img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Staking? Kom naar de bieb!

Op woensdag 14 maart staken de leraren van de basisscholen. Grote kans dus dat je kinderen die dag niet naar school kunnen. Kom dan naar de bieb in Stad, want wij hebben voor die dag een leuk programme met onder andere een workshop LEGO StoryStarter en de film De Hazenschool.
Bibliotheek Stad, woensdag 14 maart, tussen 10.30 en 15.00 uur.
img
Lees verder
img

Jeugdtheater: Een buik van wol (6+)

Een poëtische, beeldende en muzikale jeugdtheatervoorstelling over hondjes, heimwee en sneeuw. Over verliefd worden, breien en kwijtraken. Maar hoe kwijt kan iets zijn als je het met dichte ogen nog steeds kunt zien?
Bibliotheek Stad, zondag 4 maart om 15.00 uur.
img
Lees verder
img

Inloopspreekuur Belastingvragen

Vanaf maart is het weer tijd om je belastingaangifte te doen. Heb je vragen over de aangifte van de inkomstenbelasting of wil je een toeslag aanvragen en weet je niet precies hoe dat werkt? Deskundige vrijwilligers van Het Gilde helpen je verder.
Bibliotheek Stad, elke donderdagmiddag in maart en april, van 14.00 tot 16.00 uur.
img
Lees verder

Boekverkoop

Lege plekken in je boekenkast? Kom dan langs bij onze verkoop van afgeschreven boeken en andere media! En: speciaal voor onze trouwe leden hebben we deze boekverkoop weer een leuke actie! Klik op deze link, vul de gegevens in én ... zoek een afgeschreven boek uit!
Bibliotheek Stad, zaterdag 3 maart van 10.00 - 17.00 uur en zondag 4 maart van 12.00 - 17.00 uur.
Lees verder
img

Film: The Leisure Seeker

Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, dwars door de VS.
Te zien op 2, 3, 6 en 7 maart in ons filmhuis.
Lees verder
img

Boekenweek - De Groene Bibliotheek

Het thema van de Boekenweek (van 10 t/m 18 maart) is dit jaar Natuur. Op zaterdag 10 en zondag 11 maart wordt de bibliotheek in Stad omgetoverd in een groene oase. Maak kennis met slimme planten, ontdek onze groene collectie, laat je informeren bij de diverse stands, dans in de Silent Disco op natuurgeluiden en doe mee aan workshops.
Bibliotheek Stad, zaterdag 10 en zondag 11 maart tijdens openingstijden.
Lees verder
img

Verbouwing 4e etage

Op maandag 5 maart starten op de 4e etage (aan de kant van het Stadhuisplein) verbouwingswerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren t/m 26 april.
Benieuwd wat er gaat gebeuren? Houd dan de website www.hackerroom.nl in de gaten!
img

Biblyo Top 3

Welke blogs werden er afgelopen week het meest gelezen op Biblyo? We zetten het voor je op een rijtje!
1. Zeven redenen om veel abrikozen te eten. van Evelien Waterman
2. Gratis online cursussen van de bibliotheek! van Nynke Stoffers
3. De leukste (winterse) uitjes in de voorjaarsvakantie! van Frouke Klazes
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden