Beleef de geschiedenis van begin tot Eindhoven

5 years ago


Text only:

Nieuwsbrief april 2013
Eindhoven Museum
Woord vooraf van directeur Luc Eekhout
Eindhoven Museum zijn we
Honderd generaties ‘leven’ hier. Het verdwenen Eindhoven komt tot leven op dit prachtige groene plekje in de grote stad. We beginnen het nieuwe seizoen met ons motto “Van begin tot Eindhoven”. Beroemde Eindhovenaren uit 2.500 jaar historie kun je persoonlijk ontmoeten. De historie begint al in onze winkel, waar je het Eindhoven van de jaren dertig ontmoet. De stad van Philips, sigaren en DAF. In de komende weken ga je dieper de historie in met ambachtelijk smeden en uiteindelijk overleven in
de prehistorische natuur. Ook buiten het erfgoedpark is Eindhoven Museum actief. Zo geven wij in april in vijf zorginstellingen een lezing over de Gouden Koets in Eindhoven. Een ander nieuw initiatief: bedrijfslidmaatschappen van Eindhoven Museum, verenigd in een
Club van Honderd. Een jong museum zijn we. Een museum met een ambitie: de historie van begin tot Eindhoven!
Last minute-tip
Opening buitenseizoen
Tijdens het Paasweekend sta je in Eindhoven Museum oog in oog met tientallen historische figuren die bepalend zijn geweest voor het Eindhoven van nu. Op zondag 31 maart en maandag 1 april opent het Erfgoedpark weer de poorten voor bezoekers. Doe mee met allerlei activiteiten en stem op jouw Icoon van Eindhoven. Neem een kijkje in de Uit agenda om te zien welke activiteiten er nog meer zijn in 2013.
LEES VERDER
Doe week: meivakantie
Hoe overleef ik....Eindhoven?
In de meivakantie, van 27 april t/m 5 mei, kun je deelnemen aan een ‘survivaltraining’ van Eindhoven Museum. Je gaat een tijdreis maken door het verleden. Door het doen van proeven, verzamel je de ‘sleutels’. In de prehistorie leer je bijvoorbeeld vuur maken. Heb je alle sleutels verzameld? Dan krijg je een officieel Tijdreizigersdiploma!
LEES VERDER
Weekend prehistorisch leven
Weekend prehistorie
In februari 2013 stapten 18 medewerkers en vrijwilligers van Eindhoven Museum een week lang terug in de tijd om te ervaren hoe het leven in de prehistorie eruit zag. Nu is het jouw beurt! Probeer een weekend prehistorisch leven in juni of september. Kook een prehistorische maaltijd op het vuur, probeer een boomstamkano of maak een leren armbandje.
LEES VERDER
Workshop smeden 2013
De vonken spatten er vanaf!
Ga tijdens de workshop smeden aan de slag met vuur, ijzer en leer en voel zelf hoe het gloeiende ijzer tussen hamer en aambeeld vervormt. Na een enerverende dag ga je naar huis met een zelfgemaakt buideltje van leer met daarin je eigen gesmede mesje en vuurslag.
Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website.
LEES VERDER
Tijdkisten
Nieuw bij Eindhoven Museum!
Wanneer je door het museum loopt, kun je door middel van de nieuwe tijdgids en tijdkisten nog meer ontdekken dan voorheen. Op verschillende plaatsen in het museum zijn tijdkisten te vinden. Hier kun je een lees-activeit en een doe-activiteit vinden. Zo wordt je bezoek aan Eindhoven Museum nog leuker!
Nieuwe museumwinkel
Nieuwe receptie en winkel!
Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het verbouwen van de receptie en de winkel. Kom het resultaat bewonderen tijdens je bezoek. De ruimte is prachtig ingericht in jaren 30 stijl. Geniet van een kopje koffie met wat lekkers in het nieuwe koffiehoekje, of snuffel rond in de museumwinkel, waar leuke souvenirs te koop zijn.
Eindhoven Museum
Boutenslaan 161 B
5644 TV Eindhoven
(040) 252 22 81
Volg Eindhoven Museum
www.eindhovenmuseum.nl
Afmelden
Openluchtmuseum-eindhoven.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018