humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Helaas blijven onze deuren voorlopig nog gesloten. Het museum is tot en met 28 april dicht, onze programma’s en evenementen zijn tot 1 juni geannuleerd. We houden jou, als trouwe fan van Humanity House, uiteraard op de hoogte.

Gelukkig kan je thuis alsnog inspiratie vinden in ons virtuele museum! Heb je onze podcast al geluisterd? Ontmoet Bruce, die vertelt over zijn tijd als kindsoldaat in Liberia of leer meer over het verhaal van Lidija, die door haar ouders op het allerlaatste vliegtuig vanuit voormalig Joegoslavië naar Nederland werd gezet.

Bekijk de wereld Door de ogen van Yula Altchouler, die op ons blog vertelt over haar jeugd in de Sovjet-Unie. En raak geïnspireerd door het geweldige werk van Monica Tabengwa, voorvechter van LHBT-rechten.

Ook vragen we jullie aandacht voor de schrijnende situatie van vluchtelingen die in kampen wonen waar geen toegang is tot zeep en schoon water. Een zeer gevaarlijke situatie in deze tijd. Verschillende hulporganisaties zetten zich in om de bewoners van de kampen te beschermen. Florian Westphal van Artsen Zonder Grenzen vertelt hier meer over.

Stay safe & healthy, hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten in Humanity House!

Afbeelding
 

Corona in vluchtelingenkampen

Interview - Artsen zonder Grenzen houdt haar hart vast voor het moment dat het coronavirus kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos bereikt. Een interview met medewerker Florian Westphal.

Lees meer ...
Afbeelding
 

Inspiratie: LHBT-voorvechter Monica Tabengwa

Blog - Monica Tabengwa is een bevlogen voorvechter van LHBT-rechten. Ze werkt bij Hivos als programmamanager aan een nieuw initiatief om de positie van LHBT’ers in vijf grote Afrikaanse steden te verbeteren. 

Lees meer ...
Afbeelding
 

Hoe voelt het om te moeten vluchten?

Podcast - Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het is om te moeten vluchten? Bruce, Shaza, Yvonne, Aiham en Lidija vertellen in onze podcast hun verhaal. Benieuwd naar meer? Bezoek, als we onze deuren weer openen, ons museum!

Lees meer ...
Afbeelding
 

Door de ogen van Yula Altchouler

Blog - Yula Altchouler groeide op in de Sovjet-Unie. Op 11-jarige leeftijd kwam, ze vlak voor het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, samen met haar ouders en zus naar Nederland.

Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org