Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 22 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Kabinet: alleen houdstercoöperatie inhoudingsplichtig voor dividendbelasting
Om het reële coöperatieve bedrijfsleven te ontzien, wil het kabinet alleen de houdstercoöperatie inhoudingsplichtig maken voor de dividendbelasting. Dat geeft Staatssecretaris Wiebes aan in antwoord op fractievragen aangaande het schriftelijk overleg met de vaste commissie voor Financiën.
Lees meer
 
 
RJ-Uiting 2016-17: ontwerp-richtlijn verslaggeving algemeen pensioenfonds
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2016-17 uitgebracht. RJ stelt in deze uiting voor om in Hoofdstuk 610 Pensioenfondsen twee alinea’s op te nemen die betrekking hebben op de jaarverslaggeving van een algemeen pensioenfonds.
Lees meer
 
AV Magazine is verschenen! Advertorial

Ons magazine is weer verschenen. In AV4 o.a. een rapportage over de Customer Journey, een interview met Michiel Werkhoven, Anton Dieleman over vaktechniek en alles over onze AV-dag op 14 december in het Spant in Bussum.

Lees meer =>

 
Beperkt aantal overtredingen WNT: naar verwachting ook in 2017
De Wet normering topinkomens (WNT) werkt goed, aldus minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Volgens de minister zal deze positieve trend zich ook doorzetten in 2017.
Lees meer
 
 
Eerste Kamer stemt in met Belastingplan 2017: Belangrijkste wijzigingen
De Eerste Kamer heeft 20 december jl. ingestemd met het Belastingplan 2017. Dat betekent dat de belastingtarieven wijzigen per 1 januari 2017.
Lees meer
 
 
WRR-rapport steunt kabinet in wens om financieel beleid door te zetten
Volgens het kabinet heeft de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) in haar studie ‘Samenleving en financiële sector in evenwicht’ een scherpe analyse gemaakt van de relatie tussen de financiële sector en de samenleving. Het kabinet wil het ingezette beleid consistent doortrekken en bewaken.
Lees meer
 
 
Vestia dient miljoenenclaim in tegen Deutsche Bank
Vestia heeft een miljoenenclaim ingediend tegen Deutsche Bank. De woningcorporatie stelt de bank verantwoordelijk voor de geleden schade op rentederivaten en eist 800 miljoen.
Lees meer
 
 
Online boekhoudpakketten voor ZZP’ers en MKB’ers vaak onvoldoende geautomatiseerd
Kleine MKB’ers en ZZP’ers hoeven niet ver te zoeken voor online boekhoudpakketten. Dat zou ook het leven van de intermediairs moeten vergemakkelijken. In de praktijk blijkt echter dat veel pakketten voor die doelgroep de boekhouding niet optimaal automatiseren. Dat meldt onderzoeksbureau GBNED.
Lees meer
 
 
NBA zoekt nieuwe bestuursleden
De NBA is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Accountants in business (AA en RA) kunnen zich kandidaat stellen.
Lees meer
 
Baker Tilly Berk en PinkWeb slaan handen ineen Contentpartner
Baker Tilly Berk gaat gebruikmaken van het klantenportaal Client Online van PinkWeb. Recent bekrachtigden beide partijen deze keuze met het ondertekenen van de overeenkomst.
 
Analyse general IT-controls Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “Analyse general IT-controls” is het hoofblok “Impact van IT op AO/IB en informatievoorziening” van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in het analyseren van de general IT-controls, maar niet […]
 
Teammanager Financiën, Juridische Zaken en Inkoop Vacature
Vlaardingen is havens, haring, water, groen, historie en sociaal aan de Nieuwe Maas! Bij de gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties in onze stad werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel,  vanuit gelijkwaardigheid en met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn