Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2020 | lastenverzwaring voor bedrijven
Nederlanders gaan over het algemeen meer overhouden van iedere euro die binnenkomt en (meer) werken wordt lonender. Hier staat een lastenverzwaring voor bedrijven tegenover. Ook wordt direct werk gemaakt van het Klimaatakkoord, met belastingmaatregelen die klimaatvriendelijk gedrag stimuleren. Het kabinet neemt daarnaast maatregelen om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan.
Lees verder »
Wat zegt de top 30 over de Prinsjesdagstukken?
Dinsdag 17 september werden de Miljoenennota en bijbehorende stukken gepresenteerd. Wat zeggen de top 30 accountantskantoren over de Prinsjesdagstukken?
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: Dé opleider voor financieel professionals. Start in september!

Financials opgelet: In september en oktober starten er bij Markus Verbeek Praehep ruim 200 erkende MBO-, HBO- en diverse vakopleidingen. Markus Verbeek Praehep is al ruim 120 jaar een autoriteit als opleider op het gebied van finance, accountancy, fiscaal en payroll. Bekijk ons aanbod en schrijf je in!

>> Bekijk alle opleidingen

Belastingplan 2020 | Gemengde gevoelens bij het Register Belastingadviseurs
Het Belastingplan 2020 zorgt voor gemengde gevoelens bij het Register Belastingadviseurs (RB). Verschillende maatregelen raken specifiek het mkb, zoals de verruiming van de werkkostenregeling, de verlaging van de zelfstandigenaftrek en het wetsvoorstel Wet bronbelasting 2021.
Lees verder »
Belastingplan 2020 | Zelfstandigenaftrek: vervang urencriterium door inkomenscriterium
In het Belastingplan voor 2020 wordt aangekondigd dat de zelfstandigenaftrek vanaf volgend jaar wordt verminderd. Mr. Barbara Rijskamp pleit voor vervanging van het urencriterium door een inkomenscriterium en mist aandacht voor de MKB-winstvrijstelling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over het Belastingplan 2020? Of juist werken aan vaardigheden om uw advies skills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geeft u niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
Belastingplan 2020 | Vier wijzigingen werkkostenregeling
Het kabinet stelt vier wijzigingen voor in de werkkostenregeling (WKR). Deze staan in het Belastingplan 2020. Twee van de WKR-maatregelen zijn al eerder aangekondigd: vergroting van de vrije ruimte en het gericht vrijstellen van vergoedingen voor een verklaring omtrent gedrag (VOG).
Lees verder »
Belastingplan 2020 | Links wil vermogens- en winstbelasting verhogen
Als het aan GroenLinks, SP en PvdA ligt gaat de winstbelasting voor bedrijven met ruim vier miljard euro omhoog. Een hogere vermogensbelasting voor de grootste vermogens moet wat de partijen betreft bovendien 1,8 miljard euro opleveren.
Lees verder »
Belastingplan 2020 | Overdrachtsbelasting bedrijfspanden gaat omhoog
De overdrachtsbelasting voor vastgoed dat geen woning is gaat vanaf 2021 omhoog van 6% naar 7%. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde belastingplannen
Lees verder »
Forensisch accountant Ron Dohmen (FIOD): Niets mis met kennis, kritische houding accountants mag wel scherper
Aan de vaktechnische kennis van accountants mankeert weinig. Maar de professioneel-kritische oordeelsvorming kan scherper, vindt Ron Dohmen, forensisch accountant bij de FIOD en in die rol ook regelmatig aanwezig als aanklager in tuchtrechtzaken tegen accountants. Accountants die goed opletten, kunnen het aantal fraudegevallen terugdringen, is zijn overtuiging.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo wordt jouw bedrijf net zo snel als een Formule 1 team

Zijn uit de hand gelopen hobby resulteerde in een uniek versnelmodel en het managementboek Formule X. Jurriaan Kamer neemt je in zijn keynote op Exact Live mee in de wereld van de Formule 1. Hij laat je zien hoe je de best practices van de F1 in jouw werk toepast.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. Hij ziet zijn omzet groeien en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountants krijgen te weinig schermtraining
Werkloosheid gestegen naar 3,5 procent
OPLEIDINGEN
Marketing Day Editie September
Yuki
30 september 2019
Uitglijders; lessen uit het tuchtrecht
NBA Opleidingen
1 oktober 2019
Cursus Onderneming en echtscheiding
Fiscaal Vanmorgen
18 november 2019
VACATURES
Aangiftemedewerker HBO- Meppel
mth accountants & adviseurs
Meppel
Assistent Accountant
Van Velzen
IT Auditor
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN