Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 28 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Belastingdienst haalt eigen norm niet
De Belastingdienst heeft vorig jaar de eigen norm niet gehaald voor de controle van de aangiften voor de inkomstenbelasting. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage van de dienst die naar de Tweede Kamer is gestuurd, zo meldt het FD.
Lees meer
 
 
Kerngroep toekomst accountantsberoep: halveer taken NBA
De taken van de NBA moeten worden gehalveerd. Alleen regulering en belangenbehartiging moet nog bij de beroepsorganisatie blijven. Dit gaf een meerderheid van de aanwezigen aan bij het woensdag gehouden debat van de NBA-kerngroep over de toekomst van het accountantsberoep.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
NBA opnieuw lid MKB Nederland
De NBA is weer lid geworden van MKB Nederland. In de eerste gesprekken met de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf is vooral gesproken over administratieve lasten.
Lees meer
 
 
Milieucommissies pleiten voor variabele wegenbelasting
Milieucommissies van politieke partijen willen dat er een variabele wegenbelasting komt, dat alle kolencentrales dichtgaan, dat de gaswinning in Groningen minimaal wordt en dat de belastingdruk van arbeid verschuift naar vervuiling en gebruik van grondstoffen. Dat meldt de NOS.
Lees meer
 
Wie zijn de beste in Accountancyland? Advertorial

Dat ontdekken we via de Exact Cloud Award. Werk jij bij een vooruitstrevend kantoor? Nomineer jezelf dan nu!

Meedoen maakt jou al een winnaar. Je krijgt inzicht in je processen waardoor je handvatten voor verbetering ontdekt. De winnaar ontvangt publiciteit waar je niet tegenop kunt adverteren. Bovendien mag je met z’n vieren onder begeleiding een vliegtuig besturen.

Meld je gratis aan =>

 
Groeiend aantal ZZP’ers vraagt bijstand aan
Het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers is onverwacht met 12% toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit de index van het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK).
Lees meer
 
 
Loonaangifteketen: veel bereikt in 2016
De loonaangifteketen heeft een goed jaar achter de rug. Dat concludeert de keten in haar eindrapport van 2016. De keten heeft haar 10-jarig jubileum gevierd, de internationale award voor organisatie-overstijgende ketensamenwerking gewonnen en nog meer belangrijke resultaten geboekt.
Lees meer
 
 
Energiebesparing eigen huis: subsidiepot leeg
Voorlopig heeft het voor huiseigenaren geen zin meer om een subsidieaanvraag in te dienen voor isolatiemaatregelen. Het beschikbare budget is inmiddels verdeeld. De subsidiepot is nu volledig uitgeput.
Lees meer
 
 
Volop groeikansen in Duitsland voor Nederlandse bedrijven
Nederlandse bedrijven hebben nog volop mogelijkheden voor groei in Duitsland. Dat constateerde minister Kamp van Economische Zaken 25 april tijdens zijn bezoek aan de Hannover Messe waar zo’n 140 Nederlandse innovatieve bedrijven en kennisinstellingen zich presenteren.
Lees meer
 
 
SRA beantwoordt vragen over 25% bijtelling auto
‘Het is altijd mogelijk om in de aangifte IB het loon lager aan te geven als het standpunt is dat het in de aangifte loonheffingen te hoog is aangegeven’. Dat meldt bureau Vaktechniek van SRA in antwoord op vragen over het bijtellingspercentage auto van 25% vanaf 1 januari 2017.
Lees meer
 
De jaarrekening is ‘zo dood als een pier’ Contentpartner
Dashboarding is de toekomst van accountancy’ Een ondernemer is maar in één ding geïnteresseerd: hoe staat mijn bedrijf ervoor en hoe kan ik snel bijsturen als de situatie daarom vraagt? Overzichtelijke dashboards zijn daarom de toekomst van de accountancy. ‘Dit is echt geen rocket science.’ De jaarrekening? Die is ‘zo dood als een pier’, zegt […]
 
Basiscursus werken over de grens Opleiding
Uw cliënt laat werknemers voor korte of langere tijd in het buitenland werken. Of hij haalt juist werknemers uit het buitenland naar Nederland. Of hij besteedt vanwege de lagere loonkosten werk uit aan buitenlandse bedrijven. Aan de hand van veel voorkomende praktijksituaties leert u de gevolgen, risico’s, oplossingen en kansen in kaart te brengen. Zo […]
 
Recruitment Talent Vacature
BEN JIJ CREACTIEF, INITIATIEFRIJK EN RESULTAATGERICHT? HEB JIJ COMMERCIEEL INZICHT, BEN JE ZELFSTANDIG, DENK JE OUT-OF-THE-BOX? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU! Wie is Q-Concepts? Q-Concepts is een onderscheidend concept op financieel en organisatorisch vlak. Een dynamische, snelgroeiende organisatie met vestigingen in ’s-Hertogenbosch (hoofdkantoor), Rotterdam en Maastricht. De Q staat voor “Quality”; het hoofdingrediënt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn