Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 27 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Belastingdienst verliest zaak nummerplaatherkenning
U hebt het vast wel meegekregen in de media: de kwestie of de Belastingdienst nu wel of geen gebruik mag maken van de ANPR-gegevens (automatische nummerplaatherkenning).
Lees meer
 
 
Oud-partner EY start maatschappelijk accountantskantoor
Voormalig partner bij EY Hugo Hollander is een maatschappelijk accountantskantoor begonnen. Het in Den Haag gevestigde kantoor, Share Impact Accountants, kiest naar eigen zeggen voor een mensgerichte en eigentijdse aanpak.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

Lees het in de whitepaper =>

 
Een paard is geen kip: herinvesteringsreserve niet mogelijk
Daar zal de kippenboer vast niet blij mee zijn geweest: een forse belastingaanslag bij het afstoten van de kippentak van zijn onderneming. Hij probeert de schade nog te beperken door een beroep te doen op de herinvesteringsreserve (HIR, te vinden in 3.54 IB) en de doorschuifregeling bij staking (voor de liefhebbers 3.64 IB), maar vindt […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst kan SBT over jaar 2015 niet afleveren aan intermediairs
De Belastingdienst kan momenteel geen Serviceberichten Toeslagen (SBT) over het jaar 2015 afleveren aan intermediairs.
Lees meer
 
Subsidies en BTW: Joep Swinkels praat u bij! Advertorial

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Wat zijn de kenmerken en fiscale aspecten van een prijssubsidie? Spelen deze vragen ook bij u en wilt u hier meer van weten? Joep Swinkels praat u bij op 4 april!

Meer info en aanmelden =>

 
1 maart start aangiftecampagne: capaciteit MijnBelastingdienst verhoogd
Op 1 maart start de aangiftecampagne voor de inkomstenbelasting over 2016. Voor de komende aangiftecampagne is de capaciteit van MijnBelastingdienst verhoogd naar maximaal 90.000 gelijktijdige gebruikers.
Lees meer
 
 
Belastingdienst start pilot nabestaandenmachtiging
De Belastingdienst is een kleinschalige pilot gestart met een eerste versie van de nabestaandenmachtiging. Op basis van de ervaringen in de pilot gaat de dienst bekijken of en wanneer deze breder geïmplementeerd kan worden.
Lees meer
 
 
Ingehouden loonheffing mag je “aftrekken” van de inkomstenbelasting, toch?
Ingehouden loonheffing mag je “aftrekken” van de inkomstenbelasting, toch? Niet altijd dus. Maar hoe zit het eigenlijk precies? Wanneer loop je als belastingplichtige het risico dat de loonheffing niet aftrekbaar blijkt te zijn als voorheffing op de inkomstenbelasting? En wanneer loop je als inspecteur het risico dat je geen inkomstenbelasting mag navorderen, omdat over deze inkomsten […]
Lees meer
 
 
Geboren tussen 1981 en 2000?
Geboren tussen 1981 en 2000? Dan is je behoefte aan stabiliteit en baanzekerheid gegroeid en maak je je het meeste zorgen over terrorisme, oorlogen, de staat van de gezondheidszorg, politiek en klimaatverandering. Dat blijkt uit de jaarlijkse Millennial Survey van Deloitte gehouden onder 8.000 Millennials in 30 landen.
Lees meer
 
 
Willem te Beest nieuwe voorzitter CEA
Op 1 mei 2017 treedt Willem te Beest aan als voorzitter van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA).
Lees meer
 
 
Actal: Houd regeldruk rondom transparantie zo laag mogelijk
Als bedrijven uit eigen beweging voldoende transparant zijn, kan regelgeving achterwege blijven. Is aanvullende regelgeving toch noodzakelijk? Zorg er dan voor dat de ervaren regeldruk zo laag mogelijk ligt door de spelregels voor goede regelgeving strikt te volgen. Dit schrijft Actal in een advies aan de ministers van Economische Zaken en van Veiligheid en Justitie […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst stelt geen softwarepakketten meer beschikbaar voor maatschappelijke organisaties
De Belastingdienst stelt voor de aangifteperiode 2016 geen softwarepakketten meer beschikbaar aan maatschappelijke organisaties. Dat schrijft staatssecretaris Wiebes van Financiën in antwoord op Kamervragen over problemen met de digitale belastingaangifte voor fiscaal hulpverleners.
Lees meer
 
 
Ruitenburg adviseurs & accountants opent Credion-vestiging
Ruitenburg adviseurs & accountants is een Credion-vestiging gestart in het Westland. Door een vestiging te openen van de landelijke onafhankelijke adviesorganisatie Credion heeft Ruitenburg haar dienstverlening op het gebied van zakelijke kredietverlening verder geprofessionaliseerd, zo meldt het kantoor.
Lees meer
 
 
RegioBank start pilot SBR Banken
Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) en RegioBank hebben een overeenkomst getekend om vanaf begin april kredietrapportages via SBR Banken te kunnen ontvangen.
Lees meer
 
Digitale handtekening nu voor iedere ondernemer binnen handbereik Contentpartner
Je ziet het steeds vaker: de digitale handtekening. Wat begon als digitaal krabbeltje aan de pakketbezorger, begint vandaag de dag redelijk ingeburgerd te raken. Bijvoorbeeld voor het ondertekenen van offertes en overeenkomsten. Benieuwd hoe het werkt? En wat dit voor ondernemers oplevert? Lees dan verder.
 
Arbeid en Recht (1) Opleiding
Loonadministratie draait om actuele details met directe gevolgen voor werkgevers en werknemers. Details op drie vakgebieden: Loonheffingen Arbeidsrecht Sociale zekerheid en re-integratie Onze inleiders op de drie vakgebieden vertalen vier maal per jaar actuele thema’s naar de loonpraktijk van MKB-kantoren. Ook geven ze waardevolle tips voor de dagelijkse praktijk. Het zijn interactieve bijeenkomsten. Reacties en […]
 
Fiscalist (generalist) Vacature
Door het gestaag groeiend aantal leden is Auxilium Adviesgroep op dit moment op zoek naar een: Fiscalist (generalist) Wij bieden u: een plezierige informele werkomgeving met enthousiaste collega’s samenwerking met andere professionals een honorering die marktconform is een goede balans tussen werk en privé voldoende ruimte voor eigen initiatieven en ideeën Uw werkzaamheden bestaan uit het […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn