De Amerikaanse belegger TH Real Estate koopt twee Edge-gebouwen van ontwikkelaar OVG, die het bedrijf terug huurt om zelf te exploiteren.
NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Belegger TH koopt twee Edge-gebouwen van OVG

De Amerikaanse belegger TH Real Estate koopt twee Edge-gebouwen van ontwikkelaar OVG, die het bedrijf terug huurt om zelf te exploiteren.

Lees meer

Maarten de Gruyter Vastgoedman van het jaar 2018

Mede-oprichter Maarten de Gruyter van projectontwikkelaar Boelens de Gruyter is tijdens het jaarlijkse Vastgoedmarkt Trendscongres verkozen tot Vastgoedman van het Jaar 2018.

Lees meer

Principal neemt Internos over

De Amerikaanse vermogensbeheerder Principal Global Investors heeft de overname afgerond van Internos Global Investors.

Lees meer
(advertorial)

Ontbijtsessie last mile logistics

De Vastgoedmarkt Ontbijtsessie van 12 juni staat in het teken van last mile logistics. Van 8-11 uur is er bij JLL aan de Zuidas een gevarieerd programma met onder meer een keynotye van Jeroen van de Kraats, mede oprichter CityHub 

Bekijk het programma en schrijf u in >

Breevast zonder kleerscheuren uit Mesdag Delta-portefeuille

Breevast heeft de gehele Mesdag Delta Portfolio verkocht aan een vennootschap van HighBrook Investors. Met deze verkoop heeft Breevast de bestaande CMBS-lening van 615 miljoen euro afgelost.

Lees meer

Klépierre neemt Hammerson niet over na tweede afwijzing

Hammerson heeft ook een verhoogd overnamebod van Klépierre afgewezen. Het Franse winkelvastgoedfonds zal geen nieuw bod meer doen op zijn Britse evenknie.

Lees meer
(advertorial)

Gratis de nieuwe editie lezen?

Vandaag ontvangen abonnees de april editie van Vastgoedmarkt. Geen abonnee, maar graag de krant lezen? Neem een gratis proefmaand en krijg direct toegang tot de volledige website, waaronder de nieuwe Vastgoedmarkt krant.

Bestel een proefmaand (stopt automatisch) >

Belastingmaatregel treft woningcorporaties

Er worden de komende jaren tienduizenden huizen minder gebouwd en gerenoveerd dan gepland. Door een jaarlijkse lastenverzwaring van een miljard euro verdampt de investeringsruimte van woningcorporaties met de helft, waardoor wachtlijsten nog verder toenemen en huurders vergeefs wachten op de isolatie van hun woning, meldt De Telegraaf.

Lees meer

Finalisten Young Talent Award 2018 bekend

Marieke Dessauvagie, Remco van der Mije en Tim de Vries gaan door naar de finale van de Funda In Business/ Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.

Lees meer
(advertorial)

Finalisten Young Talent Award 2018

Na een debat op het Trendscongres 2018 heeft de jury de drie finalisten aangewezen. Zij gaan op 7 juni op het Vastgoedmarkt Transformatieplein (Hal 11 - Stand 11) op Provada opnieuw met elkaar in debat, waarnaar de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk de finalisten en breng uw stem uit >

AM en AM RED gaan samen

BAM-onderdelen AM (gebieds- en woningontwikkeling) en AM Real Estate Development (commercieel vastgoed) gaan met onmiddellijke ingang verder als één onderneming.

Lees meer

Helaba financiert Batavia Stad voor 100 miljoen euro

Helaba geeft VIA Outlets een langlopende lening van 100 miljoen euro voor de herfinanciering van Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad.

Lees meer

Dunkin’ Donuts komt met gebakkraam

Dunkin’ Donuts zet een zogeheten mobiele pop-up store in om het koffie- en gebakmerk te ondersteunen.

Lees meer
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Verkoopcoördinator Noord-Oost Nederland (Zwolle/Amersfoort)
Corporate Real Estate Manager
Vacature Vivo Wonen: Manager Senior Living

HET NIEUWS VAN

Erik Verwey

Ik ben van mening dat als het effect van duurzaamheidsinvesteringen aantoonbare positieve effecten heeft op de waarde ontwikkelingen van woningen de beleggers in dit segment  bereid zijn te investeren in duurzaamheid. Dat het Nederlands Register Vastgoedtaxateurs (NRVT) de Energiebesparingsverkenner van RVO.nl vanaf nu opneemt in zijn taxatierapporten vind ik dan ook een goede ontwikkeling. Deze online rekenmodule geeft inzicht in de besparingen en biedt daarmee concrete input voor een taxatie.

De komende jaren zullen we terecht niet om duurzaamheid in de woningmarkt heen kunnen. De politiek stuurt erop aan. Verduurzaamde woningen worden de norm. 

Steeds meer vastgoedmanagers adviseren hun opdrachtgevers over duurzaamheidsmaatregelen voor de verbetering van het energielabel of de Energie-Index, het verhogen van het wooncomfort en het verlagen van de energierekening. We blijven echter altijd intermediair, de eigenaar moet maatregelen financieren en een huurder heeft veelal het voordeel. Als in een taxatierapport de waardestijging als gevolg van duurzaamheidsinvesteringen daadwerkelijk zichtbaar wordt, kan een objectieve rekensom worden gemaakt. Een goed uitgangspunt om werkelijke stappen te zetten. Er is veel vraag naar handvatten voor verduurzaming van woningen. Ik denk dat het inzichtelijk maken van de waardeontwikkeling van woningen als gevolg van duurzaamheidsmaatregelen het fundament kan worden. Want verduurzamen wil iedereen wel, alleen wij willen meer dan alleen een maatschappelijke verantwoording voor de kosten die daarmee gepaard gaan.  
Laten we als keten onze (maatschappelijke) verantwoordelijkheid nemen en ons gezamenlijk inzetten voor verduurzaming van de woningmarkt en dat kunnen onderbouwen met reële financiële modellen.  

Eric Verwey is voorzitter van de branchevereniging van property managers VGM NL
 

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.