Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 8 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ex van dga vist met tweede tuchtklacht tegen AA vergeefs naar hogere alimentatie
De ex-partner van een dga heeft bij de Accountantskamer voor de tweede keer een tuchtklacht ingediend tegen diens accountant. Hij zou er onder meer voor hebben gezorgd dat de kinderalimentatie uiteindelijk te laag is vastgesteld. Maar de tuchtrechter gaat daar niet in mee, al is de klacht wel deels gegrond.
Lees verder »
Belangenclubs eensgezind: IB moet eenvoudiger en eigenwoningregeling moet op de schop
Werkgevers, belastingbetalers en belastingdeskundigen vinden dat het huidige belastingstelsel vereenvoudigd moet worden en dat de fiscale behandeling van de eigen woning nu echt op de schop moet, zo valt op te maken uit hun wensen voor 2024.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 29 februari online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
‘Voorstel hervorming box 3 is uitvoerbaar’
De overheid sleutelt aan de hervorming van box 3. Die hervorming is wenselijk, want het oude systeem was niet meer houdbaar, vindt Charles Kalshoven, expert-strateeg van pensioenuitvoerder APG. Hij vindt de voorgestelde methodiek uitvoerbaar. ‘En we hebben nu een tijdelijk systeem waarin ook gekke dingen zitten.’
Lees verder »
Zoon hoteleigenaren krijgt verlof buiten schoolvakantie, ondanks tekortschietende verklaring belastingadviseur
Een echtpaar dat een kleinschalig hotel runt, mag op 22 januari de koffers pakken en buiten de schoolvakantie om met hun zoon op reis, oordeelt de Groningse voorzieningenrechter. Die is gevoelig voor het betoog van de eigenaar dat het hotel in de problemen komt als het tijdens de schoolvakanties moet sluiten. Een gelijkluidende verklaring van […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe moet je items rond oudedagsvoorzieningen verantwoorden in de IB-aangifte?

Het is niet altijd eenvoudig om door het labyrint van aangifterubrieken en vragen de juiste rubriek te vinden en foutief invullen kan onwenselijke gevolgen hebben. Erik van Toledo bespreekt op 4 maart aan de hand van praktijkcases hoe de diverse items inzake oudedagsvoorzieningen moeten worden verantwoord in de IB-aangifte.

Lees verder »
AV-Top 50 | “Onze groeiambitie schept kansen voor medewerkers”
Goed werkgeverschap hangt nauw samen met goed werknemerschap. Dat is althans de filosofie van het Brabantse accountants­ en advies­ bureau ESJ. “Als je laat zien dat je je verantwoordelijkheid neemt, heb je veel vrijheden en mogelijkheden”, zeggen Stefan van Boxel en Kimberley Marchena. Het is zelfs mogelijk af en toe te figureren in een tv­commercial.
Lees verder »
Maradona postuum vrijgesproken van belastingontwijking
De in 2020 overleden voetballegende Diego Maradona is door de hoogste Italiaanse rechter vrijgesproken van belastingontduiking. Het is het sluitstuk van een dertig jaar lange juridische strijd tussen de Argentijn en de Italiaanse belastingdienst.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Belangrijke wetswijzigingen 2024 voor salarisadministrateurs
Een nieuw jaar brengt altijd een hoop veranderingen met zich mee. Als salarisadministrateur is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste veranderingen in de wet. In deze blog zetten we de belangrijkste wetswijzigingen die betrekking hebben op salarisadministratie voor je op een rij. Zo ga je goed voorbereid het nieuwe jaar […]
Lees verder »
Vallei groeit 25 procent in 2023
Vallei Accountants, hekkensluiter in de AV Top 50, heeft afgelopen jaar een autonome groei geboekt van zo’n 25 procent, meldt drecteur-eigenaar Marfred de Leeuw. Vier medewerkers zijn begin dit jaar toegetreden tot het participatiemodel.
Lees verder »
Financiële afdeling krijgt hoogste prioriteit bij digitale transformatie
Nederlandse bedrijven staan positief tegenover de digitale transformatie en steken daar ook energie in. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar digitalisering bij de financiële afdelingen, concluderen fintech Pleo en onderzoeksbureau GWI.
Lees verder »
‘Externe druk op duurzaamheid kan greenwashing in de hand werken’
Externe druk op bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen kan een positief effect hebben als die druk specifiek op een bedrijf is toegespitst. Is dat niet het geval, dan kan het echter greenwashing in de hand werken, zo stelt promovendus Bram van der Kroft in zijn proefschrift over duurzaamheid.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
BNG niet aansprakelijk voor fraude boekhouder KempenPlus 
Kinderen willen geld zien van tweede echtgenote van overleden vader
Afscheidsbonus personeel wél aftrekbaar bij verkoop deelneming
Rijke broers gestraft voor boeken privékosten als zakelijk 
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
12 januari 2024
Register Tax Accountant (RTA)
Markus Verbeek Praehep
12 januari 2024
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 maart 2024
VACATURES
Country Accountant
Jobs in Finance
Assistent accountant Agri
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Junior belasting adviseur in Waalwijk
Moore DRV
Waalwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN