Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 september 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2022: de maatregelen op een rij
Het kabinet heeft dinsdag het Belastingplan 2022 gepresenteerd, dat vanwege de demissionaire kabinetsstatus veel minder maatregelen bevat dan normaal gesproken. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:
Lees verder »
Interimbestuurder Accon avm: ‘Ik wil weten of het verlies structureel of incidenteel is’
Sinds gisteren leidt verandermanager Theo de Vries Accon avm. Bij het krimpende Accon avm moet de vroegere Flynth-bestuurder het lek boven zien te krijgen. ‘Bedrijven die op rolletjes lopen, daar heb ik niet zo veel zin in.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat kies jij?

Ons werk draait natuurlijk om cijfers. Maar dat is niet het enige. Ons werk draait ook om de keuzes die gemaakt worden op basis van die cijfers. En keuzes maken is altijd mensenwerk. Kortom: ons werk draait om cijfers en om mensen. Om ratio en emotie. En misschien nog wel belangrijker: ons werk draait om het verschil en de balans tussen die twee. Ken jij het verschil? Kun jij kiezen?

Ga naar jebentwatjekiest.nl »
AA vraagt niet door over zakelijk verantwoord gezinstripje naar New York: berisping
Een klant die het niet zo nauw neemt met privékosten, waardoor ze als zakelijke kosten in de jaarrekening worden opgenomen: hoe ga je daar als accountant mee om? Een AA nam genoegen met antwoorden van een ondernemer die juist aanleiding hadden moeten zijn om een kritischere houding aan te nemen, oordeelt de Accountantskamer.
Lees verder »
Belastingplan 2022: cap in bijtelling omlaag voor emissievrije personenauto’s
De cap in de bijtelling (de catalogusprijs waarover de maximale korting op de bijtelling voor emissievrije personenauto’s van toepassing is) gaat vanaf 2022 in twee stappen omlaag. De korting op de bijtelling blijft wel hetzelfde. Dat blijkt uit het Belastingplan 2022.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe zit het met waardering van een voorziening in de onderneming?

Denk aan fiscale oudedagsverplichting, waardering stamrecht, pensioen in eigen beheer, oudedagsverplichting. Hoe moet je deze voorzieningen waarderen en welke mogelijkheden heeft de gerechtigde als het gaat om het veiligstellen van de voorziening of juist om een uitkering te ontvangen? Ron Mulder vertelt op 5 oktober de ins en outs.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse BTW 2020
BTW-ondernemers aan wie in 2020 door ondernemers in een andere EU-lidstaat buitenlandse BTW in rekening is gebracht, kunnen die BTW nog tot en met 30…
Lees verder »
MKB-ondernemer met verzekerde pensioenregeling moet keuzes maken
Heb je als MKB-onderneming een pensioenregeling bij een (verplichtgesteld) pensioenfonds, dan heb je weinig in de melk te brokkelen als het gaat om de Wet Toekomst Pensioenen. Dat ligt anders voor een werkgever met een rechtstreeks verzekerde regeling: die moet keuzes maken. Wat moet je weten?
Lees verder »
Deadline vaststelling TVL Q1 6 weken opgeschoven
Ondernemers krijgen langer de tijd om hun omzetgegevens aan te leveren voor de vaststelling van TVL Q1 2021, meldt de RVO.
Lees verder »
Hof: toch uitzendovereenkomst voor schoonmakers Helpling
Schoonmakers die via het online platform Helpling bij huishoudens werken hebben de juridische status van uitzendkracht, heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag geoordeeld. De kantonrechter vond eerder juist dat er geen sprake is van arbeids- of uitzendovereenkomsten tussen die twee partijen
Lees verder »
Kamerbrief met wijzigingsregeling en addendum accountantsprotocol NOW
Minister Koolmees (SZW) heeft de Tweede Kamer de wijzigingsregeling van de NOW gestuurd. Het gaat om de publicatie van het protocol voor de vaststellingen van de NOW 3 en 4 en de publicatie van een addendum bij het accountantsprotocol voor de vaststellingen van NOW 1 en 2.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Blog | Hoe accountants rapporteren over fraude in 2031
Zesde ronde NOW tot nu toe veruit rustigste periode
Bestuurswisselingen bij Accon avm, voormalig Flynth-interimmer aan het roer
OPLEIDINGEN
Webinar: Hoe een up-to-date boekhouding bijdraagt aan goede dashboards
Yuki
30 september 2021
Online cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 oktober 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
1 november 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Partner & Externe Accountant
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN