Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 9 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingadvies- en administratiekantoor gaf onjuist advies over inbreng eenmanszaak in BV
Het gerechtshof Den Haag heeft een uitspraak van de rechtbank waarin een belastingadvies- en administratiekantoor werd veroordeeld voor een onjuist (fiscaal) advies grotendeels in stand gelaten. Het kantoor adviseerde een ondernemer met een IT-bedrijf om zijn eenmanszaak niet geruisloos maar ruisend in te brengen in een besloten vennootschap.
Lees verder »
Betaald ouderschapsverlof en opbouw vakantiedagen, -toeslag en pensioen
Het betaald ouderschapsverlof gaat op 2 augustus 2022 in. Hoe zit het met verlof aanvragen of weigeren, de opbouw van vakantiedagen en vakantietoeslag en pensioenopbouw?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Stel je eens voor: nooit, maar dan ook echt nooit meer piekdruktes

Soms wordt het allemaal teveel: werkstress, late aangiftes, incomplete administraties én klanten die bonnetjes te laat inleveren. Als het aan ons ligt, is dat verleden tijd. Download deze handige checklist om in vijf stappen relaxed de piekdrukte door te komen. Wat ga jij doen met de tijd die je overhoudt?

Download hier de checklist! »
IJzer- en metaalhandelaar zelf verantwoordelijk voor consequenties van gebrekkige boekhouding
Een ijzer- en metaalhandelaar maakte zelf een potje van de boekhouding en in zo’n situatie is het niet vreemd dat de Belastingdienst een boekenonderzoek doet, naheffingsaanslagen en een vergrijpboete oplegt. De accountant van de handelaar hoeft dan ook geen schadevergoeding te betalen, bepaalde de kantonrechter onlangs. De handelaar moet op zijn beurt nog wel ruim […]
Lees verder »
Ondernemer in de kozijnenbranche verdacht van grootschalige faillissementsfraude 
De FIOD heeft dinsdag een 48-jarige man aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. Ook zijn er doorzoekingen verricht in twee woningen in Enschede, waarbij beslag is gelegd op administratie en digitale gegevensdragers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Opleidingen met vroegboekkorting bij Markus Verbeek Praehep

Heb jij al geprofiteerd van de vroegboekkorting van Markus Verbeek Praehep? Deze is alleen nog komende maand geldig. Schrijf je uiterlijk 10 juli in voor een financiële opleiding met de actiecode vroegboekkorting2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op het cursusgeld.

Kies jouw opleiding »
‘Werkgevers moeten kilometervergoeding zo snel mogelijk verhogen’
Vakbonden CNV en FNV willen dat werkgevers snel de kilometervergoeding voor hun medewerkers verhogen, nu de brandstofprijzen hoger zijn dan ooit.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | Vermetten Groep profiteert van IT-oplossingen Asista
Al twintig jaar ondersteunt Asista accountantskantoren met software-, systeem- en applicatiebeheer. De IT-specialist in serverloos werkplekbeheer is de enige in Nederland die CaseWare Working Papers via Microsoft Intune kan installeren op laptop of desktop. John Vermetten, directeur en oprichter van Vermetten Groep, legt uit hoe zijn kantoor daar baat bij heeft.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
SharePoint koppelt eenvoudig met externe software

Het IT-landschap in een accountantskantoor is op z’n zachtst gezegd complex. Je werkt met veel verschillende soorten software en legt ook dagelijks de connectie met software van de klant. Aan jou de taak om alles met elkaar te verbinden. Dit is een fikse kluif. Niet verwonderlijk dus dat je accountantskantoren steeds vaker hoort over SharePoint. […]

Lees verder »
Kamer wil snel duidelijkheid over onderscheid grote en kleine spaarders bij compensatie
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin het kabinet wordt verzocht om op korte termijn met een uitwerking te komen van de verschillende scenario’s om niet-bezwaarmakers tegen de box 3-heffing rechtsherstel te bieden. Daarbij moet wat de Kamer betreft nadrukkelijk aandacht worden geschonken aan de scenario’s waarin onderscheid wordt gemaakt tussen grote en kleine […]
Lees verder »
‘Btw-verlaging kan helpen tegen terugval woningbouw’
Het gebrek aan woningen in Nederland kan de komende jaren explosief stijgen door een terugval van de bouwproductie. Daarom is volgens deskundigen van adviesbureau Capital Value onmiddellijk ingrijpen nodig. Een verlaging van de btw naar 9 procent voor de bouw van sociale en middeldure huurwoningen zou volgens de experts een goed begin zijn.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De WIA-aanvraag: wat is de rol van de werkgever?

De wet- en regelgeving rondom verzuim is complex. Als accountant wilt u uw klanten graag helpen bij hun verzuimbeleid. In dit artikel bespreken we welke rol de werkgever heeft bij het aanvragen van een WIA-uitkering.

Lees verder »
‘Te rigide regels over inhuur zelfstandigen niet gewenst’
De positie van zzp’ers staat weer volop ter discussie. Minister Van Gennip beantwoordde onlangs Kamervragen over handhaving van de wet DBA en de Kamercommissie SZW debatteert donderdag 30 juni over het zzp-dossier.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fraudekamer veroordeelt man voor verhandelen persoonsgegevens en witwassen
Kaag: financiële sector moet duurzamer financieren, inzet op bestrijden greenwashing
Klant geeft administratiekantoor geen kans op verbetering, herstelwerk accountantskantoor niet te verhalen
Kabinet gaat toch niets doen aan fiscale eenheidsregime vpb
OPLEIDINGEN
Word interne vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
22 juni 2022
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
22 juni 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
VACATURES
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Relatiebeheerder
Scab
IT auditor Alphen aan den Rijn, Ridderkerk
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN