Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 5 maart 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Samenstellingsverklaringen afgegeven door belastingadviseurs: eigenaar accountantskantoor doorgehaald
De eigenaar van een accountantskantoor trok een rookgordijn op om te verbloemen dat bij zijn bedrijf tegen de regels in samenstellingsverklaringen werden afgegeven door belastingadviseurs. Onder meer om die reden legt de Accountantskamer de RA een doorhaling van een jaar op.
Lees verder »
Metaalhandelaar loopt als vaste klant tegen witwasbeleid Rabobank aan
Mag een bank op grond van witwasregels een krediet weigeren aan iemand die al jaren klant is, maar voor de omzet vooral leunt op contant geld? Die vraag is de inzet van een kort geding dat een schroothandelaar tegen de Rabobank heeft aangespannen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
&Work | De vernieuwde aanpak in finance recruitment

&Work is een strategische partner in het vinden van hoogwaardige finance professionals. Ze beschikken over exclusieve tooling, partnerships én een bataljon aan (intern opgeleide) sourcers om jouw nieuwe collega’s mee te vinden. In 12 jaar brachten ze de behoefte van de sector perfect in kaart en hebben ze een indrukwekkend netwerk opgebouwd.

Ontdek &Work »
Kabinet duwt maatschappelijke BV nog een tijdje voor zich uit
De introductie van de maatschappelijke BV zal nog lange tijd op zich laten wachten, als het al tot een wetsvoorstel komt. Aan het concept kleven nogal wat haken en ogen waar deskundigen zich over moeten buigen, zo schrijft demissionair minister Adriaansens (EZK) aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
SDE++-regeling vanaf september weer open
Ook dit jaar is er weer budget beschikbaar voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Op de eerste ronde van de regeling is het nog even wachten, want die wordt op 10 september opengesteld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat betekent het als er sprake is van een vpb-plicht? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 8 april bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Zakelijke rijder kiest weer meer voor benzine
Leasemaatschappijen zien dat zakelijke rijders de elektrische auto vanwege de kosten steeds vaker de rug toekeren. Die beweging geldt voor de hele automarkt, want inmiddels is nog minder dan een kwart van de nieuwe auto’s elektrisch.
Lees verder »
Pensioenuitvoering is verzekering: fonds heeft geen recht op btw-teruggave
Het uitvoeren van een pensioenregeling is gelijk te stellen aan een van btw vrijgestelde verzekeringsdienst, zo oordeelt de rechtbank in Breda. Een ondernemingspensioenfonds komt daarom niet in aanmerking voor het aftrekken van ruim 17.000 euro aan omzetbelasting.
Lees verder »
Contentpartner
Vijf tips om efficiënt te factureren
Facturatie is zonder twijfel het belangrijkste deel van jouw accountantskantoor. Wanneer je dit proces van A tot Z op orde hebt, dan hou je tijd over om je te richten op andere belangrijke pijlers zoals groei en omzet per FTE. Ontdek hier hoe je jouw facturatieproces efficiënt inricht.
Lees verder »
Contentpartner
Aan welke vijf voorwaarden moet een ideale cloudwerkplek voor accountants voldoen?
Een cloudwerkplek biedt niet alleen gemak en flexibiliteit, maar verbetert ook de productiviteit en samenwerking binnen je accountantskantoor. Klinkt dit als muziek in de oren?
Lees verder »
Voormalig KPMG-partner ziet de auto’s al vliegen
Janpieter Koning, voormalig partner bij KPMG, ziet het helemaal zitten met vliegende auto’s. Hij is investeerder en commissaris bij het bedrijf PAL-V, dat over een jaar de eerste auto’s het luchtruim in wil sturen.
Lees verder »
Top Chemours zit thuis om onzekere boekhouding
Het topmanagement van chemiereus Chemours is op non-actief gesteld nadat de publicatie van de jaarcijfers voor de tweede keer is uitgesteld vanwege problemen met de boekhouding. Ook bij de grote handelaar in landbouwproducten ADM zit de top thuis omdat de boekhouding vraagtekens oproept.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deloitte neemt marketingbureau over
Minister stuurt voorstel VOR naar Tweede Kamer, ziet af van wetgeving
Personalia | De februaritransfers in de accountancy
Hogere verzuimboete bij rijden met zware geschorste auto niet proportioneel
OPLEIDINGEN
Introductie ESG en Duurzaamheid voor Financials
Markus Verbeek Praehep
11 maart 2024
Online cursus Fiscale ins en outs rond de kapitaalverzekering eigen woning, de SEW en het BEW
Accountancy Vanmorgen
17 april 2024
Cursus DGA verlonen
Accountancy Vanmorgen
18 april 2024
VACATURES
Assistent Accountant Samenstel – Barendrecht
Lansigt
Barendrecht
Assistent Accountant
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam, Geldermalsen
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN