Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 18 juni 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans in tijden van corona

Waar kun je genieten van dans als vanwege het coronavirus alle theaters en dansscholen gesloten zijn en en je zelf de deur niet meer uitgaat? Bij Dans Magazine! Profiteer van een van de mooie aanbiedingen en maak het thuis zitten nog aangenamer!

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op instagram!


Top-3 dansnieuws

Bekende Zuid-Afrikaanse danser, Kirvan Fortuin, doodgestoken in Kaapstad 

Kirvan Fortuin, danser en LHBTQI-activist is in een voorstad van Kaapstad dood gevonden. Hij zou in de nacht van vrijdag op zaterdag ruzie hebben gekregen met een 14-jarig meisje. Zij zou hem daarbij hebben neergestoken. 

Scapino Ballet Rotterdam start een petitie na afwijzing subsidieaanvraag

Scapino Ballet krijgt geen basisinfrastructuur subsidie voor 2021-2024 van de Raad voor Cultuur. Het dansgezelschap start een petitie als protest.

#IKWILWELCULTUUR: Hoe demonstreert Brabant tegen het cultuurbeleid? 

De bezuinigingen in Brabant op de kunst- en cultuursector hakken erin. Brabanders ondernemen actie en starten met #ikwilwelcultuur

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Welke kinder- en jeugddansgezelschappen kent Nederland allemaal?

De Nederlandse danswereld telt veel dansgezelschappen die nationaal en internationaal bekend zijn. Namen zoals NDT, Introdans en Scapino ballet klinken bekend in de oren. Maar wist je ook dat kinderdans- en jeugdvoorstellingen het in Nederland en het buitenland erg goed doen? Deze gezelschappen krijgen minder vaak de aandacht, daarom hebben wij hier een lijst gemaakt van dansgezelschappen die de moeite waard zijn om te bezoeken.


Hoe beïnvloeden de Brabantse bezuinigingen het Bredase dansgezelschap The100Hands?

Naar aanleiding van een nieuw bestuursakkoord van de nieuwe coalitie in Brabant, zal er gaan worden bezuinigd op de gehele kunst- en cultuursector. Dat heeft voor veel ophef gezorgd. We vroegen, Jasper Džuki Jelen, één van de artistieke leiders van The100Hands uit Breda, wat voor invloed dit op hen heeft, hun toekomst en hoe de cultuurliefhebber kan helpen. 


Sjoerd Derine legt de kwetsbare veerkrachtigheid van de cultuur vast

Als je hele agenda ineens leeg is en je vooruitzichten onzeker zijn. Wat doe je dan? Sjoerd Derine, professioneel dansfotograaf uit Amsterdam, bedenkt Vergeet Ons Niet. Hij fotografeert artiesten uit de gehele kunst- en cultuursector voor dichte deuren van theaters of op andere locaties die belangrijk zijn voor de artiest. Zo wil Sjoerd de kwetsbare veerkrachtigheid van de culturele sector in beeld brengen. 


Begin jij binnenkort aan een dansopleiding? 5 afgestudeerde dansers geven je tips!

Een 4-jarige dansopleiding beginnen is natuurlijk een nieuw en spannend avontuur. Je gaat van je passie je beroep maken. 


Particles wil samen onze stem te laten horen tegen de Brabantse bezuinigingen

De beslissing van de nieuwe coalitie in Noord-Brabant om flink te gaan bezuinigen op kunst en cultuur overviel iedereen. We interviewden Nishant Bhola, oprichter van het dansgezelschap Particles, over hun toekomst en op welke manier zij hiertegen in actie komen. 


Keep distance: Jamie maakt dansvideo’s over de quarantaine

Jamie de Groot van Dance Company ‘The Kitchen’ greep de coronacrisis aan om een nieuwe weg in te slaan. Hij wilde altijd al films maken en besloot een camera op te pakken. Zo ontstonden er drie excentrieke dansvideo’s met de lockdown als thema.

 


Afstuderen in corona: van spannende plannen naar onzekere toekomst

Hoe ging ik, als de hele culturele sector dicht zit en enorm veel verlies lijdt, aan een (nieuwe) baan komen als net afgestudeerde professionele danseres? Het danswerk biedt al geen stabiele toekomst, maar nu werd het alleen maar onzekerder. Bambi op glad ijs, zo begon ik me een beetje te voelen.

 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 


Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.