Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 11 april 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Lange doorhaling voor tot celstraf veroordeelde RA
De Accountantskamer heeft na een klacht van het Openbaar Ministerie een RA voor de maximale termijn van 10 jaar doorgehaald. De tuchtrechter oordeelt dat de accountant ‘eraan heeft meegewerkt en geaccepteerd dat gedurende een ruime periode (2013 t/m 2017) in totaal twaalf facturen in het maatschappelijk verkeer zijn gebracht die valse informatie bevatten en daardoor […]
Lees verder »
Deloitte en voormalig equity partner sluiten deal, rechtszaken van de baan
Deloitte en de voormalige equity partner die al enige tijd in een juridisch gevecht met het accountantskantoor was verwikkeld, hebben alsnog een oplossing voor hun geschil bereikt. Dat blijkt uit een voorzittersbeslissing van de Accountantskamer. Onderdeel van de overeenkomst is ook dat twee tuchtklachten zijn ingetrokken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het invorderen van coronaschulden, hoe help jij je klant?

Ondernemers die achterlopen met het terugbetalen van coronaschulden moeten voor 1 mei actie ondernemen. Hoe kun je ondernemers bijstaan? Hoe krijg je schuldeisers als de fiscus, UWV en RVO mee bij een sanering van schulden die door corona zijn ontstaan? Wat zijn jouw verplichtingen en rechten als accountant richting klanten met schulden/schuldeisers? Laat je op 20 april online bijpraten door 3 specialisten.

Lees verder »
Belastingdienst verstuurt brieven over betalingsachterstand bijzonder uitstel
Ondernemers die niet voldoen aan de voorwaarden van de betalingsregeling voor opgebouwde belastingschuld door bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, krijgen vanaf 11 april een brief van de Belastingdienst.
Lees verder »
Geen fraude met reiskosten docent boekhoudkunde, ontslagverzoek afgewezen
Het ROC Summa College in Eindhoven wilde een docent boekhoudkunde ontslaan, onder meer omdat hij zou hebben gefraudeerd met reiskostenvergoedingen en de aanwezigheidsregistratie van studenten. De kantonrechter wees echter het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst af, blijkt uit een recente uitspraak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale ins en outs rond de kapitaalverzekering eigen woning, SEW en BEW

Tussentijdse aanpassingen en omzettingen leveren in de praktijk veel hoofdbrekens op. Dit kan fiscale en financiële gevolgen hebben. Laat je daarom op 20 april in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de fiscale spelregels en attentiepunten van eigenwoningspaarproducten. Hij bespreekt daarbij concrete polisbescheiden.

Lees verder »
Pensioenperikelen bij fusies en overnames: de praktijk
Wie als gevolg van een fusie of overname nieuwe medewerkers in dienst krijgt, doet er goed aan het pensioendossier grondig te onderzoeken. De financiële risico’s kunnen groot zijn. Ook de Wet toekomst pensioenen (Wtp) doet hierbij een duit in het zakje. In dit artikel behandel ik deze stof aan de hand van een aantal praktische […]
Lees verder »
Belastingdienst verduidelijkt toepassing nultarief zonnepanelen
De Belastingdienst heeft naar aanleiding van vragen van Verenging Eigen Huis (VEH) besloten om met een vraag en antwoordlijst meer duidelijkheid te geven over het btw-nultarief bij zonnepanelen, meldt de belangenvereniging.  Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning 0%.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het belang van een passende bedrijfscultuur

Binnen de structureel kansrijke beroepen in de categorie financiële beroepen blijkt de (AA en assistent-) accountant bovenaan te staan. De krapte zal voorlopig aanblijven en het aantal vacatures blijft voorlopig groter dan het aantal beschikbare kandidaten. Dat betekent dat de strijd om talent nog wel even zal voortduren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een liegende werknemer: een succesvol ontslag op staande voet

Een schoonmaker vraagt vakantie aan, maar boekt zonder dat hij toestemming heeft gekregen toch zijn vakantie. Na de boeking heeft de leidinggevende de schoonmaker laten weten dat hij nog geen toestemming krijgt voor de gehele gevraagde periode. Echter wel voor een gedeelte.

Lees verder »
Van Rij niet onwelwillend tegenover belastingvrije voet, in combinatie met afschaffen heffingskortingen
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over arbeidskorting. Tweede Kamerlid Eppink (JA21) vroeg Van Rij onder meer hoe hij tegenover een mogelijk alternatief voor arbeidskorting in de vorm van een belastingvrije voet staat, en of hij bereid is een dergelijk alternatief te onderzoeken.
Lees verder »
Eerder duidelijkheid over re-integratieverplichtingen kleinere werkgevers
Het kabinet wil dat de re-integratie van zieke werknemers voor werkgevers met maximaal 100 werknemers zich in het tweede jaar kan gaan richten op het  zogeheten tweede spoor.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
AA laveerde onvoldoende tussen brokstukken familiebedrijf
Tweede Kamer wil vaart achter VOR
FIOD: ondernemer gebruikte valse btw-aangiften om tonnen TVL-steun los te krijgen
Voormalig accountant Pieter-Paul Saasen (BDO, Publiek Belang) overleden
OPLEIDINGEN
Leidinggeven; een vak apart!
Extendum
18 april 2023
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
18 april 2023
Cursus De terugkeer uit de BV naar de IB-onderneming
Accountancy Vanmorgen
23 mei 2023
VACATURES
Financieel administratief medewerker
Fiscount
Zwolle
IT Auditor
Lansigt
Alphen aan den Rijn en Ridderkerk
Aankomend Accountant-Administratieconsulent
Yours Accountancy
Barneveld
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN