Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 18 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2020 | lastenverzwaring voor bedrijven
Nederlanders gaan over het algemeen meer overhouden van iedere euro die binnenkomt en (meer) werken wordt lonender. Hier staat een lastenverzwaring voor bedrijven tegenover. Ook wordt direct werk gemaakt van het Klimaatakkoord, met belastingmaatregelen die klimaatvriendelijk gedrag stimuleren. Het kabinet neemt daarnaast maatregelen om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan.
Lees verder »
Deloitte trekt aan kortste eind in pensioengeschil met managing director  
Deloitte heeft een Managing Director Global Finance en EMEA Controller te vroeg met pensioen gestuurd en moet daarom met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2018 tot het moment dat de arbeidsovereenkomst rechtsgeldig zal zijn geëindigd (op 1 juni 2020) haar bruto maandsalaris van 11.788 euro betalen, heeft het Gerechtshof Amsterdam onlangs bepaald.
Lees verder »
Advertorial: PE à la Carte bij Fiscount

PE-stress? Echt niet nodig. Schrijf je in voor één van onze 35- cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo voldoe je op een ontspannen manier aan jouw PE-verplichting!

Advertorial: Dé opleider voor financieel professionals. Start in september!

Financials opgelet: In september en oktober starten er bij Markus Verbeek Praehep ruim 200 erkende MBO-, HBO- en diverse vakopleidingen. Markus Verbeek Praehep is al ruim 120 jaar een autoriteit als opleider op het gebied van finance, accountancy, fiscaal en payroll. Bekijk ons aanbod en schrijf je in!

>> Bekijk alle opleidingen

Belastingplan 2020 | Vier wijzigingen werkkostenregeling
Het kabinet stelt vier wijzigingen voor in de werkkostenregeling (WKR). Deze staan in het Belastingplan 2020. Twee van de WKR-maatregelen zijn al eerder aangekondigd: vergroting van de vrije ruimte en het gericht vrijstellen van vergoedingen voor een verklaring omtrent gedrag (VOG).
Lees verder »
Accountant tussen twee vuren: waarschuwing vanwege schending vertrouwelijkheid
Bij de Accountantskamer deed zich onlangs een klassiek geval voor van een accountant die tussen twee vuren komt te zitten en daardoor in de problemen raakt. De tuchtrechter is het gedeeltelijk eens met één van de twee kemphanen die een tuchtklacht tegen de AA indiende.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over het Belastingplan 2020? Of juist werken aan vaardigheden om uw advies skills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geeft u niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
Belastingplan 2020 | Zelfstandigenaftrek: vervang urencriterium door inkomenscriterium
In het Belastingplan voor 2020 wordt aangekondigd dat de zelfstandigenaftrek vanaf volgend jaar wordt verminderd. Mr. Barbara Rijskamp pleit voor vervanging van het urencriterium door een inkomenscriterium en mist aandacht voor de MKB-winstvrijstelling.
Lees verder »
Aanpassing van pensioenverdeling bij scheiding naar Tweede Kamer
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Dekker (Rechtsbescherming) hebben het wetsvoorstel ‘verdeling van pensioen bij scheidingen 2021’  naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder »
Belastingplan 2020 | CNV: schaf zelfstandigenaftrek volledig af
De zelfstandigenaftrek moet volledig worden afgeschaft. In plaats daarvan moet het kabinet een minimumtarief van 25 euro voor ZZP’ers instellen. Hiervoor pleit het CNV naar aanleiding van de Prinsjesdagplannen om de zelfstandigenaftrek te versoberen.
Lees verder »
Margeregeling en reisbureauregeling: wijziging bepalen omzet voor de nieuwe KOR
De Belastingdienst licht de wijziging van de kleineondernemersregeling (KOR) toe en de gevolgen daarvan voor de margeregeling en reisbureauregeling. De hoogte van de omzet voor de nieuwe KOR bij het toepassen van de margeregeling en de reisbureauregeling moet namelijk anders vastgesteld worden dan voorheen.
Lees verder »
Belastingplan 2020 | Wat kunnen we verwachten?
Belastingadviseur Mr. Heleen Elbert geeft een voorbeschouwing op de belastingplannen van het kabinet.
Lees verder »
Kabinet wil huurstijgingen en scheefwonen aanpakken
De huurprijzen van woningen worden minder afhankelijk van de op veel plaatsen rap opgelopen WOZ-waarde. Scheefwoners gaan meer huur betalen. Die maatregelen neemt het kabinet om de vastgelopen woningmarkt vlot te trekken
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Innovaties in klantadministraties: Standard, No hands, No hands unlimited

Voorspelbaarheid is wat ondernemers belangrijk vinden in de dienstverlening van accountants. Dat is niet per se automatisch een discussie over uren x tarief. Klanten willen geen onaangename financiële verassingen, maar wel betrouwbare dienstverlening. Dat betekent heldere proposities, op maat van de ondernemer van klein tot groot. En tarieven voor administratieve dienstverlening die daar naadloos op […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
NOAB-kantoor van de toekomst: meer dan traditioneel cijferwerk

Het ‘Kantoor van de Toekomst’ staat in het Gelderse Heteren. Van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) kreeg Den Hartog Hoogveld dit eervolle predicaat opgedrukt. Het doet volgens Tim Hoogveld en zijn compagnon Ferdinand den Hartog ook recht aan de weg die zij samen bij de overname van hun bedrijf zijn ingeslagen. Namelijk: […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personenauto’s rijden recordaantal kilometers in 2018
OPLEIDINGEN
Accountancy Actualiteiten
Fiscount
14 oktober 2019
Masterclass Privacy en werknemers – 10 oktober 2019 – 3 PE punten
The Legal Company
10 oktober 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
17 oktober 2019
VACATURES
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Junior Manager Audit bij AuditNL West bij AuditNL West B.V.
AuditNL West
Zoetermeer
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN