Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 20 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2024: de fiscale voorstellen op een rij
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft het pakket Belastingplan 2024 aangeboden aan de Tweede Kamer. Wat stelt het kabinet voor op fiscaal gebied? Lees het hier. Koopkracht en armoedebestrijding Het kabinet wil voorkomen dat mensen met een laag inkomen in de knel komen. Daarom trekt het kabinet structureel 2 miljard euro uit om mensen met een […]
Lees verder »
AG: ook Wet Rechtsherstel box 3 schendt discriminatieverbod en eigendomsrecht
De Wet Rechtsherstel box 3 schendt bij bezitters van ander vermogen dan spaargeld nog steeds het discriminatieverbod en het eigendomsrecht omdat nog steeds zeer verschillend renderende of negatief renderende beleggingen belast worden naar één uniform positief rendement. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Wattel de Hoge Raad in een conclusie die maandag is gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hyarchis integreert Dapas Compliance Manager in Hyarchis Comply

Dapas Compliance Manager gaat verder onder een nieuwe naam: Hyarchis Compliance Manager.
Hyarchis voegt Compliance Manager samen met Document Manager tot Hyarchis Comply, een allesomvattende compliance-oplossing voor de accountancymarkt. Hyarchis Comply dekt het hele ken-uw-klantproces.

Lees meer »
Belastingplan 2024: de aanpassingen van de BOR en de doorschuifregeling aanmerkelijk belang
Het kabinet komt met het Wetsvoorstel Wet aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2024. Daarin zijn diverse maatregelen opgenomen voor de bedrijfsopvolgingsregeling in de schenk- en erfbelasting (BOR) en de doorschuifregeling aanmerkelijk belang in de inkomstenbelasting (DSR ab).
Lees verder »
Belastingplan 2024: onbelaste reiskostenvergoeding naar 23 cent
De onbelaste reiskostenvergoeding gaat van € 0,21 per kilometer in 2023 naar € 0,23 per kilometer met ingang van 1 januari 2024, staat in het Belastingplan 2024.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Brochure: Een slimme manier van werken

In deze brochure laten wij je kennismaken met Visma eAccounting Accountancy. Niet het zoveelste boekhoudpakket, maar unieke software, ontwikkeld vanuit de gedachte om kantoren zo efficiënt mogelijk te laten werken en een zo optimaal mogelijke samenwerking met klanten te realiseren. We helpen je daar graag bij! Laat de techniek voor je werken!

Download nu onze brochure »
Wetten die faillissementsfraude moeten voorkomen werken maar beperkt
Om faillissementsfraude te bestrijden en de maatschappelijke schade ervan te beperken zijn de Wet versterking positie curator (2017) en de Wet civielrechtelijk bestuursverbod (2016) in werking getreden. Deze wetten bereiken de genoemde doelen niet of hooguit beperkt.
Lees verder »
Uitgekeerd bedrag met betrekking tot lening is geen rente maar loon
In de opgemaakte akte bij de verkoop van aandelen is tussen een werknemer en de holding van zijn werkgever geen melding gemaakt van een rentevergoeding. Een later uitbetaald bedrag moet niet worden gezien als een rentevergoeding maar als loon, oordeelt het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De NIS2-richtlijn: de versterking van cyberveiligheid in een digitale wereld, geldt deze ook voor uw klanten?
In een tijdperk waarin onze samenleving steeds dieper doordringt in de digitale wereld, ontstaan er nieuwe uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid. Steeds vaker hoor je verhalen over cyberaanvallen die organisaties of instanties ontregelen. Om deze dreiging en de gevolgen daarvan zoveel mogelijk in te perken heeft de Europese Unie de ‘’Network and Information Security’’ […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vier tips om de beste te accountant worden op het gebied van duurzaamheid
Als accountant kun je een belangrijke rol spelen in het helpen verminderen van energiekosten van medewerkers. En door slim gebruik te maken van secundaire arbeidsvoorwaarden, kun je zelfs een nieuwe definitie geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) waarmee je jezelf kunt onderscheiden van concurrenten. In deze blog bespreken we vier mogelijkheden.
Lees verder »
Hof: gezagsverhouding tussen professioneel mountainbiker en team, loon uit dienstbetrekking
Een sporter was in 2015 professioneel mountainbiker en kreeg het met de fiscus aan de stok over de vraag of zijn mountainbike-activiteiten bij een Duits team kwalificeren als loon uit dienstbetrekking of resultaat uit overige werkzaamheid. Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch oordeelde onlangs over de vraag of er sprake was van een gezagsverhouding. 
Lees verder »
Economen: schrappen belastingkorting jaagt bedrijven het land uit
Als de overheid helemaal stopt met belastingkortingen voor grote bedrijven in Nederland die veel energie verbruiken, zullen veel van deze ondernemingen volgens economen uiteindelijk minder gaan produceren en misschien zelfs Nederland verlaten. De industrieën zullen dan ook geen investeringen meer doen om te verduurzamen, stelt energie-econoom Gerben Hieminga van ING.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Aanvraagperiode TEK bijna gesloten
Berisping voor voormalig Accon-topman Delger
Delger ziet in tuchtuitspraak bevestiging goede intenties
Gemengde reacties op consultatie wetsvoorstel duurzaamheidsrapportering
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
3 oktober 2023
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
4 oktober 2023
Online cursus Actualiteiten gemeentelijk vastgoed, btw en het BTW-compensatiefonds
Accountancy Vanmorgen
11 oktober 2023
VACATURES
Account AA (teamleider)
Flantüa
Nieuwegein
Junior administratief medewerker  – Nieuwegein, 32-40 uur
van Helder
Nieuwegein
Manager accountancy & advies – Harderwijk
Lentink De Jonge
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN