RCC Koude en luchtbehandeling
Online versie
Mainimage
Beijing 2020: eerste Olympische Winterspelen met een transkritische CO2-wedstrijdbaan
Voor de Winterspelen van 2022 in Beijing wordt voor het eerst een 400meter-wedstrijdbaan met een CO₂-transkritische koelinstallatie gerealiseerd. Ernst Berends was op de bouwplaats en doet verslag.
(advertorial)
alt
Her-certificering EPBD A & B
Technici die vijf jaar geleden tot de eerste lichting EPBD-keuringsdeskundigen werden opgeleid moeten dit jaar op herhaling om hun verplichte certificering te behouden. Gebouweigenaren zijn wettelijk verplicht tot het periodiek keuren van de technische installaties in hun gebouw.
Warme winters nekken langste kunstijsbaan ter wereld

De langste kunstijsbaan ter wereld, Flevonice in Biddinghuizen, sluit de deuren. Volgens de directeur van de ijsbaan maken de steeds warmere winters een rendabele exploitatie onmogelijk. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Coming Soon!
Kelvion innoveert zijn producten continue. Binnenkort presenteren wij onze industriële luchtkoelerserie tot 90 bar voor CO2 en propaan met lage koudemiddelinhoud. Daarnaast lanceren wij ook onze nieuwe geoptimaliseerde range dubbel uitblazend luchtkoelers (Kelvion CDK en CDL).
‘Centercon on Tour 2020’ binnenkort van start 

Net als vorig jaar organiseert Centercon ook dit jaar 'Centercon on Tour'. Dit evenement vindt plaats op drie verschillende locaties in Nederland en biedt verschillende presentaties en workshops over uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder >
Nanosmeermiddelen met diamantdeeltjes in koelsystemen

Door nanodeeltjes aan conventionele smeerolie toe te voegen, kan de efficiency en duurzaamheid van warmtepompen en koelsystemen worden verbeterd.  Het toevoegen van zulke deeltjes kan bijdragen aan de vermindering van wrijving en slijtage. 

Lees verder >
Nieuwe range wandmodel-airco’s is deels AI-gestuurd

Samsung heeft een nieuwe range wandmodellen met koudemiddel R32 gepresenteerd. Het assortiment telt vier uitvoeringen, waarvan er twee zijn voorzien van Wind-Free Cooling. Airco's met deze technologie volgen een koelmodus in drie stappen.

Lees verder >
Data-analysesysteem voor condensdrogers wint Koeltrofee

Begin februari won Sjors Wagenaar de NVKL Koeltrofee 2020, met een afstudeeropdracht waarvoor hij een intelligent data-analysesysteem ontwikkelde dat kan worden toegepast in condensdrogers.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright