Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 16 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2021: alle maatregelen op een rij
Het kabinet heeft dinsdag het Belastingplan 2021 gepresenteerd. Lees hier wat er gaat veranderen:
Lees verder »
Belastingplan 2021: de concrete wetsvoorstellen
Het pakket Belastingplan 2021 bestaat dit jaar uit acht wetsvoorstellen. Behalve het wetsvoorstel Belastingplan 2021 zelf, waarin de maatregelen zijn opgenomen die per 1 januari 2021 budgettair effect hebben, komt het kabinet met zeven wetsvoorstellen:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Inschrijven voor SRA-Accountancy kring (start deze maand op 14 locaties)

Vijf bijeenkomsten | 16.00 – 18.30 uur | 15 PE-punten
Blijf bij met actuele thema’s en ontwikkelingen die relevant zijn voor u als accountant. Jaarprogramma 2020-2021: o.a. actualiteiten over HT en de nieuwe PE-regeling, IT en accountantsberoep, EV, bijzondere opdrachten, wwft en fraude. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past ook uitstekend bij de nieuwe PE-regeling. Schrijf nu in!

Lees verder »
Box 3: wat blijft hetzelfde en wat verandert er?
Vanaf 2021 gaat het heffingvrij vermogen in box 3 omhoog naar € 50.000 of € 100.000 met fiscaal partner. Hierdoor betalen bijna 1 miljoen spaarders en kleine beleggers ten opzichte van 2020 geen box 3-belasting meer.
Lees verder »
De troonrede door een economische bril: historische krimp, noodsteun & investeren
Koning Willem-Alexander opende dinsdag het nieuwe werkjaar van het parlement in de Grote Kerk in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede. Wat viel op vanuit economisch perspectief bezien? Accountancy Vanmorgen zette enkele passages op een rij.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Business-changing cloudplatform voor accountants én cliënten

Visma.net Accountancy is een innovatieve oplossing voor middelgrote en grote accountantskantoren en biedt de meest uitgebreide financiële set functionaliteit. Het platform maakt het mogelijk om diensten volledig zelf vorm te geven en op maat aan te bieden aan cliënten. De software ondersteunt kantoren die zich willen onderscheiden bij de transitie naar een online samenwerking.
Meer weten? Kijk dan op onze website.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Zorg voor tijdige aangifte en betaling verhuurderheffing 2020
Was je cliënt op 1 januari 2020 in het bezit van meer dan 50 huurwoningen met een maximale huurprijs van € 737,14 per maand? In…
Lees verder »
CPB: verlenging steunpakket dempt werkloosheid
Als er geen grootschalige nieuwe contactbeperkingen nodig zijn krimpt de economie in 2020 met 5%, gevolgd door ruim 3% groei in 2021. De werkloosheid loopt op tot 6% in 2021. Dit blijkt uit de Macro Economische Verkenning (MEV) van het Centraal Planbureau (CPB).
Lees verder »
AV-week | ‘Comandi creëert voor ons kansen om ondernemers bij te staan’
Boekhoudkantoor Entrpnr. helpt ondernemers te ondernemen. De combinatie van automatisering en toegevoegde dienstverlening die zij bieden, blijkt aan te slaan en resulteerde in een snelle doorgroei naar drie vestigingen in Zeewolde, Amsterdam en Rotterdam. Comandi is bij die aanpak een belangrijke softwarepartner, vertelt oprichter en CEO Steven Lagerwij.
Lees verder »
Europese bank in Nederland verdacht van Wwft-overtredingen
De FIOD heeft vorige week een Nederlands bijkantoor van een bank uit Europa doorzocht, meldt de fiscale opsporingsdienst. De niet bij name genoemde bank wordt ervan verdacht de Wwft te hebben overtreden. Bij de doorzoeking is administratie meegenomen.
Lees verder »
Voormalige RA tien jaar doorgehaald wegens belastingfraude
De Accountantskamer heeft een accountant die al was uitgeschreven uit het register een doorhaling van tien jaar opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij belastingfraude bij het vastgoedimperium van Jos en Joop Geerts. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan Ellen Snellenberg van GoSmart | ‘Een vertrouwensband opbouwen met je klant is heel belangrijk in deze digitale wereld’

Van toegevoegde waarde zijn voor elke ondernemer door gemak te bieden, overzicht te creëren en hem of haar te ondersteunen bij de administratieve handelingen. Dat wil Ellen Snellenberg van GoSmart bereiken.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De wet die VOF, maatschap CV moderniseert: duidelijk en simpel uitgelegd in 9 vragen en antwoorden

De spelregels die de maatschap, de vennootschap onder firma (VOF) en commanditaire vennootschap (CV) beheersen, gaan behoorlijk veranderen. Officieel treedt het ‘wetsvoorstel modernisering personenvennootschappen’ in werking op 1 januari 2021. Doel van de nieuwe wet is om de keuze voor een passende ondernemingsvorm eenvoudiger te faciliteren. Met name een maatschap is in accountancyland een veel […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ook in hoger beroep 16 jaar cel geëist voor doodslag boekhouder Heeg
Wet arbeidsmarkt in balans blijft topprioriteit voor salarisprofessionals
Loket.nl lanceert betaling loonaangifte via iDEAL
Nederlanders somberder over economie
OPLEIDINGEN
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
15 september 2020
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
Inzicht praktische toepassing Wwft
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN