Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 15 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: havenbedrijf mag kantoorark administratiekantoor weren
Het Havenbedrijf Amsterdam is vrij om de huurovereenkomst voor een waterperceel met een vanuit een kantoorark opererend administratiekantoor niet te verlengen, heeft het Gerechtshof Amsterdam bepaald. Het havenbedrijf maakt zich niet schuldig aan misbruik van haar bevoegdheid door de overeenkomst niet te verlengen.
Lees verder »
Belastingdienst start herinneringen sturen en toezicht weer op
De Belastingdienst start de opgeschorte werkzaamheden vanaf juli stapsgewijs weer op nu de coronamaatregelen zijn versoepeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 30 september bij.

Lees verder »
NBA dient klacht in tegen 68 leden om verzuim PE-plicht
De NBA dient een klacht in bij de Accountantskamer tegen 68 leden die, ondanks herhaalde herinneringen, niet hebben voldaan aan hun permanente educatie-verplichtingen over de periode 2016-2018.
Lees verder »
Banken verscherpen acceptatiecriteria bedrijfskredieten, vraag MKB neemt toe
Nederlandse banken hebben de acceptatiecriteria voor leningen aan ondernemingen en voor woninghypotheken in het tweede kwartaal van 2020 verscherpt en verwachten de criteria de komende maanden nog verder aan te scherpen. De vraag naar krediet vanuit het MKB neemt juist toe. Dit blijkt uit resultaten van de meest recente Bank Lending Survey (BLS) van DNB
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
Rekenhulp en simulatietool omzetverlies NOW 2.0
Op maandag 6 juli is de tweede aanvraagperiode NOW ingegaan. Werkgevers kunnen tot en met 31 augustus een tegemoetkoming NOW aanvragen over de maanden juni, juli, augustus en september 2020. Voor wie daarvan gebruik wil maken zijn een rekenhulp en een simulatietool online gezet om je omzetverlies te berekenen en verschillende scenario’s door te rekenen.
Lees verder »
TOFA en werknemers buiten flexvangnet
Volgens het UWV hebben (uitzend)werknemers waarbij bijvoorbeeld het vakantiegeld in april wordt uitgekeerd, ondanks dat zij verder (vrijwel) geen inkomen hebben in maart, april en mei geen recht hebben op de TOFA. Het kan volgens minister Koolmees inderdaad voorkomen dat werknemers die onder de doelgroep van de TOFA vallen geen aanspraak kunnen maken op de […]
Lees verder »
Gemeenten kunnen straks hoogte parkeerheffing afhankelijk maken van uitstoot auto
Staatssecretaris Van Veldhoven heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat het voor gemeenten mogelijk maakt parkeertarieven afhankelijk te maken van de hoeveelheid uitgestoten uitlaatgassen van een voertuig, met als doel het verbeteren van de luchtkwaliteit in de gemeente. De differentiatie kan worden toegepast op tarieven voor parkeerplekken, parkeervergunningen en laadplekken.
Lees verder »
NOW aangevraagd en dan gegevens wijzigen: kan dat?
Na het aanvragen van de tegemoetkoming NOW kun je sommige gegevens nog wijzigen. Een aantal gegevens kan niet meer worden gewijzigd. Wat kun je wel en wat kun je niet wijzigen als je eenmaal een aanvraag voor de NOW hebt ingediend?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountancy nieuwe stijl: De backoffice accountant als adviespartner

De sterk toenemende automatisering en robotisering heeft ervoor gezorgd dat de rol van een backoffice accountant is veranderd. Slimme tools, zoals scan- en herken, bankkoppeling en facturatieprogramma creëren dat de backoffice accountant administraties snel kan verwerken, mits hij of zij op een efficiënte manier omgaat met deze tools.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De toekomst van de accountancy | Wat voor ‘merk’ accountant ben jij?

Het is een populair onderwerp: de toekomst van de accountancy. Er wordt veel over geschreven en gediscussieerd en dat neemt toe naarmate de digitalisering verder doorzet. De meeste accountancy professionals lijken van één ding overtuigd: ons beroep blijft bestaan. Het gaat hooguit veranderen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een goede klantrelatie begint met de technologie van de toekomst

Vroeger was alles beter. Nou ja, misschien niet beter, maar als we naar de ontwikkeling van technologie kijken, wel eenvoudiger. De digitale middelen die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben zijn complex en vooral talrijk. Mits goed gekozen en ingezet, verbeteren ze de dienstverlening en de persoonlijke klantrelatie behoorlijk. De uitdaging is uit […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Businessmodel gebaseerd op BTW-fraude’: taakstraf en voorwaardelijke celstraf
Minister komt met nadere toelichting over pensioenakkoord
Aantal WOZ-bezwaren in 2020 gestegen
Naar schatting 3% van accountantskantoren aan NOW-infuus
OPLEIDINGEN
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
ACCOUNTANCY DUAAL
HAN
1 september 2020
BTW bij holdings
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN