Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 12 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Beheer van pensioenvermogen niet vrijgesteld van BTW
Een bedrijfstakpensioenfonds is naar het oordeel van de Hoge Raad geen gemeenschappelijk beleggingsfonds. Er geldt dan ook geen BTW-vrijstelling voor het vermogensbeheer.
Lees meer
 
 
Kabinet wil duidelijkheid bieden omtrent Wet DBA: maar niet overhaast
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de angst voor boetes en naheffingen weg willen nemen door de handhaving van de wet DBA op te schorten tot 1 januari 2018. De Kamer debatteert over hoe het verder moet met de ZZP-contracten, maar komt niet voor april met voorstellen.
Lees meer
 
Gratis ondersteuning bij het aansluiten op SBR Banken! Advertorial

Maak nog voor het einde van het jaar gebruik van de kosteloze hulp bij het aansluiten op SBR Banken. Vanuit de actie “Eerste Hulp Bij Aansluiten” is er een Aansluitteam beschikbaar voor u als accountant- of administratiekantoor om SBR Banken te gaan gebruiken voor de digitale kredietrapportages. Het is een eenvoudige, snelle en kosteloze manier om uw organisatie klaar te maken voor SBR als norm voor Banken per 1 januari 2017.

 
Gemeenten teleurgesteld over werkwijze Deloitte
Het rommelt al een tijdje in gemeenteland wat de accountantscontrole betreft. Van oudsher zitten de Big Four-kantoren, met uitzondering van KPMG, stevig in deze markt. Maar er komen steeds meer geluiden naar buiten dat deze kantoren van de controles bij de kleinere gemeenten af willen.
Lees meer
 
 
In 2017 is beleggen in de VBI met box 3 vermogen nog aantrekkelijker
Volgens het Belastingplan 2017 wijzigt de regelgeving inzake het oprichten van een vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI) met box 3 vermogen per 1 januari 2017. Het voor een kort durende periode overbrengen van vermogen van box 3 naar de VBI in box 2 wordt ontmoedigd. Daarnaast wordt de verschuldigde forfaitaire rendementsheffing over het vermogen in de VBI […]
Lees meer
 
Waarom CRM-software? Advertorial

Met Customer Relationship Management-software neemt u de juiste beslissing!

Op één centrale plaats alle gegevens van uw klanten en prospects: documenten, mail, acties, uren, budgetten en facturen. U en uw collega’s hebben overzicht en grip op wat er speelt bij de relaties, zodat er altijd op het beste moment, de juiste beslissing genomen kan worden. Dat is “KEN UW KLANT”!

 
DRV Accountants & Adviseurs breidt uit
DRV Accountants & Adviseurs voegt de bedrijfsactiviteiten van twee vestigingen van B&P Accountants en Adviseurs toe aan haar organisatie. Het gaat om de vestigingen in Capelle aan den IJssel en Assen. Eerder maakte DRV bekend dat het Roosendaalse kantoor Jongenelen & Tholhuijsen per 1 januari aanstaande aansluit.
Lees meer
 
 
Corporate Governance Code: reacties NBA en AFM
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft donderdag 8 december de nieuwe corporate governance code gepresenteerd. NBA onderschrijft de focus op lange termijn, maar uit wel haar teleurstelling dat de eerder voorgestelde in control verklaring op onvoldoende draagvlak kon rekenen. AFM reageert positief.
Lees meer
 
 
Eumedion blij met voortschrijdende ontwikkelingen in Code
Eumedion is verheugd dat voortschrijdende ontwikkelingen een plek hebben gevonden in de herziene Corporate Governace Code. De belangenbehartiger verwelkomt de nieuwe, aangescherpte bepalingen over het risicomanagement, zoals het bredere ‘in control’-statement en de optuiging van de interne auditfunctie.
Lees meer
 
 
ECB verlengt opkoopprogramma obligaties tot eind 2017
De Europese Centrale Bank blijft grootschalig obligaties opkopen om de economische groei in de Eurozone aan te wakkeren. De ECB heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat het opkoopprogramma zeker tot eind 2017 doorgaat, al gaat het bedrag dat er maandelijks aan wordt gespendeerd wel omlaag van € 80 mrd naar € 60 mrd.
Lees meer
 
 
Nederland wint ‘Honourable mention’ bij wereldtop open overheid
De Open State Foundation heeft tijdens de opening van de Open Government Partnership (OGP) een award, oftewel ‘Honourable mention’, gekregen voor het Nederlandse Open Spending Initiatief.
Lees meer
 
 
Farmaceutische industrie: afrekenen op doeltreffendheid medicijn
Fabrikanten van geneesmiddelen moeten veel meer worden afgerekend op de doeltreffendheid van het medicijn voor de patiënt, aldus KPMG. Volgens de dienstverlener betekent dat dat de producent het geneesmiddel pas vergoed krijgt wanneer de werking daadwerkelijk is aangetoond. Niet voor ieder medicijn zou dit toepasbaar zijn, maar KPMG is van mening dat deze manier van […]
Lees meer
 
RS Finance: Een papieren dossiermap aanmaken. Waarom zou je dat doen? Contentpartner
  RS staat voor Rock Solid. RS Finance, de winnaars van de Exact Cloud Award 2016. Geen pakken, geen stropdassen, maar een gemêleerd gezelschap van afgestudeerde bedrijfseconomen, boekhouders en ervaren salarisadministrateurs en jonge ICT-honden met technische natuurkunde als opleiding. HBO HRM-mensen en natuurlijk ook wel een aantal mensen die gewoon fiscaal recht hebben gestudeerd. In […]
 
Coming soon Opleiding
De ontwikkelingen voor komend jaar *Beroepseed* December is traditioneel de maand van bezinning en voornemens. Wat biedt het nieuwe jaar ons en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? In dit seminar delen sprekers van formaat hun visie op de ontwikkelingen voor komend jaar. Niet de regelgeving maar de impact van diverse maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen […]
 
Assistent accountant agrarisch – Raamsdonksveer Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een tweede of derde baan als assistent accountant agrarisch? Dan is je nieuwe baan misschien wel […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn