Belangrijke informatie over ESTA
Bij Doets Reizen streven we ernaar jouw reiservaring zo soepel en aangenaam mogelijk te maken. Daarom willen we je graag informeren over een belangrijk aspect van een reis naar de Verenigde Staten: ESTA.
Bekijk hier onze veelgestelde vragen over reisdocumenten
Wat is een ESTA?
Een ESTA is een elektronische reistoestemming die nodig is voor reizigers die onder het Visa Waiver Program (VWP) naar de Verenigde Staten reizen. Het VWP is een programma waarmee burgers van 40 landen, waaronder Nederland (en België), zonder visum naar de VS kunnen reizen voor toerisme of zaken voor maximaal 90 aaneengesloten dagen.
Geldigheid van je ESTA: controleer je paspoort
Een cruciale voorwaarde voor het verkrijgen van een ESTA is dat je paspoort geldig moet zijn gedurende je gehele verblijf in de Verenigde Staten. We willen benadrukken dat sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, eisen dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is bij vertrek. Dit betekent dat als je paspoort bijna verloopt, je tijdig actie moet ondernemen om het te verlengen. De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar OF korter als je paspoort eerder verloopt.

Geldigheid gegevens
Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer en dergelijke moet je wel per reis actualiseren. Indien je niet van tevoren reistoestemming via ESTA hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de Verenigde Staten. In het ergste geval kan jou zelfs de toegang worden geweigerd en/of een boete worden opgelegd.
Wanneer aanvragen
Wij adviseren je deze verplichte aanvraag minstens 4 weken voor vertrek te regelen. ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie, nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld. Toch kan het gebeuren dat je aanvraag meer dan 3 dagen in behandeling is. Als je geen toestemming krijgt (je aanvraag is afgewezen), moet je een spoedvisum aanvragen via de Amerikaanse consulaat. Dit kan enkele dagen in beslag nemen. Kies daarom voor zekerheid en regel je aanvraag ruim van tevoren.

Het aanvragen van ESTA via de officiële website van de Amerikaanse overheid kan hier. De kosten voor ESTA zijn US$21,- per persoon via officiële website van de Amerikaanse overheid.
Wij regelen het!  
Ons team staat voor je klaar om jouw droomreis werkelijkheid te maken. 
Facebook
Link
YouTube
Website
Email
Je ontvangt deze nieuwsbrief van Doets Reizen.
2024 Copyright ©  Doets Reizen, All rights reserved.

Afmelden voor toekomstige berichten.