Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 9 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Belastingdienst controleert steeds minder belastingaangiften van bedrijven
De Belastingdienst onderzoekt steeds minder vaak actief de belastingaangiften van Nederlandse bedrijven. In de laatste twintig jaar is het aantal boekenonderzoeken bij bedrijven met wel 70% gedaald en een kwart van de grote bedrijven wordt niet meer gecontroleerd.
Lees meer
 
 
Marius Wijers treedt af als lid RvB Accon avm
Marius Wijers treedt per 1 juli aanstaande terug als lid van de RvB  van Accon avm. Hij wil zich volledig gaan richten op de doorontwikkeling van Het Nieuwe Adviseren (HNA), in het bijzonder voor de disciplines Belastingadvies en Juridisch Advies. Daarnaast gaat hij talentvolle adviseurs en aankomende leidinggevenden persoonlijk begeleiden.
Lees meer
 
Succesvol blijven? Ga mee met de trends in de accountancy Advertorial

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je leest dat de accountancywereld verandert. Maar toch zijn we samen nog steeds op zoek naar die nieuwe vorm van dienstverlening. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je meegaat met de veranderingen en daardoor succesvol blijft?’

Download de accountancybrochure en ontdek de mogelijkheden! =>

 
Nico Koppel: Opdrachtgever en ZZP’er kunnen met gerust hart zakendoen
De beruchte blauwe enveloppe, het is elke keer weer schrikken als die door de brievenbus valt. Eind januari was het weer zover. Gelukkig geen aanslag. Dit keer was de brief bestemd voor ZZP’ers en ging het om het verschaffen van helderheid rond de Wet DBA, die de arbeidsrelatie tussen opdrachtgever en ZZP’er moet bevestigen. Wat […]
Lees meer
 
 
Accon avm: nieuw bestuurslid RvB en nieuwe commercieel directeur
Monique van Lijssel gaat de taken overnemen van Marius Wijers als nieuw lid van de RvB van Accon avm. Accon avm heeft tevens een nieuwe commercieel directeur MKB en Agro gevonden in de persoon van Lubbert van Dellen.
Lees meer
 
CRM–software: op het beste moment, de juiste beslissing door klantkennis! Advertorial

Klantwensen veranderen snel, een organisatie moet hier flexibel op kunnen inspelen. Op de hoogte zijn van wat er speelt bij uw klanten is daarom essentieel. Alle contactmomenten, documenten, (workflow-) taken, e-mails, budgetafspraken, gewerkte uren en facturen op één centrale plaats, zodat u en uw collega’s altijd op het beste moment, de juiste beslissing kunnen nemen.

Meer info =>

 
OZB stijgt sterker voor ondernemer dan voor burger
De OZB-aanslag stijgt: zowel voor gewone burgers alsook voor ondernemers. Uit onderzoek van opinieblad Forum (VNO-NCW) blijkt echter dat de OZB voor ondernemers vaak sterker stijgt dan voor de gewone burger. Gemeenten leggen volgens Forum vaak liever de rekening bij ondernemers dan bij hun inwoners.
Lees meer
 
 
Tweede Kamer steunt wetsvoorstel maximale betaaltermijnen
De Kamer steunt het initiatiefwetsvoorstel om paal en perk te stellen aan de lange betaaltermijnen die grote bedrijven soms hanteren. Kleine ondernemers moeten worden beschermd tegen late betalingen, soms pas na 90 dagen, van grote ondernemers.
Lees meer
 
Stoomcursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting) Advertorial

Krijgt u regelmatig te maken met vragen rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten? Dan is een solide basiskennis van het internationaal belastingrecht op 6 april van Arthur Hofman geen overbodige luxe!

 
GroenLinks pleit voor belastinghervorming
GroenLinks wil een ingrijpende belastinghervorming tot de kern maken van een nieuw regeerakkoord. Door hogere milieuheffingen en lagere werkgeverspremies moet in €27 mrd aan lasten verschoven worden. In FD geeft lijsttrekker Jesse klaver aan dat de partij ‘ongewenste dingen duurder wil maken en gewenste dingen, zoals banen, goedkoper’.
Lees meer
 
 
Visma Partner Awards: alle partners richten zich op de cloud
Account Software Groep heeft, evenals voorgaande jaren, wederom de Partner Awards ontvangen van Visma Software. Dit jaar ontving de veelbekroonde partner ook de Accountancy Award. De Groothandel Award ging naar eServiceware en de Projecten- en Uren Award naar About Software. Innovatie Partner van het Jaar werd Arch-IT en de Klanttevredenheid Award was voor Databas.
Lees meer
 
 
WRR: ZZP’ers moeten meer zekerheid krijgen
Flexibel werk biedt kansen, maar ook zorgen: vooral voor de lange termijn. Dat meldt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) met betrekking tot de toekomst van flexibele arbeidskrachten in het rapport ‘WRR voor de zekerheid’. De WRR is van mening dat er meer zekerheid moet komen voor flexibel werkenden. Met meer zekerheid durven mensen en […]
Lees meer
 
 
Voor het eerst na de crisis: meer vermogen en meer uitgaven
In 2015 namen de bestedingen van huishoudens toe. Dat was voor het eerst sinds de crisis uitbrak (2008). Vooral de hogere inkomensgroepen gaven meer uit. daarnaast steeg, eveneens voor het eerst na het uitbreken van de crisis, het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens in 2015 met 9% tot € 17,3 duizend. Dat meldt het CBS.
Lees meer
 
Wat zijn de accountancyplannen van Exact? Contentpartner
Dit jaar staat er bij Exact veel op de agenda. Behalve verbeteringen van bestaande functionaliteit, komt onder meer de workflow beschikbaar. Workflow biedt het accountantskantoor gedetailleerd inzage in de werkzaamheden binnen het kantoor. Wie is waarmee bezig en wie is verantwoordelijk is voor de aanlevering van bepaalde informatie? Er komt ook een goedkeuringsmodule voor de […]
 
Communicatieve vaardigheden voor accountants Opleiding
Wilt u dat uw adviezen beter aansluiten op de vraag zodat u meer invloed kunt uitoefenen? Beheerst u het verschil tussen ‘gelijk hebben’ en ‘gelijk krijgen’? Als accountant besteedt u veel tijd aan luisteren, adviseren en communiceren. Deze cursus gaat over communicatie met opdrachtgevers en collega’s. De communicatieve vaardigheden die u daarbij nodig hebt, bepalen […]
 
Junior Controleleider RA 32-40 uur p.w. Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen adviseurs die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn