Zing mee met Trijntje, reis mee met Klaas Bekijk hier de online versie
Lieve kinderen, bedankt!
Beste meneer/mevrouw ,

Zoals jullie weten riep UNICEF samen met Trijntje Oosterhuis de afgelopen twee weken iedereen in Nederland op om de kinderen in hun leven te bedanken voor hun veerkracht de afgelopen periode. De namen stroomden binnen: op het laatst stond de teller op 40.000! Deze namen hebben allemaal een mooi plekje gekregen in een speciale videoclip van Trijntje. Het is een vrolijke, digitale wereld geworden waar je naar links, naar rechts, omhoog en omlaag kunt bewegen. Zitten de namen van jouw (klein) kinderen er ook tussen?

 

Kijk en zing mee!*

 

*Voor de beste ervaring bekijkt u de videoclip via uw smartphone

Bekijk de videoclip
Nieuwste editie online UNICEF Magazine
Hij is er weer, de nieuwste editie van het online UNICEF Magazine! Zoals altijd met verhalen van kinderen uit de hele wereld, die laten zien hoe hun leven veranderd is dankzij jouw steun. We ontmoeten onder andere Dareen uit Jordanië, kleine expert handen wassen.
Naar het magazine
 
En mis dit ook niet

* Schone lucht voor kinderen in Mongolië
* Méér kinderen goed gevoed – dankzij u!
* Handen uit de mouwen tijdens de coronacrisis

Naar het magazine
Wat zet geluk van jongeren onder druk?
Worden jongeren nou echt ongelukkig van social media? En hoe zit het met de schoolstress? Deze week publiceert UNICEF het eerste landelijke, grootschalige onderzoek naar stressfactoren onder jongeren. Zo blijkt dat 75% van de jongeren goed in hun vel zit, en dat school de grootste stressfactor is. Speciaal voor jongeren zijn de resultaten verwerkt in een online magazine.
Lees het rapport
 
Wereldwijs met Klaas
UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum komt met iets leuks voor kinderen én hun ouders: Wereldwijs met Klaas. Hoe gaat het tijdens de coronacrisis met kinderen over de hele wereld? Iedere week krijg je een update van Klaas, met vlogs van de kinderen zelf, weetjes over de landen waar ze wonen en een creatieve doe-tip. Een leuke en inspirerende manier om kinderen de wereld te laten zien deze zomer!
Meld je kind aan
 
Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor Maya (1)?
Dit is Maya (1) uit Mali, zij werd door haar moeder naar het ziekenhuis gebracht voor acute ondervoeding. Door de strenge coronamaatregelen en de enorme druk op de zorg is het in veel landen erg lastig om de juiste hulp te vinden voor kinderen als Maya. Voor miljoenen kinderen wereldwijd is het van levensbelang dat voedingssupplementen gewoon beschikbaar blijven, en gezondheidsklinieken toegankelijk. UNICEF doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ieder kind net als Maya de hulp krijgt die hard nodig is- ook tijdens een wereldwijde crisis.
Lees meer
 
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden