging van veilingfacturen Contentpartner
Bloemen, bloembollen en planten, van oudsher een onderdeel van Holland’s trots en goed voor meer dan € 2 miljard omzet per jaar. Ondernemers brengen hun producten bijna dagelijks naar hun coöperatieve veiling. Dit levert veel financiële transacties op. Van Velzen accountants & adviseurs uit Warmond heeft vorig jaar het initiatief genomen om de daarbij behorende […]
 
Lessen kwaliteitstoetsingen controledossiers 2016 Opleiding
De kwaliteit van uw jaarrekeningcontroles is voortdurend object van externe kwaliteitstoetsingen. In 2016 heeft de Raad voor Toezicht weer bij diverse accountantsorganisaties de kwaliteit van de controledossiers onderzocht. De resultaten hiervan staan centraal in de bijeenkomst. Doelstelling Deze bijeenkomst biedt u de mogelijkheid om inzichten te verkrijgen op basis waarvan de kwaliteit van uw jaarrekeningcontroles […]
 
Assistent Accountants Vacature
Betrouwbaar, Relatiegericht en Richtinggevend. Dat is ons DNA en van waaruit wij werken samen met ruim 40 collega’s. Wij hebben vestigingen in Rijssen en in Almelo. Wij geloven dat als je werk doet dat je leuk vindt, dit voor iedereen versterkend werkt! Bij Bordan vinden we het belangrijk om gepassioneerd ondernemerschap te stimuleren. Vooruitkijken, richting […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn