Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 16 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Behangondernemer wil €8 miljoen zien van Baker Tilly vanwege fiscaal advies
Baker Tilly zou €8 miljoen compensatie moeten betalen voor ‘de ravage’ die is ontstaan na een fiscaal advies van het accountantskantoor. Dat eiste behangondernemer Coen Klawer dinsdag bij het Gerechtshof in Den Bosch
Lees verder »
OM: te weinig controles vooraf bij coronasteun ondernemers
Bij de coronasteun voor ondernemers waren er vorig jaar te weinig controles vooraf. Daardoor was het voor fraudeurs eenvoudig om voorschotten aan te vragen en het geld te verduisteren voordat het misbruik ontdekt werd. Terugvordering was daardoor vaak niet mogelijk.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kun jij de ondernemer met continuïteitsvragen optimaal bijstaan?

Ondanks alle noodsteunregelingen is de impact van corona groot en zitten veel ondernemers in zwaar weer. Specialisten praten je op 30 juni bij tijdens het online congres Continuïteit. Zij gaan in op technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA. 4 PE-uren voor het verplichte leerdoel continuïteit van de NBA.

Lees verder »
Volksbank moet salaris oud-accountant Veuger doorbetalen
Een succesje voor voormalig accountant en PwC’er Pieter Veuger: de Volksbank moet voorlopig het salaris van de ontslagen CFO door blijven betalen. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dinsdag bepaald in kort geding. De rechtbank had eerder beslist dat Veuger, ondanks zijn ziekmelding, terecht was ontslagen.
Lees verder »
Primeur in publieke sector: controleverklaring bij digitale jaarrekening
De gemeenten Rotterdam en Zwolle hadden de Nederlandse primeur: zij waren eind mei de eerste publieke instellingen ooit die een controleverklaring ontvingen bij de digitale jaarrekening, in plaats van bij een gedrukte versie. De betrokken gemeenteambtenaren en de tekenende PwC-accountants vertellen over de route die eraan voorafging en de motivatie om die met elkaar te […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Hoe overtuig je je cliënt van de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Wat zijn de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkom je ruzies tussen kinderen en welke voorzorgsmaatregelen kun je treffen? Jeroen Knol praat je bij op 24 juni. Hij helpt je om de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
NBA komt vanwege NOW met uitzondering voor kleine accountantseenheden 
De Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS) kennen in artikel 27, lid 2 een verlicht regime voor kleine accountantseenheden, die uit maximaal twee eindverantwoordelijken (accountant/professional) en daarnaast maximaal vijf andere personen bestaan. Als een belastingdeskundige of een boekhouder een derdenverklaring afgeeft in het kader van de NOW is het mogelijk dat niet meer wordt voldaan aan dit […]
Lees verder »
Kamervragen over fraude bij Pels Rijcken, kritiek op Mazars
Kamerleden Van Nispen en Leijten (beiden SP) hebben een serie vragen aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gesteld over de fraudezaak bij Pels Rijcken. Daarbij worden ook kritische vragen gesteld over de rol van controlerend accountant Mazars, dat ook op andere manieren nauw samenwerkte met het kantoor.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscale aangifte maken? Zo zorg je dat de bedragen kloppen

De fiscale aangifte is een belangrijk onderdeel van de financiële administratie van je klant. De bedragen moeten kloppen, want je wilt niet dat je klant teveel betaalt of achteraf een naheffing krijgt. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want in de praktijk lopen veel administratie- en accountantskantoren tegen obstakels aan bij het doen van […]

Lees verder »
Belastingdienst controleert werknemersverzekeringen
De Belastingdienst heeft tijdens een controle van de gegevens voor de werknemersverzekeringen in de aangiften loonheffingen verschillen geconstateerd bij een aantal werkgevers. De gegevens in deze aangiften wijken af van de informatie die bij de Belastingdienst bekend is. Deze werkgevers ontvangen 17 juni een brief hierover, meldt de fiscus.
Lees verder »
Eerste niet-accountant treedt toe tot NBA-bestuur
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is Christel Deckers door de leden gekozen als nieuw bestuurslid. Zij is de eerste niet-accountant die bestuurslid wordt van de NBA en haar rechtsvoorgangers.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Loketten voor aanvraag zorgbonus geopend, wat zijn de voorwaarden?
BLOG | Accountants en fraude: waakhond en bloedhond tegelijk
ING: krachtig herstel flexmarkt in 2021 
OPLEIDINGEN
Herwaarderen van landbouwgronden
Fiscount
23 juni 2021
Geldleningen en rekening-couranten intra concern; do’s and don’ts
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Cursus Box 2 en 3 in 2021: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
16 september 2021
VACATURES
Opdrachtleider met belangstelling om ook ITGC thema op te pakken
Coney
Haarlem of Rotterdam
(Junior) Manager audit Noord en Midden Nederland
mth accountants & adviseurs
Noord en Midden Nederland
Gevorderde assistent accountancy MKB- Beek -Maastricht
acconavm
Beek - Maastricht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN