ZZP Nieuwsbrief
19 oktober 2023

In deze nieuwsbrief:

Belangenbehartiging naar Vereniging ZZP Nederland 

Op 21 juni 2023 is, na een gedegen voorbereidingsperiode, vereniging ZZP Nederland door het stichtingsbestuur van ZZP Nederland officieel opgericht. De Vereniging ZZP Nederland is een vereniging van zelfstandige ondernemers in alle beroepen. Daarmee is de democratische zeggenschap van de meer dan 55.000 aangesloten ondernemers nu ook formeel vastgelegd. “Als vereniging kunnen wij op representatieve wijze deelnemen aan het maatschappelijk overleg. Zo kunnen wij de collectieve belangen van zelfstandige ondernemers nog beter voor het voetlicht brengen in Den Haag”, zegt voorzitter Frank Alfrink. 

Vereniging ZZP Nederland zoekt kandidaten voor de Ledenraad. Wil jij kandidaat worden? Meld je dan viainfo@zzp-nederland.nl

We hebben jouw formele toestemming nodig om lid te worden van Vereniging ZZP Nederland, dat kost je niks extra, maar levert wel op. Word nu lid. Dat doe je door in te loggen, klik hier.

Meer over de vereniging

Geef jouw mening over de beoogde vervanger van de Wet DBA 

De overheid is al jaren bezig om een vervangende wet te maken voor de Wet DBA. Momenteel ligt er een nieuw wetsvoorstel, de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden. Dit wetsvoorstel ligt nu ter internetconsultatie. Tot 10 november 2023 kan iedereen reageren op het wetsvoorstel en vertellen wat zij er van vinden. Vereniging ZZP Nederland vindt het belangrijk dat iedere ondernemer ook laat weten wat hij van dit wetsvoorstel vindt.

Over de internetconsultatie

Welke verzekeringen moet je afsluiten als je zzp'er in de zorg bent/wordt?

Werk jij in de zorg of denk je eraan om aan de slag te gaan als zzp’er in de zorg? Hoewel werken als zzp’er in de zorg veel voordelen heeft, betekent dit wel dat je werkt voor eigen rekening en risico. Wees er daarom zeker van dat je, naast het afsluiten van een verplichte Klachtenregeling Zorg, je risico’s afdekt met de juiste verzekeringen. Wij vertellen je hieronder meer over de risico’s die je kunt lopen en met welke verzekering je deze af kunt dekken.  

Verzekeren in de zorg

ZZP Nederland aanwezig op KVK Startersdag op 4 november

Op zaterdag 4 november vindt de KVK Startersdag plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Iedereen die van plan is om een eigen bedrijf te starten of net is gestart, kan op deze dag vragen stellen aan medewerkers van ZZP Nederland. Want wij staan er met een eigen stand! Ook geven we een workshop over: 'Algemene voorwaarden en verzekeringen? Dat regel je zo!'
  
Ons standnummer bij de KVK Startersdagen is 2 in de zaal ‘De Organisatie van mijn Bedrijf’. De toegang is gratis.

Meer over de KVK Startersdag en aanmelden

Zo blijf jij gezond als ondernemer

Om vitaal te kunnen blijven ondernemen is het heel belangrijk om je eigen gezondheid, zowel mentaal als geestelijk, niet uit het oog te verliezen. In de kennisbankrubriek gezondheid lees je alles over hoe je ervoor zorgt dat je fit bent én fit blijft. Een greep uit de artikelen:

Meer artikelen over gezondheid

Blog: Meer klanten met teksten die lezersvragen beantwoorden

Jouw website en e-mails zijn je visitekaartje. Maar spreken de teksten je klanten echt aan? Leer hoe de dialoogmethode je helpt om effectief te communiceren en meer klanten voor je te winnen én te behouden.

Meer over de dialoogmethode

Wist je dat...? 


Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2023 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven