Cultuurstad Chemnitz, Trotse oma deelt inzichten & mooie winacties
Zin Magazine 7

Zin Magazine 7

Seksuoloog Evelinen Stallaart, De hormoonkwetie & Rouwetiquette
Zin
Inzichten over het oma-schap
Proud granny

Moest je voor het oma-schap niet stokoud zijn? dacht lifestyle journalist Karin Kuijpers (1958) toen haar kleinzoon Sev werd geboren. Het tegendeel bleek waar. In haar rol als oma werd ze juist meer dan springlevend. “Het kind in mij mag er weer uit!”

Zin
Culturele hoofdstad Europa 2025
Verrassend Chemnitz

Ga je naar Saksen, dan ga je vast naar Dresden en Leipzig. Hier een inside-tip: zet Chemnitz, aan de rand van het Ertsgebergte, ook op je lijstje! Chemnitz was het industriële hart van Saksen. Maar het is óók een eldorado voor architectuurliefhebbers. Niet voor niets is Chemnitz in 2025 Culturele Hoofdstad van Europa.

Zin
De ABCDEF-Methode
Herken vroegtijdig melanoom

Eindelijk zomer. Eindelijk zon. Maar pas op. Melanoom, de meest dodelijke en agressieve vorm van huidkanker, komt in Nederland steeds vaker voor. Zie je een verdacht vlekje op je huid? Doe een ABC-tje. 

Zin
Audiovisueel spektakel
Ballet Opera Carmina Burana

Een meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff, die in 1937 op weergaloze wijze middeleeuwse teksten over drinken, gokken, seks en liefde op muziek zette. De 4K-registratie Carmina Burana is nu te zien in de bioscoop. Wij mogen een aantal codes weggeven waardoor je de film gratis kunt zien via online platform Picl. 

Zin
‘Ik wil in mijn boek laten zien dat onze oordelen gevolgen hebben’
Debutant Max Hermens

Max Hermens schreef een beklemmende debuutroman over het veranderende boerenleven. En vraagt zich daarin af: als alle volwassenen naar jou als kind kijken alsof je uitschot bent, hoe kun je dan ooit iets anders worden?

Zin
Nu extra dik
Nieuw! Happinez Zomerboek 

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Dit fijne boek telt maar liefst 208 pagina’s en staat vol fijne inzichten, interviews, een yoga zomerhoroscoop, puzzels, schrijfoefeningen en meer.

Zin
Zin tipt!
3 Fijne podcasts

Podcasts zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Of je nu luistert tijdens een wandeling met je hond, onderweg naar je werk of tijdens het huishouden, een goede podcast maakt iedere activiteit vermakelijker. 

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden